Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 22:02 - Какво наистина става? Полудява ли света? Част 4 - Проблемите в Арабският свят
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 13581 Коментари: 37 Гласове:
34

Последна промяна: 11.03.2011 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не, светът не полудява!! Светът върви по естественият си път на развитие. Като казвам развитие имам впредввид развитие в добрият смисъл на думата.
Всъщност ние, Българите, сме много мъдър народ и доказателство за това е пословиците и поговорките които имаме. Една от тях гласи – Всяко зло за добро.
Тази поговорка днес има особенно актуално значение.
 Защо?
Защото ставащото по света на пръв поглед може да изглежда адски кофти, но в крайна светка води единствено към по-добро. НЕ, няма да се върнат “добрите” стари времена когато можеше да се прлавят пари буквално от въздуха (борсите), По-точно казано света върви към логична социална (социалистическа) революция. Не комунистическа, а социална (социалистическа). Ако си мислите, че е едно и също, меко казано сте изпаднали в огромна заблуда.
Моделът на комунизма е взет от еврейските кибуци (комуни). То и затова комунистическата революция в Русия се извърши от еврей и с еврейски пари.
А модела на социално поведение (социализъм) реално е чисто християнство. Тук някой може да опонира с довода, че самият Христос е бил евреин. ДА, ама не. Христос не е бил евреин. Но това е друга тема , на която ще се спра някой друг път.
И така, да си дойдем на темата – Какво найстина става?
Както казах света върви към своят логически завършек. Както е предзказано  в редица стари текстове – Библия (Откровение на Йоан), календар на индианците маи – днешният свят ( петата раса) върви към своят край. Споко , няма да се умира. Просто ще се подмени “чипа”. Лека  - полека, в близките 30 години, без огромни сътресения и планетарни катаклизми.
Може да се спори за тектоничните изменения на земята, тяхната сила и продължителност във времето.
Но тук ще разглледаме на бързо ситуацията в социалните и икономически отношения.
От предишният постинг стана ясно, че наливането на колосални кухи средства в банковият сектор с цел запазване на монетарнияат потребителски стил на живот на запада, не дава никакъв резултат. Според икономическата теория (60 годишен цикъл) на Кондратиев, спада в запада трябваше  да започне в началото на 70-те години на 20-ти век и да продължи до малко след 2010 година. Всъщност Кондратиев констатира един основен закон в капиталистическата икономика който най-просто може да се обобщи по следният начин – Времето на спад е равно на времето на възход. Закон който никой неможе да обори, измени, промени или отмени, защото е факт. Но…… Но както винаги запада, по-точно западните пишман икономисти и финансова олигархия решиха, че поради своята божественост  законите не ги ловят. С излизането от “златният стандарт” през 70-те години на 20- ти век, САЩ реално торпилираха договора от Бретанууд, и “тподписаха смъртната присъда на Запада”. И се започна едно яко печатане на кухи долари- ум да ти зайде. Това бе отчетено като небивал икономически растеж. Да, амо към началото на 80-те се видя, че нещата хич не са добре, и холивуудският актыор Реайгън изигра своята най-коронна роля – отвърза хептен юздите на монетаризма. Започна етапа на неконтролираната борсова икономика – рейгъномиката. Към края на 80-те нещата изглеждаха още по-трагични. На сцената излезе един абсолютен нешщастник – Горбачов. Благодарение на неговата тотално шантава политика, след рухването на соца се даде невероятно поле за доларова инвазия ие небивал грабеж на Изток. Бившите соц. страни продаваха материални блага за напълно безполезни хартиики. Водещи икономисти открито признават, че ако Соц. лагера бе закъсняал с най-малко 5 години в своят крах то Запада и по-специално САЩ вече нямаше да съществуват. Ама де тоя късмет.
