Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 22:07 - Как да "прецакаш" банка
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 50152 Коментари: 90 Гласове:
36

Последна промяна: 12.07.2010 00:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

.

Може ли да бъде „прецакана” банка?   МОЖЕ!!! И е по силите на всеки човек изтеглил кредит.  За целта е нужно да се развенчаят няколко мита и да се създадат необходимите условия.

 

1 условие. – Всеки един човек е нужно да „вдене” че банките НЕ СА СВЕЩЕННИ КРАВИ И ДВИГАТЕЛ НА ИКОНОМИКАТА.

Парите от еквивалент на стойноста на дадена потребителска или промишлена стока бяха превърнати в стока от банките. Като всяка стока и тя е подвластна на  пазарните закони за търсенето и предлагането. Когато парите са в огромно количество тяхната стойност се понижава. Или с други думи – имаме инфлация.. Всички бяхме свидетели на процеса поскъпване на жилища, независимо от огромното им предлагане. А всъщност истината е че парите загубиха своята стойност благодарение на огромното количество излято от банките във вид на кредити – както към строителите така и към купувачите.

 

2 условие - Преодолейте страха от банките в себе си.

 Няма нищо страшно да се опълчиш на банка . Като всяка институция която използва за своето съществуване обществени средства  то би трябвало да подлежи на държавна регулация и контрол. Обаче нито един политик не предприема необходимите стъпки в тази насока. А всичко е въпрос на няколко параграфа  записани в закона за банките.

       1. Банка нямя право да надвишава лихвата по кредити от всякакъв вид с 4 процентни пункта от ОЛП на БНБ.

        2. Банка няма право да надвишава лихва по депозити от всясасъв вид с 2 процентни пункта от ОЛП на БНБ.

        3. Банка няма право да отпуска кредити сумарно надвишаващи 80% от сумата на депозитите.

        4. Банка няма право да налага такси, комисионни и други вземания за обслужане на кредити или депозити.

        5. Банка няма право да получаа кредит от друга банка вкл. и находящи се извън територията на Р.Б. с изключение на БНБ.

 

Та така, защо може тока, газта, таксиметровите превози и др да подлежът на регулация, а банките не? Между другото гласят се да въвеждат пределни цени а таксиметровите услуги защото видите ли на някакъв евро-чиновник му взели от летището до центъра 100 лева!!! Ами да се е качил на друго такси или да си е хванал градският транспорт. Пазарнта икономика бе братче. Квот повикало таквоз се обадило.

Обаче банките –НЕ. Няма да ги закачаме. Щото това е намеса в свободният пазар, и е недопустимо в пазарната икономика.  Щом е така обръщаме другият лист.

 

Имате кредит – може да започнете да НЕ ГО ОБСЛУЖВАТЕ.

  1. Преминете в сивата икономика – работете без трудов договор и официално бъдете безработни. Не плащате ДОД на държавата. Може да си плащате здравните и пенсионни усигуровки , но само в НОЙ. Избягвайте частните фондове – те играят на фондовата борса което в днешната ситуация, а и за  вбъдеще НЯМА БЪДЕЩЕ.
  2. Освободете се от всякакво излишно имущество. Оставете само онова което ще ви служи за единствено жилище и вещи за житейска необходимост.
  3. Ако е наложително разведете се – формално.

И спирате да плашате. Банката след няколко неплатени вноски ще предприеме действие по предсрочно изискване на кредита. Обаче като няма официално от къде да си вземе парите остава с пръст в уста.

Знайте едно – БАНКИТЕ НЕ ИСКАТ ВАШЕТО ЖИЛИЩЕ, КОЛА  ИЛИ ДРУГА ВЕЩ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГИ ПРОДАДАТ.

НЯМА ПАЗАР

 НЯМА КОПУВАЧИ. А НЕ МОГАТ ДА ГИ ЗАДЪРЖЪТ ПОВЕЧЕ ОТ 6 (ШЕСТ) МЕСЕЦА  - ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ.

А ЗА 6 МЕСЕЦА КРИЗАТА НЯМА ДА ПРЕМИНЕ.

 ИДВА ВТОРАТА ПО-СТРАШНО ВЪЛНА.

КРИЗАТА НА ДЪЛГОВЕТЕ.  

                         

                                 БАНКАТА ИСКА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПАРИ. !!!!

 

Използвайте тяхната алчност във ваша полза. ПОВЯРВАЙТЕ СИ !!!

 

                                         ПО-СИЛНИ СМЕ ОТ ТЯХ !!!




Тагове:   как,


Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rebellion - Подкрепям !
11.07.2010 22:18
Стига безобразия на самозабравили се !!!!!!
цитирай
2. анонимен - ха, ама това е идейно бе, хора ! кво ще ...
11.07.2010 22:56
ха, ама това е идейно бе, хора ! кво ще им цепим басмата на тея хрантутници !
цитирай
3. grigorsimov - Да, на дребно може да се шикалкави,
11.07.2010 23:11
но само ако нямаш имот. Но на такива клиенти банките не дават и лев. А за законите отнасящи се до банките - забравете, защото законите се правят именно от (господарите на) банките. А те отлично знаят и познават значението на всяка запетая в законите. Или, на практика, законите постепенно ограничават правата на гражданите и особено на независимите стопани, а развързват ръцете на ненаказуемите спекуланти - грабители и унищожители – световните лихвари - евреи, единствените реални капиталисти.
цитирай
4. rebellion - но само ако нямаш имот. Но на такива ...
11.07.2010 23:20
grigorsimov написа:
но само ако нямаш имот. Но на такива клиенти банките не дават и лев. А за законите отнасящи се до банките - забравете, защото законите се правят именно от (господарите на) банките. А те отлично знаят и познават значението на всяка запетая в законите. Или, на практика, законите постепенно ограничават правата на гражданите и особено на независимите стопани, а развързват ръцете на ненаказуемите спекуланти - грабители и унищожители – световните лихвари - евреи, единствените реални капиталисти.

