Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 11:33 - До Минчомин и Мисбис.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 4171 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Желая сериозно да Ви предупредя, че правите нещо наистина опасно.Това което правите и двамата е ГЛУПАВО. Защо се изправяте един срещу друг? Защо разгаряте война помежду си?  Нима и двамата не работите в един отбор? Нима целта на двамата не е една и съща?

Всеки един от Вас е поел по различен път, който води в една посока. Времената са динамични. Промените настъпват, и ще продължават да настъпват с ограмна скорост. Все по – трудно е да бъдем с крак със ставащите промени. Информацията ни залива от всякъде. И точно в този момент Вие се противопоставяте. Ужасна грешка, която може да коства много. Повярвайте. Ако продължавате в същият дух, постигнатото от двамата ще се срине за броени секунди. За това ли бе цялата тази дейност? За това ли писахте, коментирахте, опровергавахте и търпяхте присмех? Зада го унищожите, доказвайки кой е по, по , най? Разберете че тук не иде реч за Вас, а за всички онези които Ви вярват. Тях къде ги поставяте? Нима ще позволите на егото Ви да разруши всичко градено до тук? Нима не забелязвате ясният знак, че вашите пътища са вече пресечени. И вместо да се обедините и допълвате вие се противопоставяте. А висчки онези които са вървяли с вас до тук. Те какво да правят? И те ли да се противопоставят помежду си? Това ли желаете? И ако това стане как ще изглеждате в очите на другите? Като жалки лъжци и манипулатори, водени от желанието да бъдат четени и четкани в коментарите. За това ли сте в блога, или за да вършите истинска работа? Разберете, дошло е времето за обединението Ви. Вече не може да вървите самостоятелно. Всеки от Вас може да допълва другият.

Питам и двамата!

Как ще се борите за душите на хората и тяхното осънаване ако не познавате врага и неговите методи на въздействие? По какъв начин ще неутрализираш неговата дейност, ако не го понаваш , и незнаеш какво и как върши?

По какъв начин ще се неутрализираш неговото въздействие, ако не знаеш мъдроста на вековете предадена от Учителите и Просветените? Нима техният опит и знания са излишни в тази борба?

Синтеза на всичко което е казано от Учителите, и разкритията за тъмните сили  ще предопредели изхода от войната. Защото това таистина е война. И последната битка тепърва предстои. Това е нашият Армагедон.

А врагът изполва същите знания за своите цели.

От тук на сетне е въпрос на тактика и правилно насочване на енергията.

А Вие я насочвате в грешна посока.

Спрете, докато е време!!!

Инак поражението ни е в кърпа вързано.

 

Поздрав и на двамата.

Подводни.





Гласувай:
10



1. karambol5 - Ама си много прав ! И аз ще се радвам да ...
21.08.2010 11:41
Ама си много прав ! И аз ще се радвам да прочета отговори.....ако може смислени..
цитирай
2. misbis - наистина не мога да разбера къде е моята част в този конфликт
21.08.2010 11:46
никога в никой постинг не съм споменавала нечии имена.и до сега не ми е ясно,защо господина приема лично моите писания.никъде в тях не е споменато името му.
къде е проблема.
имам право и задължение да реагирам,когато се излага личното ми име официално.
това стои ив закона защита на личните данни.
всеки може пише,какво му е душа и сърце,но без лични нападки.
къде и как съм нападнала някого лично.
цитирай
3. podvodni - никога в никой постинг не съм спо...
21.08.2010 12:09
misbis написа:
никога в никой постинг не съм споменавала нечии имена.и до сега не ми е ясно,защо господина приема лично моите писания.никъде в тях не е споменато името му.
къде е проблема.
имам право и задължение да реагирам,когато се излага личното ми име официално.
това стои ив закона защита на личните данни.
всеки може пише,какво му е душа и сърце,но без лични нападки.
къде и как съм нападнала някого лично.

Тук наистина имаш право. Използването на лични данни, даже и това да е истинското име без твое разрешение, е в разрез със всички норми и закони. Недопустимо е.
цитирай
4. galatceq - Ако не пречупим егото си, няма да има ...
21.08.2010 12:24
Ако не пречупим егото си , няма да има мир и прошка !
цитирай
5. minchomin - "И точно в този момент Вие се ...
21.08.2010 13:38
"И точно в този момент Вие се противопоставяте".

minchomin дълбоко се извинява пред всички читатели, че може би ще останат с впечатление, че има конфликт между мен и когото и да било, включително и с mis bis. КОНФЛИКТ НЯМА, ИМА ЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ ОТ minchomin КЪМ mis bis ПО ПОВОД НЕИН ПОСТИНГ. Що се касае за името казвам го защото се познаваме лично с нея, както не крия и моето име. Само споделям, че в мен има определени убеждение и за да ги променя ми са нужни нейните отговори,които за сега липсват. Заявих, че ще се извиня публично ако тя обори това, което казвам и докаже противното на моята теза. Тя сама казва, че всичко трябва да се подлага на съмнение. ДА, В МЕН ИМА СЪМНЕНИЯ В НЕЙНАТА ОБЕКТИВНОСТ.
цитирай
6. minchomin - "А врагът изполва същите з...
21.08.2010 13:48
"А врагът изполва същите знания за своите цели.

От тук на сетне е въпрос на тактика и правилно насочване на енергията.

А Вие я насочвате в грешна посока.

Спрете, докато е време!!!

Инак поражението ни е в кърпа вързано".