Запада отложи неизбежното за има – няма 10 години, и към 2000 – та година отново надвисна призрака на краха.  Знаете как решиха да се измъкнат. Резултатите от филма “11-ти септември” даде резултати само 8 години. Тогава стана необратимото. Гърмежите на балоните започна. Имотният, банковият, хранителният, всички почнаха да гърмят със страшна сила. Решиха да спасяват банките, и сгрешиха. Посредством обществени капитали и пускане печатниците на ФЕД и ЕЦБ, се наду най- страшният балон – държавните дългове. А той изгърми ли, ще бъде с мегатонна сила. Миналата седмица Бернанке съобщи, че държавният дълг на САЩ ще стигне своят разрешен максимум в края на месец април. Това той каза не като предупреждение, а като факт който ще се случи. Образно казано американците ще изкарват по 100 долара, и ще дължът на света 100 долара. А това са само външните задължения Съвокупният дълг е направо галактически - над 80 трилиона долара.  Няма разлика между външен и вътрешен дълг, защото винаги се плаща от обикновенният човек – бачкатора. Аналогично е положението с почти всички “развити” страни. Въпросът тук е , не дали ще се згромоляса Запада, а колко силно ще бъде това згромолясване. За да разберем колко силно ще бъде то, отново ще се обърнем кам Кондратиев. Спожред него спада трябваше да започне през 70-те години и да продължи до 2010 година. Но с различни монетарни и счетоводни еквалибристики продължи устремнвият мними разтеж да 2008 година Височината на “разтежа” стана 3 пъти по-висока от височената на разтежа в периода 1940 – 1970 година.  Какво означава това?
Представете си, след падане от 2 метра при което си навяхвате крака да решите, че при падане от 10 метра ще се отървете само със счапена ръка и лек уплах.  И да скочите.
Горе –долу така изглеждат нещата.
Същевременно налятата ликвиднос бе пренасочена отново към продуктите – храни и горива. Този път се получи най-страшният кошмар – спадащо потребление + намалена икономическа активност + яка инфлация. Първите които нададоха вой бяха редица арабски държави, където основните храяни са внос След това финансовата олигархия провокира бунтовете в Либия. Само че непослушното момче Кадафи реши да се опълчи, и в момента си връща страната. Интересното е, че има подръжка на голяма част от народа на Либия. Да ама.. На запада това не му хареса и реши да се намеси на страната на бунтовниците. Първо признаха за единственно легитимни бунтовниците. А скоро време ще се юрнат с военни сили да им помагат. САЩ вече скъса с дипломатическите отношения с Либия и даде заповед за закриване на дипломатическото посолство на Либия в САЩ.
Това де факто е обявяване на война.
Вече има и размирици ив Саудитска Арабия – най – вярното кученце на САЩ и Израел сред арабските страни.
Ако Либия добива близо 8% от световнияат петрол, то Саудитска Арабия добива 18%. А сега предположете колко ще струва петрола в края на лятото.
Ако си мислите, че в Саудиска Арабия всичко ще мине така като в Египед, жестоко се лъжете. Просто трябва да има трамплин искрата да прескочи и в Иран. Засегне ли се Иран, тогава найстина става кошмарно. Сега е страшно.
Какъв е изхода, и има ли въобще някакъв изход?
ДА !! Изхода се нарича революция. Но не каква и да е, а СОЦИАЛНА. То и Христос си пада малко социалист. Негови са думите – Ако имаш две ризи, дай една на голия. Ако това не е социализъм – здраве му кажи.  Християни са близо 1,5 милиарда души. А като се вземе впредвид че, Христос в периода между 12-тата и 30-тата си година е странствал по различните школи да се обучава – вкл. и Будиските -  то може да се предположи че към тези 1,5 милиарда души можем да прибавим още близо 2,7 милиарда будисти. Близо 4 милиарда души срещу, айде нека да бъдат , 100 000 финансови олигарси.  Шансовете са добри.
Чрез провокиране на бунтовете в арабският свят финансовата олигархия , по-специално САЩ, се стреми да стовари тежеста на кризата върху целият свят. Положението никак не е за подценяване. Въпросът е – Те нас или ние тях?
Ултра капитализма и Запада вече са в предсмъртна агония. За да се спасят са готови да прибягнат и до крайни действия – световен конфликт включително и с ядрени оръжия.  
Долара или света – дисис дъ кресчън !!!!  По Шекспир.