За евреите си прав - всеки, който има малко акъл не го поставя под съмнение. Само дето е време и ние самите да почнем да правим нещо . Това тук е добро предложение за начало !
цитирай
5. анонимен - не виждам как ще стане аз знам колко ...
12.07.2010 00:15
не виждам как ще стане аз знам колко трудно вдигнах моята глава и прогледнах....
цитирай
6. анонимен - Дайте и кажете кой да бием първо. . . ...
12.07.2010 00:26
Дайте и кажете кой да бием първо... втория ще го усетим кой е...
цитирай
7. анонимен - ЛИХВЕН ПРОЦЕН
12.07.2010 01:41
"1. Банка нямя право да надвишава лихвата по кредити от всякакъв вид с 4 процентни пункта от ОЛП на БНБ."

Позовавайки се тази точка, каква може да бъда макслималната лихва в България?
Това важи за момента на сключване ли или може да се корегира?
цитирай
8. анонимен - Да, ама не !!
12.07.2010 07:08
Банките дават заеми с поръчители.Като не плащаш - те ще го платят.Банките са се подсигурили за всеки случай.
Нека тук напишат всички, които са плащали чужди заеми като мен.
цитирай
9. анонимен - Леле дано някой не прочете това и не ...
12.07.2010 07:17
Леле дано някой не прочете това и не ти повярва!Няма значение ,че не е ипотечен кредита пак могат да ви вземат жилището нищо ,че е единствено!Даже и смърта не може да те спаси наследниците ти ще плащат!!!!НАБИЙТЕ СИ ГО В ГЛАВАТА БАНКАТА ПО ЕДИН ,ИЛИ ДРУГ НАЧИН ВИНАГИ СИ ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ!
цитирай
10. анонимен - Хахаха не ти исали жилището аз лично ...
12.07.2010 07:19
Хахаха не ти исали жилището аз лично имам 2-ма познати които си изгубиха жилищата само тази година!
цитирай
11. rebellion - ne moje6 da precaka6 bankite, no ...
12.07.2010 08:09
tanyaivanova написа:
ne moje6 da precaka6 bankite, no precakai sistemata. az rabotq v 4ujbina i s tezi pari kupuvam imoti v bg. krizata raboti v moq polza. dano se zadyrji i cenite na imotite o6te 6te padnat

Пример как разединението докарва нещастията !!!!!!! Всеки да се спасява както знае, а Господ ще се погрижи за останалото ?!
цитирай
12. анонимен - до 11
12.07.2010 08:15
О много яко прецакваш системата наливаш пари в България то на това се крепи икономиката тук бре ,ако не сте гастербайтерите да са ни закрили държавата!Съжалявам ,но ти си прецакания в случая!
цитирай
13. анонимен - Законът за банките не важи...
12.07.2010 08:58
Законът за банките от много време вече не е актуален. Вече има закон за кредитните институции, а в него НИЩО, ама НИЩО подобно нещо няма. Лихвата се определя от всяка една банка на свободен донякъде принцип (въобще не е обвързана от лихвата която се определя от централната банка - тя е само за държавни плащания, кредити и т.н.).
цитирай
14. анонимен - Присмехулник
12.07.2010 09:04
Абе хора, не знам дали този дето е писал "статията" някога е чел, но от 2006 г. има Закон за кредитните институции, който замени Закона за банките. Това си е чиста проба подвеждане или некомпетентност. В ЗКИ никъде не пише колко е макс. процент по кредити и депозити. А отнсно това, че банките не искат да продават жилища и т.н. то ще ви кажа, че тези жилища се продават от съдебни изпълнители във връзка с изпълнително дело заведено от Банката. Продажбата е на търг и започва от 75 % от оценката и ако не се продаде спада с още 20 %. Тогава някой ще дойде, ще подаде оферта и ще ви закупи жилището а вие покажете тази статия на съдебния изпълнител и той ще ви каже да отидете "до тоалетната" с нея. Сега този дето е писал статията и ви подвежда да си помисли отново, защото като му купят апартамента за 60 % от оценката и го изхвърлят навън с покъщината няма да е толкоз "ЕРБАП". А в сивата икономика, както се е изразил ще изкараш колко? Година - две - три, а после? Нали трябва да се осигуряваш бе, пич? Защото ако влезеш в болница и не си платил осигуровките няма и да ти обърнат внимание. Шефът ти за да тегли кредити трябва да изкара оборота и заплатите "на светло", за да се надява на кредит от същата тази Банка. И накрая какво? Прецаканият си ти. Нямаш шанс да излезеш от ЦКР - (Централен кред. регистър) на БНБ, не можеш да си купиш и един телефон на изплащане камо ли друго, защото информацията там е от 5 год. назад (дори да погасиш кредита) и докато не минат тези 5 год. няма да излезеш от ЦКР. Та ако си с необслужван кредит ще си там "до живот".
Питай някой юрист какви са последствията и тогава пиши. Не заблуждавай хората, защото някой ще се хване и ще изгори...
цитирай
15. анонимен - А чували ли сте за С. Г. Груп ООД? Те се ...
12.07.2010 09:15
А чували ли сте за С.Г.Груп ООД? Те се занимават точно с такива длъжници.Идват ти въщи и те заплашват.А после прибират,каквото могат.
цитирай
16. анонимен - ето за кого говоря - http://sg-g...
12.07.2010 09:17
ето за кого говоря - http://sg-group.bg/
цитирай
17. анонимен - Гаргамел
12.07.2010 09:31
Малко неграмотно го е написал автора, но е прав. Фактите, които е изложил са верни и наистина можем да прецакаме банките много жестоко.
цитирай
18. анонимен - недоволен
12.07.2010 09:42
Добре де, ама ако всички излезем в сивата икономика нямя ли да прецакаме държавицата ни....си мисля!?!
Иначе банките са кръвопийци и има доста нередности и безмислици. Например дават ти кредит, но смятат че си ненадежден и ти вдигат лихвата! Е къде е логиката. Хем си ненадежден, хем ще плащаш по големи вноски от надеждните ами ти стази висока лихва ставаш още по ненадежден!?!
Не помня кой беше казал за банките..."Когато грее слънце банката ти поднася чадър, но завали ли дъжд, банката дърпа чадъра над себе си"...или нещо подобно!
цитирай
19. анонимен - банката
12.07.2010 10:25
нека си го кажем, няма как да изхарчиш днес пари които няма да имаш и утре и после да се правиш на ощипан. първа крачка - образование
цитирай
20. анонимен - Христо
12.07.2010 10:26
И това в кой закон го пише?
анонимен написа:
"1. Банка нямя право да надвишава лихвата по кредити от всякакъв вид с 4 процентни пункта от ОЛП на БНБ."

