Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 17:36 - В Либия става все по-напечено
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 9490 Коментари: 30 Гласове:
16

Последна промяна: 06.03.2011 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има ли някой представа какво всъщност става в Либия?
Сигурен съм,че обикновенният човек на запад и представа си няма за истинските събития. Но за много други ,които са по-малко подвластни на западната пропаганда, ставащото в арабският свят е поредният опит на запада да започне нова война. И не са далеч от истината. Дълбоко съм убеден,и не само аз имам тази убеденост, че ситуацията в Либия въобще не е такава каквато се представя от медиите. Защо?

1. Комуникациите от и за Либия са силно ограничени. В това число и интернет.
Следователно всички „достоверни“ информации следва да се приемат с едно на ум.
2. В „клиповете“ на информационните агенции не се появява нито един предводител или яредставител на „бунтовниците“. Единственото което се чува са гласове които могат да бъдат на всеки треторезреден холивудски актьор. Запада има прекрасен опит с митичният Бин Ладен.
3. Кадрите предоставени в инфопространството най-често показват някакви хора (много често 4-5 бр.) стрелящи с автомати във въздуха или залегнали  някъде в пясъците  в трепетно очакване на незнайно какво.
4. Понякога новините противоречат една с друга.
Ето и пример:

„Трима холандски войници са в плен в Либия, след като се е провалила спасителната им мисия и те са попаднали в ръцете на части, лоялни на Муамар Кадафи, съобщи в четвъртък холандското министерство на отбраната.

Инцидентът е станал в неделя близо то град Сирт, но досега е бил държан в тайна, за да не бъде застрашен животът на войниците, допълни говорителят Оте Беексма.

Пленените са екипаж на хеликоптер, излетял от борда на кораба "Тромп", със задача да евакуира един холандец и един гражданин на дурга европейска държава, която засега не се посочва.

Според Беексма цивилните били освободени и отведени в холандското посолство в Триполи, след което напуснали страната.

Войниците обаче все още са плен и се водят интензивни преговори с режима на Кадафи за освобождаването им.“

Хайде да „разкостим“ тази новина на фона на останалите.

Споменатият град Сирт се намира в „контролираната“ от бунтовниците узточна част на страната. От къде тогава са се появили части лоялни на Кадафи? Значи ли това, че инфото за силата на бунтовниците е преувеличена и подаваната иформация в новините е погрешна? С голяма степен на сигурнист може да се каже - ДА!
Някой може да опонира, че холандците са искали да освободят цивилни граждани който са били в ръцете на Кадафистите. Е, не са успяли. Но пък чудното в ситуацията е е, че цивилните все пак са били освободени. Странно нали? Хем са били в опасност в ръцете на „Кадафи“, хем след това са били освободени от същият този изверг . А може би са били наистина в опасност, но в нечии други ръце? Или са вършили нещо което е изисквало спешното им евакуиране с военна помощ? В интерес на истината до сега няма информация за проблеми при напускането на чужди граждани от Либия. Обаче има информация за присъствие на воении части от САЩ, Франция, Англия. Защо не и Холандия?
Страностите продължават с пълна сила и в други новини. Например за използването на авиацията срещу мирно протестиращите въоръжени граждани. Добре де, Кадафи няма ли пехота, танкове, артилерия или способни военни та да използва един от наи-неефикасният начин за потушаване на демонстрации? Всъщност авиацията се използва за извоюване на въздушно спокойстви на сухоземните или морски части. Също така се използва за защита на въздушното пространство.  Значи можем да кажем със сигурност, че авиацията на Кадафи осъществява въздушно прикритие на сухоземните части. А от кого? Ами от някой който иска да разпали истинска война. Кой?

