Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 17:14 - Полудява ли света? Какво става?
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 7752 Коментари: 10 Гласове:
77

Последна промяна: 29.01.2011 18:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Какво наистина става?  
Събитията ставащи в последните две години са показателни за едно – идва промяна . Но каква?  Може би най-важната промяна в историята на човечеството от хиляди години на сам.  За да разберем наистина ставащото трябва задължително да погледнем на нещата от различни ъгли. Трябва да обединим знанията на  конвенционалната наука с древното знание по известно с наименованието – мистика.. Кактто разбираме и приемаме разкритията и постиженията и знанията на материалната наяка, така не трябва да отхвърляме познанията натрупани от цивилизациите в областа на невидимото за материята. Защото материалното и духовното са две страни от една същност наречена  - макрокосмос (вселена) и неговото отражение – микрокосмос (човек) . В еволюционно развитие на вселената е заложено, материята да се развива в синхрон с духа без да има приоритет на едно от двете. За да има баланс. Именно балансираната система дава най-добри резултати в своята работа. Дебаланса дава своеато негативно откланение в параметрите на работа, което от своя страна води до изкривяване на получаваните резултати и по-голям брак в готовата продукция.  
Вселената като цяло се движи в своят еволюционен път от простички, но съществени закони. Всичко и всеки е подвластен на тези закони, които е невъзможно да се променят, отменят и тълкуват според желанието и кефа на някой. Всеки един компонент в нея, независимо от какъв калибър и степен наразвитие трябва да спазва и съществува чрез тези закони, но не въпреки тях. Погазването на един от тях води до дебаланс в системата и непридвидими последици.  Поради тази причина никой не си позволява да нарушава тези закони.  А на тези които все пак дръзнат да  излязат извън правилата винаги се дава шанс да проумеят своята грешка.  Ако и тогава, въпреки даденият шанс и възможност не се постигне разбиране което да доведе до равновесно състояние, самата система може да прибегне до крайни крути мерки.  Примери за това не липсват. Много от тези примери се приемат за измислица, митология и религия. Но чудно защо с доказването на истинноста на тези митове съвсем сериозно са се заели мастити учени? Опитите за намиране на Атлантида, Лемурия, Щамбала или техните останки не секват за нито миг. Търсенето на светият граал, ноевият ковчег, кивота, рудниците на цар Соломон и др. на най-екзотични места продължава е до ден днешен. Забележете страният факт, че в търсенето на тези “митове” е стремежът за тяхното доказване , а не за тяхното опровергаване. За целта се хвърлят огромни средства, както от правителствени, така и от неправителствени организации. А средствата наистина достигат колосални величини.
В наистина сериозните научни среди религията  и древните познания  не се приемат за  опиум или празни приказки разказвани за лека нощ, а основа за навлизане в тайните на абсолюта.  Едва ли учените от ЦЕРН ще хвърлят такива колосални усилия и средства за откриване на  Божествената енергия,  скрита в най-малките частици на материята.  
Да, днес науката наистина си сътрудничи със езотериката. Плодовете на това сътрудничество могат да се видят вече на бял свят  - квантовата физика, аура и кирлиановата фотография и диагностика, медицина , военно дело и др. Въпреки пренебрежителното отношение към езотериката, породено от невежеството и липса на желание за познание на огромната част от масите, като трън в очите ще останат фактите доказващи че тази част от човешкото познание е неделима част от нашето съществяване. Еволюционната теория на Дарвин която поставя основите на евгениката, расизма  и джунгловият начин на съществуване, не може да обясни  неща като : пирамидалните строежи и тяхното предназначение, кристалните черепи, невероятните познания в света на астрономията на отделни нецивилозовани и изостанали народи. Или артефактите намерени в земни пластове датирани на милиард години.
Отърсването от насажданите постулати ще доведе до един по-различен и нов прочит на човешката същност и възможности.
Преди 2000 години на човечеството бе посочена посоката благоприятстваща неговата еволюция от космическа гледна точка. Наред с това бе демонстрирана наистина моща която може да притежава човек използвайки своите скрити възможности и енергетиката на космоса.  Умишленото скриване на фактите относно тази същност спомогна за развитието на най-долните човешки страсти една от който е робството и стремежа за господство.  Учудващо е как при 12 най-близки съратници на Исус в Библията не е вместено нито едно тяхно писание. Християнското учение се базира не на първоизточниците , а на послания и интерпретации писани десетилетия след оттеглянето на Исус от полезрението на властващите.  Изглежда че желанието да се скрие от човек истинските негови възможности е натделяло пред истинското проповядвано знание. Именно въз основа на това желание и страх от страна на някои групи са унищожени и унищожавани през вековете най-истинските евангелия, ккакто и древни ръкописи съдържащи невероятни знания.
Показателен пример за такова варварско отношение е действието на  епископ  Диего ди Линда , който през 1562 г. нарежда да се изгорят всички ръкописи и произведения на искуствата на майте. В периода между 1525 г. когато е стъпването и подченението на държавата на майте от испанците и 1562 г. , католическите свещени са имали предостатъчно време да се запознаят със съдържанието на тези ръкописи за да преценят че те представляват изключителна опасност.
А защо са опасни?
Векове по-късно в тропическите джунгли археолозите намират градовете на маите с грандиозните дворци и пирамидални строежи. Наред с това се откриват и няколко оригинални книги известни като кодекси, разкриващи невероятните астрономически и астрологични познания на маите. В Мадритският и Дрезденският кодекс за изложени астрономическите познания, а в Парижкият – религия, ритуали и астрология.  
Същите тези “диваци” изчислили продължителността на 149 лунни цикъла в 4400 дни. Съвременните учени определят цифрата на 4400,0575 дни. Периода на въртене на Венера около Слънцето, маите определят на 584 дни. Днешните астрономи - 583,92 дни.  Съвпадание? Едва ли!  Но нищо не предизвиква такъв интерес и спекулации като “календарът на маите”  А именно този невероятно сложен календар приключва на 21.12.2012 г.  След това няма нищо.  Именно този факт от календара води до най-различни иналудничави интрпретации за бъдещето. А истината е съвсем различна.
Самият календар е потресаващо и уникално изображение. Според историята на мирозданието изобразено в него , от центъра на галактиката на всеки 26 000 години се излъчва (изтрелва) лъч- Хунаб Ку. Той носи в себе си информационно енергиино послание на цивилизациите в нашата галактика.  На датата 21. 12. 2012 г. според календара , заряда на сегашният лъч ще се изчерпи и ще бъде изтрелян нов с ново послание и енергетика. Земята и галактиката като цяло ще навлезе в нова спирала на еволюционно развитие. Много често това определение се среща като преминаване на “нова орбита”.  Мистика?  Дали?
Учени анализирайки ограмен обем на информация достигат до някои фрапиращи данни и заключения.
На 21. 12. 2012 г. настъпва краят на голямата астрологична година, и началото на нова с продължителност приблизително 26 000 години.
На тази дата ще настъпи тъй нареченият голям парад на планетите – всички строени в една редица.
На 21. 12. 2012 г. Земната ос поради своето въртене ще “навлезе” в съзвездието Водолей.
На 21. 12. 2012 г. Слънчевата система ще застане успоредно с диска на нашата галактика и ще премине в нейната “долна част”.
Това не е мистика, а чиста наука – астрономия.
Не само в календара на маите има факти които се доказват от съвременните учени.
Редица  мистики са в основата на предишни, днешни и бъдещи събития.  Невероятните технически постижения, войните, социалните взаимоотношения, икономиката, финсите, кризата, природните катаклизми и т.н. имат своето съвсем логично обяснение, когато се вземат впредвид знанията и познанията в материалната наука и езотериката с всичките нейни разклонения.  