Позовавайки се тази точка, каква може да бъда макслималната лихва в България?
Това важи за момента на сключване ли или може да се корегира?

цитирай
21. анонимен - 9 го е казал:"БАНКАТА ПО ЕДИН, ...
12.07.2010 10:31
9 го е казал:"БАНКАТА ПО ЕДИН ,ИЛИ ДРУГ НАЧИН ВИНАГИ СИ ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ!".
Мили хора!Много неграмотно пишете!А това се учи в основното училище.....
цитирай
22. анонимен - Оффф
12.07.2010 10:31
Много си заблуден бе, човек. Какви са тия детински съвети - сигурно си на 20 години и се хвалиш още "аз нямам нищо". Да се разведял и т.н. и защо? Защото Сульото нямал пари и теглил 10 хиляди да си харчи. После цял живот ще се крие като мухльо. За какви имоти и инфлации говориш - телевизори, коли, храна - вдигнаха ли им се цените когато апартаментите се вдигаха 2-3-4 пъти? Май не са. Е за какви инфлации ми говориш. Вземи си затрий блога и не се прави на знаещ.
цитирай
23. podvodni - до всички от 7 на татък
12.07.2010 10:44
Уважаеми анонимковци!! Ако желаете да живеете на кредит и да бъдете вечни роби барабар и вашите наследници - добре!! Тогава Ви остава единствено да псувате по блоговете, кръчми, купони, рожденни дни и официални празници. И пак ще си останете РОБИ.Търсейки новият месия който да Ви обещае отново да Ви оправи ще хукнете на всеки 4 години пред урните да затвърдите отново робското си статукво, констатирайки след време че отново сте "оправени" от поредният продажник.
Тезиняколко точки който ви представих отнасящи се до лихвените проценти ги няма в нито един закон. Не защото немогат да се гласуват в НС, а защото не искат да ги има.
И какво като Ви вземат апартамента? И какво като работите без договор?
Какво ще стане като на пазара се появят нови 10, 20, 50 000 апартамента при наличието на повече от 40 000 построени и непродадени? Какво ще стане ако банките нямат желания приход поради неплащане и невъзможност да "пласират" конфискуваната стока? Какво ще стане ако политическата върхушка настаниласе по министерства, администрация и други топли места няма нужните доходи гарантирани от Вашият ДОД?
Ще ВИ кажа какво ще стане - ВСИЧКИ ТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ВАС, ЗАЩОТО ЩЕ ИМ ЛИПСВА СИЛАТА НА ПАРИТЕ. А ТОВА Е ТЯХНАТА ЕДИНСТВЕНА И ОСНОВНА СИЛА.

Какво ще Ви попречи да си плащате здравните и пенсионни осигуровки?
НИЩО!!! ДЯНКОВ ПРОКАРА ЗАКОН ЧЕ ДАЖЕ И БЕЗРАБОТНТЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ!!

Най - малкото което можете да постигнете е да си издействате много по - изгодни условия!!

Аз го постигнах!!

А докато вденете тези простички истини - спете спокойно робският си сън!!!
цитирай
24. анонимен - Абе, мърляч, я първо вземи се научи ...
12.07.2010 10:53
Абе, мърляч, я първо вземи се научи да пишеш грамотно, после иди завърши висше икономическо и юридическо, пък накрая - ако все още имаш детски илюзии - сей мозък може ли да се "прецака" банковата система.
цитирай
25. podvodni - Абе, мърляч, я първо вземи се научи ...
12.07.2010 11:04
анонимен написа:
Абе, мърляч, я първо вземи се научи да пишеш грамотно, после иди завърши висше икономическо и юридическо, пък накрая - ако все още имаш детски илюзии - сей мозък може ли да се "прецака" банковата система.