За да отговорим на този въпрос трябва да си спомним някои далечни новини.
В продължение на почти 2 години ФЕД отпечата приблизително 2 трилиона нови необезпечени долари, които се дадоха на банките за нови кредити (подсигуряване на застрашената банкова ликвидност).  Същата операция направи и ЕС.  А миналата година единственият копувач на американски дългови книжа е ФЕД. Будали нямаше
Ефекта от тази еквалибристика бе нулев и банките решиха да отввържат тези пари на стоковите борси, защото ,по една или друга причина, нямаше желаещи за нови кредити. И цените на храните хвръкнаха.  Появи се реална опасност от ,меко казано, недоволство (а при продължаващо се покачване - и бунтове) в самият запад. Щеше да възикне резонния въпрос - Защо се повишават храните? Само при долара се удържаше положението, но всеки един момент и той необяснимо щеше да тръгне на горе. Едва ли на властващите марионетки (Обама, Меркел, Саркози, Борисов и др.) щеше да бъде приятно да обясни че всичко се дължи на нарастналата парична маса , запасяване с оглед на бъдещи природни аномалии или начало на нова (далеч по-страшна) вълна на кризата в запада. А може би на всички фактори взети заедно.  За това трябваха достоверни оправдания. И поради факта че истинските причини трябваше да останат скрити, то трябваше да се измислят мними, най-вече за затъпялото западно общество.Трябваше външен вивовник, благодарение на когото западната финасова олигархия успяваше да оцелява до сега.
И се създадоха революциите в арабският свят. „Народното недоволство“ срещу диктаторите бе подкрепено от запада, който над 30 години потдържаше именно тези диктатори. Цинизъм? Нищо подобно! Просто - бизнес. Запада няма приятели, има интереси.
С Либия и Кадафи случят по нищо не се отличава от останалите арабски държави с диктаторско управление. Само гдето е голям износител на петрол и газ. И още една подробност - Там реално не се осъществи желаната революция, и положението бе овладяно от Кадафи още в „зародиш“. За това трябваше Холивууд да се намеси и „Да се разлаят кучетата“ . Нали помните този филм? Мога да Ви прпомня и други подобми продукции - „Тонкийски залив“ , „План подкова“ , „11-ти септември“ , Оръжия за масово поразяване в Ирак“, „Чудовището от пещерата Тора-Бора“, „Скрити атоми в иранската пустиня“ , „Сомалииски пирати“ и др.
И така!
Настанете се удобно пред малкият екран. Запасете с доволно количество ГМО (демек - пуканки)защото следва новите епизоди на новата суперпродукция - „Злият диктатор“ 
Приятно гледане!!!

Същевременно нефта и храните ще поскъпват. Или по-точно парите ще се обезценяват. Каквото и да си изберете все тая.




