Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 23:43 - Иран спира да продава петрола си за долари. Ще последва ли съдбата на Ирак?
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 3354 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 28.09.2010 00:30


Ръководителят на Централната банка на Иран, Махмуд Бахмани заяви, че Ислямската република ще започне да продава своя петрол за всяка друга валута, освен за щатски долари.  За това съобщават днес местните медии. „Възможно е една или друга страна да изяви желание да заплати за нашия петрол в тяхната национална валута – ние сме готови и за това. Ние също така сме готови да поемем загубите, причинени от преминаването от долари към други, по-малко разпространение валути“- заяви пред репортери Бахмани.

Припомняме, че през юни щатсият  Конгрес одобри едностранни санкции срещу Ислямската република, които включват забраната за нови инвестиции, техническа помощ и трансфер на технологии за Иран в  енергийния сектор, както и санкции насочени срещу иранските банки. Скоро след това подобни мерки бяха въведени от ЕС, Канада и Япония.

От: http://30dumi.pozicii.net/2010/08/iran-spira-da-prodava-petrola-si-za-dolari/

 

                                             Коментарът на Подводни

След като се появи информацията, че САЩ подготвят нова колосална измама с обезценяването на своята валута веднага последваха съответните реакции. От дълго време се прокрадва информоциите, че Китай, Русия, Индия и редица страни от Южна Америка постепенно се освобождават от долара. Съвсем логично бе реакцията на страните износителки на петрол от Персииският залив. Саудитска Арабия, Кувейт, Ирак и др. в една или друга степен за обвързани със САЩ и едва ли скоро ще се откажат от долара. По скоро би било вярно да се смята че отказът от щатската валута ще стане доста по-късно, и то поради факта, че ще претърпят огромни загуби. Обаче не така мислят в Дамаск. Просто са решили да избегнат загубите или да ги сведат до минимум.  Девалвацията на долара всъщност е стъпка към въвеждането на единна валута - амеро, след икономическото обединение на САЩ, Канада и Мексико. Дълговете на САЩ  в този случай ще се „стопят” на половина, а остатъкът ще бъде прехвърлен на съседните страни (Канада и Мексико). Загубите на държателите на долари и дългови книжа на САЩ ще бъдат колосални.  Най-малкото загубени ще се окажат близо 60 години безмислен труд и съпътстващи кризи и войни под диктовката на същите тези САЩ и техният долар. По всичко се вижда че днешната системна криза не само че не попреминала, ами ще се вихри  с нова по-голяма сила. Между другото доларът не е на САЩ, а на частната банка на Федералната резервна система или Федералният резерв.

В края на 20-ти, и началото на 21-ви век Саддам Хюсеин бе се досетил, че нещата в САЩ са катактрофални, и се бе опитал да продава петрола на Ирак за различни валути в зависимост от направлението. В тази „валутна кошница” липсаше доларът. Тогава САЩ се спасиха благодарение на лъжата 11/9. Именно тази автопровокация позволи на САЩ да заблудят света за 3 години. Под измисленият, предлог ча Саддам разработва ОМП , и оказва съдействие на несъществуващата терористична организация „ал кайда” , американският елит предотврати замисъла на иракчанина за излизане от сянката на долара. Крахът бе отложен, но не и отменен. Днес, Иранското решение поставя под същата угроза САЩ много преди да са осъществили своята операция по девалвация на долара. Америка е поставена под напрежение, и ще бъде принудена да действа прибързано. Сценарият се повтаря отново. В блико време можем да очакваме нова провокация от страна на САЩ, но тя няма да бъде свързана с ядрената програма на Иран –например изполване на „мръсна бомба” в САЩ- поради простата причина, че Иран от съвсем скоро пусна ядрена установка в действие, и няма технологично време за производство на такава бомба. А и Иран не е Ирак. Персите са много по-добре въоръжени отколкото Ирак през 2003 год. От края на Ирано-Иракският конфликт в края на 80-те години Иран де факто постоянно се е развивал и обновявал. Включително и във военната област. А Ирак бе съсипанот една „Пустина буря” и редица санкции на „международната общност”. И заради това бе лесна плячка.

Сега САЩ ще трябва да бързат, но и да се съоброзяват с действителноста относно военната способност на Иран. Директна атака на днешен етап вследствие на „терористичен акт с подрепа на Иран” е немислим, поради факта че на това никой няма да повярва.  А и със сигурност няма да бъде разходка в пустинята.  Следователно ще се търси друг начин който да оправдае военни удари по Иран. В Близкият изток Иран и Сирия имат подписано споразумение за съвместви отбранителни действия в случай че една от двете страни бъде нападната. Този военен съоз всъщност е пряко насочен към Израел, и от неговото  създаване до ден днешен  успешно държи евреите малко кротки. А именно това е и шанса на световната олигархия.