С тази твоя диплома можеш само да си изтриеш ГЗ!!!
Ако днешната криза която е в следствие на именно на това "актуално" икономическо и банково образование и прилагащите го , не ти го подсказва си е за твоя сметка.
Всичко що е измислено от човек може да се промени също от човека. Включително банките и тяхната дейност и същност.
цитирай
26. smirena - A защо изобщо е нужно да се прецаква банката?
12.07.2010 11:05
Младите хора искат да разполагат с нови жилища и хубави коли днес и сега.Това с техните спестявания не става,а и родителите не винаги имат толкова събрани пари.Всеки нов бизнес се нуждае от финансиране,по-старите от развитие и нови дестинации.Дори общините и държавите ползват банкови кредити за инфраструктура.В банките също работят хора,с които може да се разговаря,да се договарят лихвени проценти,по-изгодни условия,срокове и разсрочване на договорите.Смятам,че и за нас ,и за децата ни е по-добре да установяваме разумни договорни отношения с банките,да имаме отношения на сътрудничество,за да ни осведомяват за всички изгодни за нас нови програми и нововъведения.Можем да ползваме банкови услуги,стига да знаем какви.
цитирай
27. smirena - Не прецаквайте банката,
12.07.2010 11:07
направете я свой довереник и помощник.
цитирай
28. анонимен - Ей заблуден
12.07.2010 11:08
podvodni написа:
Уважаеми анонимковци!! Ако желаете да живеете на кредит и да бъдете вечни роби барабар и вашите наследници - добре!! ...
Най - малкото което можете да постигнете е да си издействате много по - изгодни условия!!

Аз го постигнах!!

А докато вденете тези простички истини - спете спокойно робският си сън!!!


Когато кредитите ти станат нула и имаш пари на камара тогава ще ми казваш кой е роб и кой не. За момента си пикльо с дългове и малко мозък.
цитирай
29. анонимен - 26. podvodni
12.07.2010 11:13
С тази твоя диплома можеш само да си изтриеш ГЗ!!!
Ако днешната криза ЗАПЕТАЯ която е в следствие на именно на това "актуално" икономическо и банково образование и прилагащите го , не ти го подсказва ЗАПЕТАЯ си е за твоя сметка.
Всичко ЗАПЕТАЯ що е измислено от човек ЗАПЕТАЯ може да се промени също от човека (морфологична грешка). Включително банките и тяхната дейност и същност.


Абе, мърляч, във всичките си драсканици средно на четири изречения допускаш по пет грешки - не знаеш дори това, що си започнал да учиш най-отрано, родния си език, къде си тръгнал да променяш неща, от които и хал-хабер си нямаш?! Я си припълзи обратно в дупката и не се опитвай да бъркаш в главите на хората!
цитирай
30. podvodni - Младите хора искат да разполагат с ...
12.07.2010 11:15
smirena написа:
Младите хора искат да разполагат с нови жилища и хубави коли днес и сега.Това с техните спестявания не става,а и родителите не винаги имат толкова събрани пари.Всеки нов бизнес се нуждае от финансиране,по-старите от развитие и нови дестинации.Дори общините и държавите ползват банкови кредити за инфраструктура.В банките също работят хора,с които може да се разговаря,да се договарят лихвени проценти,по-изгодни условия,срокове и разсрочване на договорите.Смятам,че и за нас ,и за децата ни е по-добре да установяваме разумни договорни отношения с банките,да имаме отношения на сътрудничество,за да ни осведомяват за всички изгодни за нас нови програми и нововъведения.Можем да ползваме банкови услуги,стига да знаем какви.

Всичко това е вярно. Само че по друго време което все още не е настъпило. Но ще настъпи и то доста скоро. А днес без да ги притиснеш в ъгъла просто трябва да ПРИЕМАШ тяхните условия. Без право на избор.
цитирай
31. анонимен - ами.....
12.07.2010 11:17
Главният проблем и кредитната експанзия, според мен, се развиха от това че всеки иска да е по-най от другият, както и че доста народ не се простираха според чергата си. Т.е. с други думи, бе какво му е на телефона от 40лв.(нов) че трябва да взимам заем или да плащам на лизинг някой от 600лв., и какво ми е на старият нисан от 98ма че да трябва да взимам нов на лизинг, и все примери от тоя калибър. Ако ги имам парите и са ми излишни, О.К. може би бих ги дал, но когато са ми кът, няма да взема заем или лизинг, освен ако не е живото необходимо. Обаче много народ се подлъгаха по лъскавия начин на живот и...айде, лизинг тук лизинг там. А относно здравните осигуровки, миналия месец имахме разходки по лекарите с приятелката ми и се чудя, абе въобще що трябва да ги плащаме. То не беше лекар и преглед на които да не оставиме 20лв. То може и да не оставяш, ама диагнозата и лечението ти стават бая мъгляви.
цитирай
32. podvodni - С тази твоя диплома можеш само да си ...
12.07.2010 11:18
анонимен написа:
С тази твоя диплома можеш само да си изтриеш ГЗ!!!
Ако днешната криза ЗАПЕТАЯ която е в следствие на именно на това "актуално" икономическо и банково образование и прилагащите го , не ти го подсказва ЗАПЕТАЯ си е за твоя сметка.
Всичко ЗАПЕТАЯ що е измислено от човек ЗАПЕТАЯ може да се промени също от човека (морфологична грешка). Включително банките и тяхната дейност и същност.