Гласувай:
16



1. zaw12929 - Така си и мислех- внасяне на рево...
06.03.2011 18:31
Така си и мислех- внасяне на революция - защото те са наред....
цитирай
2. mominasylza - целия тоя цирк в арабския алианц
06.03.2011 21:28
е толкова прозрачен и елементарен че би трябвало дете в първи клас да го схване...и доста с еучудвам че арабите с еоставят така д аги манипулират. Питам се...така като се поогледам,ма то сигурно ДО СЕГА, САМО от Либия е идвал нефта и Либия е основния доставчик, и Само благодарение на Либия я има световната икономика,нефтените продукти, алъш вериша...питате Що ли? Ми едва се почна ръчкането в Арабския алианц и цените на бензина хвръкнаха нагоре, поне при мене гонят 1,70 евро...от там и останалите цени и всеки с еоправдава с военното положение в Либия...брееех, д аму се невиди...
цитирай
3. podvodni - Точно в това е идеята, да има с какво ...
07.03.2011 17:54
Точно в това е идеята, да има с какво да се оправдават. По-добре ли е ако кажат истината?
цитирай
4. анонимен - Вчера един каза по телевизията.
07.03.2011 18:37
"Сега се радват и не подозират какво ги чака, като попаднат в лапите на демократите".
Все ми се струва, че Чичо Сам пак има пръст в цялата работа.
цитирай
5. dalida - използването на авиацията срещу мирно протестиращите въоръжени граждани.
08.03.2011 10:52
Уж, са мирни граждани, а пък са .....въоръжени - с оръжие в ръка?
цитирай
6. анонимен - NfrLUYXBfUGtKknviDu
24.05.2011 20:52
You're the gretaset! JMHO
цитирай
7. анонимен - aplChePTuGRJtP
25.05.2011 07:42
AFAICT you've covered all the bases with this asnewr!
цитирай
8. анонимен - tNiwQJlJpS
25.05.2011 10:10
IMHO you've got the right asnewr!
цитирай
9. анонимен - nQVumsEFAjSUD
25.05.2011 11:53
ThatВ’s not just logic. ThatВ’s rlaely sensible.
цитирай
10. анонимен - vqAdcgCaWE
25.05.2011 11:56
Great common sense here. Wish IВ’d tohghut of that.
цитирай
11. анонимен - WlZPzTfQuaoqzn
25.05.2011 14:10
y7Knse <a href="http://uipfjzsciroj.com/">uipfjzsciroj</a>
цитирай
12. анонимен - jLygynRiHGSM
25.05.2011 14:36
3gkAq9 <a href="http://xthshwgdjgpf.com/">xthshwgdjgpf</a>
цитирай
13. анонимен - EwXvHOVI
25.05.2011 15:30
QYsXs6 <a href="http://xpsygcundivv.com/">xpsygcundivv</a>
цитирай
14. анонимен - XenlftJFOJnaliHG
25.05.2011 19:38
GJlT4Y , [url=http://gkrnstxwslqv.com/]gkrnstxwslqv[/url], [link=http://quivmajtbhfc.com/]quivmajtbhfc[/link], http://iaifzsfyhxye.com/
цитирай
15. анонимен - AjTJjPDwFY
26.05.2011 13:36
qTSSjS <a href="http://pmjqzkxzlcej.com/">pmjqzkxzlcej</a>
цитирай
16. анонимен - tlfcJmGfmo
26.05.2011 18:32
GmvtcI , [url=http://bmwnjqqloaes.com/]bmwnjqqloaes[/url], [link=http://iuhwxxpjozki.com/]iuhwxxpjozki[/link], http://jtumjldfxlfb.com/
цитирай
17. анонимен - GePiNJmdPgSCLGGL
26.05.2011 18:37
bmST4R , [url=http://mavdmlzdwmez.com/]mavdmlzdwmez[/url], [link=http://hfuptoqvcomm.com/]hfuptoqvcomm[/link], http://wvxvitrxrzki.com/
цитирай
18. анонимен - YMCTFBKvKvva
26.05.2011 19:03
MsOo7H , [url=http://eqoyadsfhtkv.com/]eqoyadsfhtkv[/url], [link=http://rnkcrsoelzkz.com/]rnkcrsoelzkz[/link], http://ofzscdljgdal.com/
цитирай
19. анонимен - dAYwiyHNtPxmlyiSMr
26.05.2011 19:04
O058Uq , [url=http://hwriegascbjy.com/]hwriegascbjy[/url], [link=http://cngrbeydcbmw.com/]cngrbeydcbmw[/link], http://umbkrtphpsii.com/
цитирай
20. анонимен - KuvMhsewg
28.05.2011 13:42
bJMap3 <a href="http://svtoiriivdxo.com/">svtoiriivdxo</a>
цитирай
21. анонимен - nsHOPbOtYRaZvFk
28.05.2011 16:34
o5ifMK <a href="http://onyxkyffbpde.com/">onyxkyffbpde</a>
цитирай
22. анонимен - gyFiFEftHrNPCGRyj
28.05.2011 16:51
7CE5ss <a href="http://rlkgzlyyqeia.com/">rlkgzlyyqeia</a>
цитирай
23. анонимен - aItjhFlRPqo
28.05.2011 17:10
PtBh8c <a href="http://lxbjbqsmkiyc.com/">lxbjbqsmkiyc</a>
цитирай
24. анонимен - gKqvzQqXIfkpwmnrua
31.05.2011 17:40
wuQ5IH , [url=http://jdzzjtzklbkz.com/]jdzzjtzklbkz[/url], [link=http://lrpbezdotmqm.com/]lrpbezdotmqm[/link], http://tvlrhxqgtpgz.com/
цитирай
25. анонимен - PFXdZJGJIy
31.05.2011 19:06
KYPIVv , [url=http://sesxjxndiwnv.com/]sesxjxndiwnv[/url], [link=http://sipixfnhybhi.com/]sipixfnhybhi[/link], http://wpsnmjlityqp.com/
цитирай
26. анонимен - CSoPuHVfbrZkEH
31.05.2011 19:28
ZmqOTj , [url=http://homogivaswsb.com/]homogivaswsb[/url], [link=http://nwwpkitbagnl.com/]nwwpkitbagnl[/link], http://selnqgcalrlr.com/
цитирай
27. анонимен - YKdPJlJv
31.05.2011 19:29
ZVnf3b , [url=http://smsmjptfnolf.com/]smsmjptfnolf[/url], [link=http://pcfyahtdheih.com/]pcfyahtdheih[/link], http://fuhstqpxggfx.com/
цитирай
28. анонимен - Best Software For Your
03.12.2011 00:22
Programs, reviews of new products, reviews of software http://bestsoftwarehere.com/
цитирай
29. анонимен - cheap kamagra online
18.01.2012 08:00
Your site is cute. I like your posts and your design. I'll surely bookmark it. kamagra plus <a href=http://medsildenafil.com/>kamagra</a> buy kamagra jelly
цитирай
30. анонимен - opera mini бесплатно
01.02.2012 01:28
2 декабря 2009 года была выпущена Opera Mini 5 beta 2, в которой появились такие функции как менеджер закачек, синхронизация через Opera Link, а также прогрессивная загрузка, работающая только при использовании Socket протокола, которая подразумевает поэтапную загрузку страниц<>2]<>3]. http://newminiopera.ru/ мини опера телефон скачать бесплатно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3691391
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930