Какво би станало ако Сирия бъде нападната под някакъв предлог? Намеса на Иран, разбира се!

И така, най-вероятният сценарии може би ще изглежда по следният начин:

Става някаква касапница организирана от спецслужбите на САЩ, Англия и Израел, най-вероятно в самият Израел. Медиите подвластни на ционистите гръмват, и набеждават че в основата на цялата касапница стой някаква терористична радикална мусюлманска групиравка, например  „Ал маймун с червен гъз”, подкрепена от Сирия, или самата Сирия. В общата медиина истерия се включват държавните глави на САЩ, Англия, Израел и някой заблудени приятелски страни в това число и България. Задейства се ООН. Следват декларации, резолюции и т.н. В същото време Сирия и Иран ще се мъчат да доказват, че това е провокация целяща единствено разпалването на нов по-кървав военен конфликт.  Обаче разбира се никой от „цивилизования свят” няма да им обърне никакво внимание, независимо, че аргументите и доказателствата им ще бъдат повече от категорични. Също както бе и с Ирак. И ..... Сирия си го отнася от Израел. Иран ще се намеси на странат на Сирия поради сключеното споразумение, което от своя страна ще даде повод САШ  и други „цивилизовани страни” да започнат военни действия срещу Иран за да защитят еврейската държава. Но понеже персите са сериозен военен противник, в крайна сметка може да се стигне до употребата и на ядрено оръжие.

А каква може да бъде провокацията?  Реално погледнато използването на траспортни средства, най-вече самолети, загуби своята привлекателност. А и не останаха атрактивни американски високи згради. Да се хабят ресурси за Статуята на свободата, моста „Голдънгейт”, планината „Ръшмор”,Айфеловата кула, двореца „Уйндзор” или Стената на плача в Йерусалим е меко казано – тъпо. Къде къде по-атрактивно и въздействащо ще се окаже убииството на световен лидер или лидери. Или някоя друга дивотия. Болните мозъци на световната олигархия са доказали своята ефикасност.

Колко ли време оства  до началото? Не зная, но съм сигурен, че след неодавнашното изказване на Иранският президент пред ООН и сегашното действие на Иран за „изхвърляне” на долора от употреба реално старта е даден.




Тагове:   Иран,   Ирак,


Гласувай:
2



1. анонимен - логи4но.....
27.09.2010 23:59
....но целта е нов световен ред.
Премиерът на Иран също е евреин.
Вси4ко е постановка и сценарии.
Губещите ще бъдем ние гоите.
цитирай
2. podvodni - Ма, верно ли е евреин? Бря мама му ...
28.09.2010 00:18
Ма, верно ли е евреин? Бря мама му стара, да не би лично да ти го е казал?
цитирай
3. анонимен - 2. podvodni
28.09.2010 09:24
Не му го е казал лично, ама и 1. анонимен прихваща директните предавания от кораба-майка, не само ти.
цитирай
4. podvodni - Моля моля, без обиди! Прихващам ...
28.09.2010 09:32
Моля моля, без обиди! Прихващам директните предавания от кораба-татко. Ъндъстен ми?
цитирай
5. didslpole - Няма да има война
28.09.2010 14:01
САЩ наистина са го закъсали, но не чак толкова , че да тръгнат на нова война.
Там общественото мнение все пак е сила и просто е невъзможно да се случи.
Техният проблем се нарича пирова попеда, защото след като гътнаха комунизмът, който междувпрочем сам се гътна от преждевременна старост и деменция, те останаха с един гълтащ огромни ресурси военнопромишлен комплекс. В интервю за полските медии сам Збигнев Бжежински говоли за залеза на запада и изгрева на новите икономики и споменава , че САЩ харчат за военни цели толкова , колкото целият останал свят взет накуп. Обама направи опит да оптимизира и ореже бюджета, но дефицитът и нарастването на дълга си остават, а цената на златото расте. Един нов конфликт,в който са участници, обаче, изобща не им решава проблемите с долара и хронично болнатата икономика. Те се нуждаят от пазар на стоките си от пазар на оръжията, от конфликт в който не са страна. Затова и обсъждаха продажбата на оръжие на Саудитска арабия за 60 милиарда долара. Естествено за равновесие след това ще продадат и на други в региона.Идеално за тях е да противопоставят шиити на сунити и т.н. Според мен няма да има война , а напрежение и инциденти, които продават оръжия.
цитирай
6. анонимен - Защо петрола се продава в долари?
17.09.2011 19:02
Защо петрола в цяла свят се продава само в долари? Това е голяма загадка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699157
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930