Абе, мърляч, във всичките си драсканици средно на четири изречения допускаш по пет грешки - не знаеш дори това, що си започнал да учиш най-отрано, родния си език, къде си тръгнал да променяш неща, от които и хал-хабер си нямаш?! Я си припълзи обратно в дупката и не се опитвай да бъркаш в главите на хората!

Явно запетайките определят смисълът на живота ти ЗАПЕТАЯ АНОНИМКО!!
ПЪТЯ НА КОНЕТЕ С КАПАЦИ ВОДИ ЕДИНСТВЕННО КЪМ КЛАНИЦАТА.
ПРИЯТЕН ПЪТ АНОНИМНА ЗАПЕТАЙКО!!!!
цитирай
33. podvodni - Главният проблем и кредитната е...
12.07.2010 11:20
анонимен написа:
Главният проблем и кредитната експанзия, според мен, се развиха от това че всеки иска да е по-най от другият, както и че доста народ не се простираха според чергата си. Т.е. с други думи, бе какво му е на телефона от 40лв.(нов) че трябва да взимам заем или да плащам на лизинг някой от 600лв., и какво ми е на старият нисан от 98ма че да трябва да взимам нов на лизинг, и все примери от тоя калибър. Ако ги имам парите и са ми излишни, О.К. може би бих ги дал, но когато са ми кът, няма да взема заем или лизинг, освен ако не е живото необходимо. Обаче много народ се подлъгаха по лъскавия начин на живот и...айде, лизинг тук лизинг там. А относно здравните осигуровки, миналия месец имахме разходки по лекарите с приятелката ми и се чудя, абе въобще що трябва да ги плащаме. То не беше лекар и преглед на които да не оставиме 20лв. То може и да не оставяш, ама диагнозата и лечението ти стават бая мъгляви.

ПОТРЕБНОСТИТЕ НА ЧОВЕК СА МНОГОКРАТНО ПО-МАЛКИ ОТ НЕГОВИТЕ ЩЕНИЯ !!
цитирай
34. анонимен - 33. podvodni
12.07.2010 11:24
Нещо (пак) не си разбрал - смисълът на живота ми е да "прецаквам" разни неща, от които хората успешно се ползват, но които не работят така, както на мен, слабообразования и малкознаещ, ми се иска.
цитирай
35. podvodni - Нещо (пак) не си разбрал - смисълът ...
12.07.2010 11:32
анонимен написа:
Нещо (пак) не си разбрал - смисълът на живота ми е да "прецаквам" разни неща, от които хората успешно се ползват, но които не работят така, както на мен, слабообразования и малкознаещ, ми се иска.

Тогава улови смисъла, и ако можеш го доразвии! Останалото е заяждане на дребно , и безмислено харчене на енергия!
цитирай
36. анонимен - към Блогъра
12.07.2010 12:50
Дамм,прочети ЗКИ в сайта на БНБ

Поздрави,
цитирай
37. анонимен - ХАХАХАХАХА
12.07.2010 13:26
Podvodni, га яде кИфтета нИ рИва, а? Сега банките ще "прецакваш", смешник. Пробвай твоя метод, да видим докъде ще я докараш.
цитирай
38. universalnite1neo - :) Погледът на класика Шекли спрямо ...
12.07.2010 13:35
:) Погледът на класика Шекли спрямо "живота на кредит" - http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/06/27/robyrt-shekli-quot-cenata-na-jivota-quot.568301

Enjoy ;)
цитирай
39. jdeel - Интересно ми е как ако всички, които ...
12.07.2010 17:23
Интересно ми е как ако всички, които са писали тук са изявено против банките, има толкова много хора - жертви на банките. Ако разчитам на тази извадка тук, ще си помисля, че никой им няма доверие и никой не би се ползвал от каквито и да е банкови услуги. Прилича на това с чалгата - всеки дето коментира е против, но иначе цяла България я слуша.

А защо банката да иска пари? Вече се знае, че парите са фалшиви, просто добре нарисувани хартийки. Достатъчно е на банката да й потрябват - може да си напечата когато иска и колкото поиска. Подобно на рекламните брошурки, които получавате в пощите си.

Нормално е когато някой разполага с парите, да придобие желание за власт. Така че това е което банката иска. Не са пари. Не са имоти. Власт е.
цитирай
40. raders - Много по-сигурен е номерът с хип...
12.07.2010 18:22
Много по-сигурен е номерът с хиперинфлацията, разбира се изкуствено предизвикана, само че сега сме в борд и не става. Но беше приложен веднъж с огромен успех за мошениците през 96 - 97 ма година. Значи теглиш голяма сума - примерно два милиона /лева/- равни на милион долара. Веднага ги превръщаш в стабилна валута /долари/ и си траеш. След година връщаш два милиона /лева/ плюс лихвите, равно всичко, примерно, на два милиона и двеста. Само че вече тези два милиона и двеста лева не са равни на милион долара, а на четвърт милион, защото хиперинфлацията ги е обезценила. Останалите долари са си твои. Те затова фалираха толкова банки през 97 ма година, ако си спомняш... И затова се появиха толкова милионери /предимно червени/. Така че моли се да махнат борда и действай:).
цитирай
41. анонимен - andreshko
12.07.2010 18:59
andreshkovia mantalitet e neshtoto koeto vinagi shte vi darjji nisko v kalta!
цитирай
42. jdeel - Ти, andreshko, извън калта ли си та ...
12.07.2010 19:14
Ти, andreshko, извън калта ли си та говориш?

Начинът да се оправите с банките е да си скъсате задника за да им върнете заемите, които сте взели. И след това - да стоите настрана.

