Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 10:11 - Лошото отмина.....идва ужасът
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 2026 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 28.03.2010 10:14


Според нашият пръв държавен и партиен ръководител той щял да ни измъкне от кризата за година и половина. Според неговият заместник и шеф на финансите положението върви устремно на оправия. Следоватерно започнахме да се оправяме и до година и половина ще сме окей. Значи лошото отмина. Обаче идва УЖАСЪТ. Световният икономически модел върви устремно към своята гибел. Днешната система базираща своето съществуване на потреблението , потребителските кредити и лихвената система изчерпа своят жизнен ресурс. Затова тази криза спокойно можеда се нарече системна  - криза на системата. Предстой последната и решаваща битка както на икономическият така и на военният фронт. Финансовата олигархия загуби в икономическата война от Китай, Южна Америка и Русия. Шанс за спасение тя вижда единствена във разпалването на нов, но този път глобален конфликт. Първите изтрели вече са дадени. Кои бяха те?

 

  1. Пускането на системата HAARР, и нейното изпробване върху територията на Китай близо месец преди  олимпииските игри. Веднага след това военното аташе на Китай в САЩ отпрлави недвусмисленно предупреждение – „ Спрете или ще Ви изпепелим”.
  2. Военната аванюра на Саакашвили в Южна Осетия. - Като цяло проба на системи въоръжение, тактически планове и боеспособноста на Руската армия и държава. Шокът от получените реултати бе неописуем. Включително и от отказът на Турция да пропусне военни кораби на САЩ през Босфора.
  3. „ Фалита” на Дубай. – Операция по блокиране и затрудняване на действието на икономическиат съю на страните от Персииският залив. Чиста проба война на цивилизациите. Икономическото обединение се формира на базата нефт и газ, с икономическо поведение продиктувано от изповядваната религия – ислямът отрича и забранява системата на лихвата.
  4. Забавянето подписването (по вина на САЩ) на новият договор регулиращ стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ) с Русия. – Забавянето е съпътствано с трескавото разполагане на мобилни системи на ПРО от типа Пейтриът и Ейджис от Балтика през Балканите до Средна Азия., обкръжавайки по този начин Русия, Китай и Иран.
  5. „Фалита” на Гърция. – В основата на „фалита” стоят Сити Груп и двата най-голями инвестиционни фонда в САЩ със съдействието на рейтинговите агенции. Преднамереното сваляне на рейтинга на Гърция и последвалото изтегляне на инвестициите от споменатите финансови институции постави на колене и хвърли византииците в лапите на МВФ – частна организация , креатура на друга частна организаия – Федералният резерв. С очакваните сериозни икономически сътресения в Португалия, Испания, Италия, Прибалтииските републики се реално ЕС губи своята „икономическа сила”.  Балонът на дълга започва своята детонация, която може да се оприличи единствено с мегатонен взрив. Челните места настраните с най- голам държавен дълг спрямо БНП в ЕС са „окупирани” от Англия, Франция и Германия.  Съдаването на икономически трудности в ЕС  цели не само сривът на Еврото и отслабването в икономически план което ще заатгажира цялато и внимание и съдаване на неспособност за адекватни действия около бъдещата война с Иран.
  6. Нагнетяване на напрежение между Китай и Тайван. - Наскоро обявеният план за доставка на оръжие за островната държава „изпрви на нокти” китайското правителство. С нарочна декларация Китай изказа  своето „недоволство” относно действията на администрацията на Обама. Преследва се същата цел  както с ЕС относно  бъдещите военни действия срещу Иран, както и спънки в новата свободна икономицеска зона Китай-АСЕАН.
  7. Продължаващите усилени тренировки на Израел за нанасяне удар по Иран. – Тези дни се появи новинка в печата на девета глуха страница, че в Полша е уволнен шефът на тамошното РВД. Причината за уволнение е даденото разрешение на израелски самолети  извършващи тренировъчен полет за ниско прелитане над град Варшава и нейното летище в разрез на всички правила и забрани. И като допълнение се споменава че същите самолети са направили подобна маневра и над гр. Варна. Растоянието от Варшава до Израел е толкова колкото от Израел до Техеран.
  8. Появата на култувият „Осама бин Ладен” и неговото предупреждение към САЩ по телевизия „Ал Джазира”. От коронацията за „терорист №1”  на Осама до днес бяхме свидетели на хиляди негови превъплащения. Той ту се появяваше със слабо изпито лице, ту подпухнал като препил донски казак, ту с прошарена брада, ту с черна, ту на смъртно легло, ту в цветушто здраве. Толкова физиономии колкото и актьори до го изиграха. Около тази мистериозна личност продължават да витаят куп неизяснени въпроси – Как се превърна от бизнес партньор и семеен приятел на сем.Буш  във враг №1?  Как Осама оглави „Ал Кайда” – информационна система на ЦРУ създадена и действащо по времето на войната на СССР в Афганистан съдържашта в себе си информация за операции, финансиране, доставка на оръжие за мудехидините, инструктори, ръководители, численост и др. свързано със съпротивата срещу СССР? Как един час след като първият самолет се бухна в СТЦ стана ясно на ЦРУ кой стои зад атентата, при положение че бяха проспали едногодишната подготовка.