Но за това в следващите постинги.






Гласувай:
77



1. анонимен - Абе Подводни,
29.01.2011 18:04
увеличи го малко тоя текст. Чета го както съм излегнат на кревата и е много дребен. А ми е интересно и искам да го прочета.
цитирай
2. podvodni - Сета добре ли е?
29.01.2011 18:10
Сета добре ли е?
цитирай
3. анонимен - Мерси! Сега ще видя и съдържанието.
29.01.2011 18:20
Интересно четиво, но това вече ми е познато.
цитирай
4. podvodni - Обаче има които все още си затварят ...
29.01.2011 18:36
Обаче има които все още си затварят очите. Стискат ли стискат. Та то е за тях.
цитирай
5. zabylgarite - abe te
30.01.2011 14:10
и август на 18 1999г щяха да се наредят планетите в една редица,ама май нещо не се наредиха.

Иисус Христос каза:Никой не знае деня и часа на края,а края какво ще представлява.
Трус какъвто не е бивал и ИДВА ХРИСТОС - и съд всекиму според делата му.

Който се съобрази добре,който не му харесва ще види последствията.
цитирай
6. bogolubie - Подготвят се условията и обстановката за Звяра, чието име отговаря на числото 666 !
30.01.2011 14:51
Идва неговото време, което ще трае 42 месеца, т.е. 3 и половина години. Личността ще е антипод на Христос и чрез нея ще бъдат изпитани верните на Бога.За подробности, ако желаете /ваша воля/, можете да прочетете 13-та глава от Откровението на Йоан в Новия завет. Тя не е голяма. Но това време предстои. А краят на света дори Господ не знае, защото зависи от много обстоятелства и хора, а не само от звездите. Затова датите на края не са верни и е излишно да се гадаят. Ние винаги трябва да бъдем подготвени и да живеем угодно на Бога, което от своя страна е гаранция за нашето оцеляване.
цитирай
7. анонимен - Не се разбира
30.01.2011 15:13
какво е лично от тебе.
Преписано, повторено, разбрано с главата,
сляпа вяра за неща, които ТРЯБВА да отклонят вниманието ни
от заначителните заплахи по земята.
Запази си постингите и ги чети в края на годината.
цитирай
8. raders - Всичко е ясно, само не вкачвам от...
30.01.2011 15:18
Всичко е ясно, само не вкачвам откъде е измислен този лъч Хунаб Ку, че и баш от центъра на галактиката, който съдържал някакво послание. Имаш ли си представа що е то това центъра на Галактиката и нерде не маите ще го знаят? Смешното ви на вас /езотерици ли сте, кой ви знае/, че много забавно смесвате сериозни неща от истинската наука с разни фантасмагории. Чудя се дали си вярвате наистина.
цитирай
9. misbis - ХИТРО СА ГО ИЗМИСЛИЛИ МАНИПУЛАТОРИТЕ,НАЛИ
30.01.2011 16:32
НАЙ-ИСТИНАСКАТА ИСТИНА СА Я ЗАКЛЕЙМИЛИ КАТО “МИСТИКА“...ДА НЕ Я ВЗЕМАМЕ НА СЕРИОЗНО. А ТЯХНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е ТОЧНО ТАЗИ МИСТИКА
цитирай
10. анонимен - klio
30.01.2011 18:43
abe stiga sa izlaga tuka ve,aman ot darveni filosofi,ko go osukvash ,na babite im e qsno rva otdavna
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699358
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930