Пари не се изкарват със заеми. Да вземеш заем означава да ограбиш бъдещето си за сметка само на един кратък миг от настоящето. Не си заслужава.
цитирай
43. анонимен - Преди да учиш хората на асоциалност ...
12.07.2010 20:24
Преди да учиш хората на асоциалност научи правописа! Казва се КУПУВАЧ а не КОПУВАЧ.
цитирай
44. rebellion - Преди да учиш хората на асоциалност ...
12.07.2010 20:33
анонимен написа:
Преди да учиш хората на асоциалност научи правописа! Казва се КУПУВАЧ а не КОПУВАЧ.

Ахааа, асоциално било предлаганото поведение . Кое е социалното тогава , пичаго ? Правописът да е проблем !!
цитирай
45. анонимен - Толкова много идиоти на едно място, ...
12.07.2010 20:51
Толкова много идиоти на едно място, скоро не бях виждала!
цитирай
46. анонимен - 36. podvodni
12.07.2010 21:57
Леле-мале, аз трябвало да уловя смисъла!!! Освен слабограмотен и необразован, си и очевидно глупав!
цитирай
47. анонимен - Гледайте Repo Men да видите какво ни ...
12.07.2010 22:22
Гледайте Repo Men да видите какво ни гласят.
цитирай
48. jdeel - 46, това си е ежедневие тук. Обож...
12.07.2010 22:43
46, това си е ежедневие тук. Обожават да намерят някоя темичка с провокативно заглавие, да влязат вътре и да започнат да лепят определения и обвинения по всеки, който им се стори подходящ за това. Това осмисля деня и живота :)
цитирай
49. marystaneva - До автора:
13.07.2010 12:09
Да прецакаш банката, шефа си, роднините, държавата... Стига ти да си добре. Ако си толкова умен, намери начин да си добре, създавайки нещо, а не прецаквайки някого. Гади ми се от такива като теб...
цитирай
50. анонимен - Ха де
13.07.2010 14:11
И аз това викам, но авторът се е налапал с кредити над възможностите и сега дава акъл как "би могъл" да се отърве. Само че това са отчаяни номера - според мен доста по-просто би било да не взема заем, а не да живее в постоянна параноя.
цитирай
51. marystaneva - Явно на автора не му е ясно,
13.07.2010 14:48
че не прецаква банката, а вложителите, които са депозирали парите си в нея. Или пък му е ясно, но не му пука. Банката не е печатница за пари. Тя отпуска кредити с парите, събрани от вложителите, а печели от разликата в лихвите между кредитите и депозитите. Лихвите по кредитите ще паднат едва когато паднат лихвите по депозитите.
Спестяват не само богатите - те по-често инвестират. Лично аз познавам пенсионери със смешни пенсии,, които спестяват по 10 лв месечно в продължение на много години. От такова прецакване през 96-97-ма година много хора, които цял живот бяха спестявали, си отидоха от този свят...
цитирай
52. анонимен - Не точно
13.07.2010 15:13
marystaneva, живееш малко в идеализирана утопия. Банките би трябвало да живеят от разликите м/у кредити и депозити - може и да е било така някога. Сегашните банки, коити наистина са си нагли живеят от разликата м/у процента който те плащат за заем и който прибират. Вземат кредит "на едро" от по-големи банки примерно на 3% и раздават големия кредит "на дребно" с лихви 7-15%. Печелят от разликата. Чисто и просто търговия с пари.
цитирай
53. lambo - Ами те точно така правят циганите
13.07.2010 21:57
Няма какво да им вземеш !
цитирай
54. podvodni - Идеализъм, идеализъм и робска п...
13.07.2010 23:05
Идеализъм, идеализъм и робска психика. В моент на криза, предизвикана от дейноста на банките, и другите финансови кУрифей, същите такива (но най-вече банките) за миналата година същите имат над милиард лева печалба. Пукали им на банкерите дали Вие имате доходи или какво да сложите на масата? Никак даже. Сит на гладен не вярва!!! Да, имам кредит (кредитна карта) и задължение 2500 лв. Мога да го обслужвам, но нямя да го направя, и него правя вече 6-ти месец. Единственото, което остава на банката, е да се обажда по телефона. И само толкоз. Защото аз преодолях страха. Аз не съм роб. Аз въобще не мисля че банките са свещенни крави. АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПОЕМА ТЕЖЕСТТА НА КРИЗАТА, ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ТЯХ!!!

А ВИЕ???
цитирай
55. marystaneva - Жалък дребен тарикат... По-богат ли стана с тези 2500?!
14.07.2010 02:17
Защо просто не върна кредита като си толкова курназ? Аз пък имам кредит от 50 хиляди за жилище - работя и си го изплащам, защото съм прочела и ситните буквички в договора, приела съм условията на банката и тогава съм го подписала. Там никъде не пишеше, че ако има криза, няма да си връщам борча. И съм доволна, че изтеглих този кредит, защото ако тогава банката не ми беше помогнала, сега същите пари щях да ги давам за наем. А ти просто си мошеник. На такъв като теб и 5 лева не бих ти дала.
цитирай
56. rebellion - Защо просто не върна кредита като си ...
14.07.2010 06:10
marystaneva написа:
Защо просто не върна кредита като си толкова курназ? Аз пък имам кредит от 50 хиляди за жилище - работя и си го изплащам, защото съм прочела и ситните буквички в договора, приела съм условията на банката и тогава съм го подписала. Там никъде не пишеше, че ако има криза, няма да си връщам борча. И съм доволна, че изтеглих този кредит, защото ако тогава банката не ми беше помогнала, сега същите пари щях да ги давам за наем. А ти просто си мошеник. На такъв като теб и 5 лева не бих ти дала.