 

Да оставим човека на спокойствие да изиграе ролята за която са му платили и да се върнем на нашата тема.

 

Ставащото в САЩ от малко повече от година е ясен признак за готвещата се глобална  касапница. След спукването на банково-финансовият балон започна да се надува нов последен – дълговият. През това време САЩ напечатаха огромно количество долари който наляха във банковият сектор. Лечението на кризата се осъществи с нови дози от смъртоносната болест. Военният бюджет достигна невиждани размери. Бюджетният дефицит след няколко години по разчет на финансовият департамент ще достигне 25% .

По данни на същият този департамент държавният дълг за тази година ще достигне колосалните 180% от БВП. Съвкупният дълг на САЩ вече надминава сумата от 60 000 000 000 000  ( 60 трилиона) долара. Същевременно се подготвя създаването на Северно-американският съю и въвеждането на новата валута – Амеро. Да платят тези адължения САЩ немого посмъртно. Те и нямат никакво намерение да го правят.  Същевременно се опитват да прехвърлят кризата изцяло върху останалият свят. Как ще стане този номер? По най – елегантният възможен начин. Създавайки финансов хаос в ЕС чрез предизвикване на дългови кризи подобно на Гръцката, еврото ще бъде отслабено и Еропа реално минаа на подчинение на МВФ и СБ. Същевременно провокирайки напрежение в ралични краища на света които да отвлечат вниманието на новите световни геополитически играчи Китай (напрежение и конфликт с Тайван), Индия ( напрежение и въоръжен конфликт с Пакистан който всеки момент ще избухне), Русия ( аангажиране на вниманието с продължаващи дивотии на Саакашвили, задълбочаващи проблеми в Чечня,активизиране на конфликта между Косово и Сърбия (вече започна)), Бразилия (възникване конфликт между Венесуела и Колумбия, подновяване конфликта между Аржентина и Англия за Фолклендските острови) и др. ще принудят международните „инвеститори” да потърсят „сигурност” в повишаващият се щатски долар. Печатницата  наречена Федерален резерв ще аработи на тройно по-високи обороти (в ход е пускането на новата 100 доларова банкнота с „по-добра защита”). И в моментг на най-голяма еуфория на сцената отново ще излезе митичната „Ал Кайда” и вечният Осама бин Ладен с нов по-страшен атентат (взривяване на ядрено устройство или връсна бомба). Къде ще бъде осъществен този атентат? Голама вероятност има както в САЩ ,така и в Израел. В хода на разледването ще се окаже че терористите са подпомагани и финансирани изцяло от Иран. Израел нанася удар по Сирия предизвиквайки Иран да отговори, или директно по Иран. Иран отвръща с цялата си военна мощ  и в играта се включват САЩ. Под претекст че води борба със световният тероризъм САЩ спират обслужването на своите задължения, активизиране дейноста на Северно-Американският съюз, отказ от долара и въвеждането на  амерото. В новата валута ще се обменят само доларите намиращи се на Северноамериканският континент или по-точно в САЩ, Канада и Мексико. Останалите няма да се принаят ащото щи бъдат квалифицирани като „мръсни”(фалшиви, от наркотици, оръжие и др.).

САЩ вече под друго наименование отново е сврах сила. Китай, Русия, ЕС и останалият свят са на колене. За тези американци и хората извън Америка които мислят с главата си и изразяват своето недоволство са приготвени концентрационни лагери ( изградени са, с вместимост 50 000 000 души).

 

Възтържествува НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД.

 

Има ли обаче шанс за избягване на този сценарии.  В Библията и предскаанията на много ясновидци ясно се казва че катаклизмите (хаос, война ) са неизбежни. Но в крайана сметка отпорът ще бъде много по-сериозен отколкото смятат представителите на финансовата олигархия и архитектите на новият световен ред. Човечеството ще извади огромен късмет защото след 2012 год започва епохата на Водолея. Точно според календара на Майте – свършва днешното време и начало на нова епоха, с нови взаимоотношения , ценности и вибрации. Разбира се новото време няма да настъпи мигновенно и отведнъж., но процесите са необратими и постепенни, но в кратко време. Все пак на карта е поставено оцеляването на хората.

 

Лошото наистина отмина. Гответе се за ужасът.  След това всичко зависи от нас.




Тагове:   отминаидва,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - Преди няколко години, когато Бо...
28.03.2010 15:59
Преди няколко години, когато Борисов бе кмет на София обеща пред медиите, че ще накара фирмата, която е извършила некачествен ремонт на Цариградско шосе да го направи повторно и то БЕЗПЛАТНО, за да не се харчели пари на данъкоплатците . Е, нищо не е свършено оттогава и случаят е забравен от "медиите", които обаче тогава изиграха ролята си на послушни кученца и създадоха ореол около този т. нар. кмет , а сега "премиер" ......
цитирай
2. podvodni - Ужас
28.03.2010 16:49
Чакай, нищо още не сме видяли. До година ще предизвика предсрочни парламентарни избори. 3 в 1. Не дай боже да стане президент!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3691829
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930