ДА, ТОВА СЕ ОПИТВАМ И АЗ ДА КАЖА! БРАВО!!!
цитирай
7. lado - 7. анонимен - Айдеее лудите се ск...
21.08.2010 17:11
анонимен написа:
7. анонимен - Айдеее лудите се скараха :D

И защо да са луди?
Само защото са различни от сивата немислеща и манипулирана маса, в която се крият подстрекатели и манипулатори?
цитирай
8. podvodni - отг на минчомин
21.08.2010 18:46
Защо трябва да си променяш мнението? Нима тя е искала подобно нещо от теб? Ти работиш на една писта, тя работи на друга. Въпреки това пътят е в една посока. Нима има нещо различно във Вашите цели? Разликата е само в информацията. Нейната може и трябва да бъде в услуга на теб. Същото важи и за твоята. Едната без другата са празни приказки и губене на време. Тя е права като казва, че всичко трябва да се подлага на съмнение. И ти подложи нейната обективност на съмнение. А от къде си сигурен, в твоята обективност? Подложили я на съмнение?
Пак повтарям , информацията е в огромно количество. В нея има както и верни, така и заблуждаващи неща. Това е част от самата система, защото тя няма да се предаде без бой.
Тонът с които бе зададени въпросите бе погрешен, и остави грешно усещане за котфликт. А това е последното което е необходимо.
цитирай
9. misbis - превод из дипломна работа по психология
21.08.2010 19:06
Насилието според мен има различни форми.Може да има физична проява,с пряко нападение над тялото,може да има психична,наречена психичен терор.
Влизането в личното пространство на другия също се категоризира като насилие.
Какво е лично пространство.
Всеки от нас отразява субективно обективната действителност.Пречупва я през призмата на знание,опит,култура,възпитание,семейна среда,религиозни и мирогледни схващания. Съвкупността от всичко това е личното ти пространство. Включая и физиката.

Всеки опит да накараш насила един човек да промени,възприеме твоето/чуждо схващане е насилие.Отговорност и избор е на всеки индивид сам да избере в какво да вярва,следва,изследва,проучва,възприема,дори подадената помощ дали ще се приеме е избор.
в превод на разговорен български-ако не си съгласен с мен си ми враг,манипулатор,лъжец,подадох ти ръка за помощ,а ти я отказваш-грубиян,идиот,луд.....т.н.

Всеки опит да принуждаваш индивида да ти отговаря на въпроси е насилие. Дори и в полицията на разпит има параграф,че разпитвания може да откаже да отговори на въпроси,касаещи личната му сигурност или такава на близките му.Личността решава дали иска да ти отговори или не.Това е избор.
в превод на разговорен български- хайде да те видя де,зададох ти въпроси-отговаряй.Иначе си манипулатор и лъжец,що не отговаряш,бе..т.н.

Всеки опит да излезеш с лична информация за индивида на публично пространство,без неговото съгласие,без значение дали се познаваш с него или не, е насилие.Това включва и клюката.
в превод на разговорен български-лични имена,рождени дати,етническа принадлежност,възраст,адрес...и т.н.
Изключение са обществените личности,които са медийно известни.

Всеки опит да стигматизираш някого,което значи да го слагаш в категории,които са субективно отражение на възприятието на стигматизиращия е насилие над личността.
в превод на разговорен български-айде бе циганин,ти ли ще ми кажеш,предател,този е луд,ненормалник...т.н.

Всяко прекрачване на личните граници и избор на личността е насилие.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Забелязвам,че много хора не са разбрали значението на избора. И сигурно е трудно в една диктаторска и мафиотска държава,където всичко става с насилие.От детството,с побоищата над децата,до всяко кътче на социалната и общественна система.
Когато друг човек откаже да ги допусне в личното си пространство,реакцията е озлобление,мъст,гняв.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако човек иска да бъде уважаван,първо би трябвало да се научи да уважава себе си.Не мисля че е уважение към себе си да употребяваш нецензурни думи,заплахи,обиди,насилие.
Най-малкото- на гореспоменатото не може да се гледа сериозно.
Когато човек не му прави впечатление,че другите хора имат право на избор и лично пространство,което е неприкосновенно, прави първо на себе си лоша услуга.
Такъв човек е за съжаление,защото не е бил зачитан като индивид в детството си и това поведение прехвърля автоматично върху другите.Той/тя не познава друго.
Особенно остри реакции имат фанатиците.В съзнанието им няма място за многообразието на живи форми и съзнание.Всички трябва да мислят като тях.Да действат като тях...защото “така е правилно“
Да се върнем на това,че всеки субективно отразява действителността.Няма начин да мислим еднакво.Не е направено така. Може да мислим в една посока,но всеки по своя си начин.
Ако нямаме търпимост към чуждия мироглед нямаме търпимост и към себе си.

Популярен метод в психологията е когнитивния модел. Това означава, че преди човек ,в отговор на нещо,дошло до него(израз,обръщение,мнение)да пусне в ход
емоциите си,чувствата си и необузданото действие, да си даде малка пауза.Да помисли-дали правилно тълкувам това,което ми казват–Дали въобще мен засяга?
Да попита,да доуточни-какво точно искаше да ми кажеш? Как да те разбирам?
Възможно е,и в повечето случеи е така, човекът насреща въобще не е мислел за теб в изказването си.
Да се приема всичко като лична обида е уморително,неефективно,не носи полза никому.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Та се замислих. Всички мечтаем за по-добър и по-спокоен живот. А малко са хората,които правят нещо със себе си за да допринесат за това. Ако всеки,поне мъничко се постарае да бъде вежлив,да приеме вежливостта от другия, без да злоупотребява с нея. Да се усмихне,да погледне в очите събеседника си...и куп още такива мънички неща....може и да заживеем по-спокойно.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699199
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930