Честито да е на "честната гражданка" Станева ! Работа , спане, изплащане на кредит ( ако тя не успее - има и наследници за тази цел ) - една чудесна оферта за живот !!!! Ум царува, ум робува, ум патки пасе, уважаема Станева !
цитирай
57. анонимен - аман от толкова знаещи...
14.07.2010 10:44
... при наличието на толкова "банкови специалисти" тук, какво ли да напиша?.... може би само това, че българинът знае всичко, разбира от всичко и сигурно поради тази причина, всичко му е наред... някой замисля ли се, преди да напише едно изречение?
цитирай
58. анонимен - ей
14.07.2010 12:55
podvodni, кажи първо на колко си години. Най-вероятно не повече от 25, а? Мислиш, че щом засега само ти се обаждат, ще минат 2-3 години и ще им омръзне. Да не мислиш, че с твоя кредит се занимава конкретен човек и като мине време му "омръзва"? Ще го изплатиш и накрая ще те е яд, че си се правил на умен. Продължаваш да бъдеш роб и то тъп. А милиардите печалба не им я гледай - изтъкват я, защото освен нея имат и милиарди несъбираеми и необезпечени кредити.
цитирай
59. universalnite1neo - podvodni, кажи първо на колко си ...
14.07.2010 13:43
анонимен написа:
podvodni, кажи първо на колко си години. Най-вероятно не повече от 25, а? Мислиш, че щом засега само ти се обаждат, ще минат 2-3 години и ще им омръзне. Да не мислиш, че с твоя кредит се занимава конкретен човек и като мине време му "омръзва"? Ще го изплатиш и накрая ще те е яд, че си се правил на умен. Продължаваш да бъдеш роб и то тъп. А милиардите печалба не им я гледай - изтъкват я, защото освен нея имат и милиарди несъбираеми и необезпечени кредити.

;) Ще ти кажа на колко години е подводни : движи се влак, спира на една гара, на която се качват двама пътника. На следващата гара слизат двама пътника и се качват още пет. На трета гара трима се качват, един слиза и двама се преместват в друг вагон. Е, сметна ли на колко е подводни ? ;)
цитирай
60. marystaneva - По-добре иди да си играеш ето тук:
14.07.2010 13:48
http://prize.bg/puzzle/68
цитирай
61. podvodni - podvodni, кажи първо на колко си ...
14.07.2010 22:52
анонимен написа:
podvodni, кажи първо на колко си години. Най-вероятно не повече от 25, а? Мислиш, че щом засега само ти се обаждат, ще минат 2-3 години и ще им омръзне. Да не мислиш, че с твоя кредит се занимава конкретен човек и като мине време му "омръзва"? Ще го изплатиш и накрая ще те е яд, че си се правил на умен. Продължаваш да бъдеш роб и то тъп. А милиардите печалба не им я гледай - изтъкват я, защото освен нея имат и милиарди несъбираеми и необезпечени кредити.

На 11. Плюс-минус някое и друго десетилетие.
цитирай
62. анонимен - И
15.07.2010 16:03
с тия 2500лв Голф ли си купи?
цитирай
63. podvodni - с тия 2500лв Голф ли си купи? Не ...
16.07.2010 00:08
анонимен написа:
с тия 2500лв Голф ли си купи?

Не позна!!! Машини и книги.
цитирай
64. анонимен - АВЕ МНОГО РАЗБИРАчИ ИМА ТУКА АМА ...
16.07.2010 12:15
АВЕ МНОГО РАЗБИРАчИ ИМА ТУКА АМА ВСИчКИ СТЕ ОЛИГОФРЕНИ!!!!!

ЕЙ ЗА ТВА, щОТО БАНКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕЦАКАТ, ПАРИчКИТЕ ДАЖЕ И НА ДЯДОВЦИТЕ ВИ ОТИДОХА В ЮАР!!!

НЕ СТЕ ЛИ чУВАЛИ ЗА КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ БЕ УЛАВЦИ СМОТАНИ???!?!!?!?!!??


ПИчА Е ТОТАЛНО ПРАВ. А ВИЕ СТЕ ПРОСТА РАЯ!!!!
цитирай
65. анонимен - Офф
19.07.2010 11:55
анонимен написа:
АВЕ МНОГО РАЗБИРАчИ ИМА ТУКА АМА ВСИчКИ СТЕ ОЛИГОФРЕНИ!!!!!

ЕЙ ЗА ТВА, щОТО БАНКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕЦАКАТ, ПАРИчКИТЕ ДАЖЕ И НА ДЯДОВЦИТЕ ВИ ОТИДОХА В ЮАР!!!

НЕ СТЕ ЛИ чУВАЛИ ЗА КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ БЕ УЛАВЦИ СМОТАНИ???!?!!?!?!!??


ПИчА Е ТОТАЛНО ПРАВ. А ВИЕ СТЕ ПРОСТА РАЯ!!!!


И ти пращиш от мозък. Правиш ли разлика за прецакани банки от служители/собственици, т.е. източени и "прецакване" от клиент получил кредит? Или ти се струва, че почти няма разлика.
цитирай
66. анонимен - GHSAsMagYlMtDJqBfo
25.05.2011 06:41
That's really thnkinig out of the box. Thanks!
цитирай
67. анонимен - xjjaJcMdia
25.05.2011 09:12
And I thought I was the sensible one. Thanks for stetnig me straight.
цитирай
68. анонимен - JmfdKZAXAQZQ
25.05.2011 14:05
You have shed a ray of sunshine into the forum. Thkans!
цитирай
69. анонимен - SFTGsqwsjGQC
25.05.2011 15:31
OepYcS <a href="http://laordphbpwad.com/">laordphbpwad</a>
цитирай
70. анонимен - RUzAvjLGSpnDPmrQpOR
25.05.2011 20:27
Thanks alot - your answer solved all my problems after svereal days struggling
цитирай
71. анонимен - AzRPdCbcq
25.05.2011 20:48
Fell out of bed feeling down. This has brihgetned my day!
цитирай
72. анонимен - ZpmSimrZVnwO
26.05.2011 13:13
mgyvJ0 <a href="http://vmljhogdlvgu.com/">vmljhogdlvgu</a>
цитирай
73. анонимен - jgeFczLLTc
26.05.2011 13:42
3PREII <a href="http://kookizqykzee.com/">kookizqykzee</a>
цитирай
74. анонимен - sjHPJzwQfKYpo
26.05.2011 14:18
oJQ2i0 <a href="http://xokdoocodfbq.com/">xokdoocodfbq</a>
цитирай
75. анонимен - mRENrJwA
26.05.2011 18:30
UrHd7t , [url=http://lqynvtylnsaj.com/]lqynvtylnsaj[/url], [link=http://jxkxznigvyyq.com/]jxkxznigvyyq[/link], http://kawnxbwpayzc.com/
цитирай
76. анонимен - ILUrtzANb
26.05.2011 18:42
30FXzO , [url=http://ubbodbkesjei.com/]ubbodbkesjei[/url], [link=http://jldrywiihzwu.com/]jldrywiihzwu[/link], http://qcuifdgchjfx.com/
цитирай
77. анонимен - YyaWSqDwEzGYtvxZEaa
26.05.2011 20:04
vbh7O0 , [url=http://wddbbtihboor.com/]wddbbtihboor[/url], [link=http://jyaabrdgceer.com/]jyaabrdgceer[/link], http://sluvrhyaeubl.com/
цитирай
78. анонимен - GpbngAIQPevSmpA
26.05.2011 20:27
wmQpjE , [url=http://acyupgveantm.com/]acyupgveantm[/url], [link=http://duilxykuqnda.com/]duilxykuqnda[/link], http://ypypzspgabsk.com/
цитирай
79. анонимен - hXzULtMKiuoMBGmpM
28.05.2011 16:43
csoPGA <a href="http://vhkllriwhjgw.com/">vhkllriwhjgw</a>
цитирай
80. анонимен - jrvJUwUEsXJptmPRa
28.05.2011 17:14
ZiNRaP <a href="http://abzkyjkxinag.com/">abzkyjkxinag</a>
цитирай
81. анонимен - mizJBOwpz
28.05.2011 17:20
Wqh64Y <a href="http://dvgibmnxcrlr.com/">dvgibmnxcrlr</a>
цитирай
82. анонимен - eQwrurXQ
28.05.2011 18:14
QGoo2C <a href="http://tlxfdagurvzg.com/">tlxfdagurvzg</a>
цитирай
83. анонимен - WwMTVrNzczIDjy
28.05.2011 18:29
rdWJ76 <a href="http://dpwbbymzwpkc.com/">dpwbbymzwpkc</a>
цитирай
84. анонимен - bIYZwNLKp
31.05.2011 19:27
9mYxfb , [url=http://lldmkbntnhwz.com/]lldmkbntnhwz[/url], [link=http://qcihaaciaibm.com/]qcihaaciaibm[/link], http://ntcjijlpuydc.com/
цитирай
85. анонимен - wFECMVwviEy
31.05.2011 20:22
U03MRv , [url=http://yvzldujsxvof.com/]yvzldujsxvof[/url], [link=http://bkacecihcawd.com/]bkacecihcawd[/link], http://nnsquuzficzk.com/
цитирай
86. анонимен - FcoLIPgCUhQL
01.06.2011 13:08
b5o1u0 , [url=http://mdyofxczvyse.com/]mdyofxczvyse[/url], [link=http://dufpxipunybg.com/]dufpxipunybg[/link], http://ouvvphpjjhda.com/
цитирай
87. анонимен - EZlLJijbv
01.06.2011 13:43
7505wA , [url=http://lkrpdkididmk.com/]lkrpdkididmk[/url], [link=http://zeljwzvtygfs.com/]zeljwzvtygfs[/link], http://vgiemjenihlb.com/
цитирай
88. анонимен - aXJaYGWT
01.06.2011 13:55
tA9bjE , [url=http://hivnckkwmqpn.com/]hivnckkwmqpn[/url], [link=http://vxwviksxkcrh.com/]vxwviksxkcrh[/link], http://inyikpfixhzh.com/
цитирай
89. анонимен - podvodni
17.08.2011 23:11
значи за 99 процента абсолютно ограничени хора вече съм сигурен че има. Няма да слагам запетайки никъде щото така искам. Подводни е голям и много интелигентен а пък масата тука е ужасяващо тъпа. Подводни свържи се с мен скайпа ми е - marchelo_89 Тва е...
цитирай
90. анонимен - Подводний, дух водний, единств...
17.08.2011 23:24
Подводний, дух водний, единствения начин да прецакаш банка е като не стъпваш във, и си нямаш вземане-даване с банка!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699548
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930