А къде сме ние в цялата тази патаклама?
За да илюстрирам картинката ще прекопирам един пасаж от новина в медияпуул. Изводите си правете сами:

“По време на правителственото заседание премиерът е критикувал СДС и БСП, които са си позволили да атакуват правителството, че не реагира на покачващите се цени.

"Нима техните икономисти не четат колко е цената на петрола? Нима не знаят, че когато мине 118-120 долара за барел, това автоматично повлича борсите, повлича горивата в цял свят? Това означава, че те нямат абсолютно никакви експерти в тези партии, щом са си позволили да го кажат, Дянков, тези партии нямат експерти. Щом нямат експерти, няма какво да ни дават акъл. Това е най-елементарното, което можеш… След като горивата в цял свят заради кризата в петролните полета главоломно се вдигнаха нагоре, те няма как в България да останат същите", заявява премиерът Борисов.

"Китайците и индийците искат повече да ядат и вдигат цените"

Преди констатациите на Борисов анализ по темата е представил и вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, в който обяснява по-високите цени с нарастването на средната класа.   

"В целия свят се качват цените на храните, защото средната класа в света за последните десет години е нараснала десет пъти. Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат. Така че от тази гледна точка да се направи допълнителен анализ, който го има вече по света и в Европейската комисия, за да се подчертава, че това не е тема за България, това е световна тенденция, тя ще продължи. Това също не е инфлация. Инфлация е, когато средните цени за всички неща се качват. А тук става въпрос за повече търсене на храна, повече средно богати хора има по света, така че ние трябва да търсим по-дългосрочни решения как България отговоря на това. Но това не е въпрос като цяло на манипулация на нашия пазар", посочва Дянков.

"Казвайте, че цените у нас се вдигат по-малко отколкото в Европа“”

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=177015&srcpos=3

Дянков не беше ли щатски възпитаник и служител ва Световната банка?





Гласувай:
34



1. silencemurmur - ДА !! Изхода се нарича революция.
11.03.2011 22:45
Много добър постинг!

И аз го виждам така. Малкото елитни сили се страхуват от многото недоволни по света. Не е възможно, че човечеството не би могло да се обърне самото то като оръжие срещу ужасените олигархи. Само една седмица в къщи без ходене на работа, без излизане и да видим как са те без специализираните си сили.

цитирай
2. grigorsimov - Кой организира революциите и на кого служат те?
12.03.2011 00:25
Извадка от протокол 9 на ционските старейшини, публикувани в края на 19-ти век:
"Де факто" ние вече сме обезсилили всички гоевски правителства, макар между тях “де юре” да съществуват още много привидно самостоятелни...
Нашето свръхправителство се намира в такива особено благоприятни условия, които са дали основание да го наричат с динамичната дума – диктатура. Аз мога с положителност да заявя, че в сегашното време (19-ти век) ние сме законодателите; ние определяме състава на съда и ние раздаваме правосъдието; ние наказваме и помилваме; ние седим на водаческия кон като повелители на всички войски. Ние управляваме със силна ръка...
От нас изхожда всесковаващият терор. Ние имаме в услуга хора, представляващи всички мнения и всички доктрини: монархисти, демократи, социалисти, комунисти и всякакви утописти. Ние сме впрегнали в работа всички и всеки един подкопава последните остатъци на властта, старае се да срине всички установени порядки. Всички държави, измъчени от неуредици, искат покой. За да имат мир, те са готови да пожертват всичко. Но ние няма да им дадем мир, докато те открито и с покорност не признаят нашето интернационално свръхправителство.
Народите пищят и искат разрешаване на социалния въпрос посредством международни съглашения. Разпокъсаността им на партии, хвърли народите в наши ръце, защото за водене на партийни борби са необходими пари, а всичките пари са в нашите каси.
Ние бихме могли да се боим, ако се съединят будната просветена царска сила и сляпата сила на народа, но ние сме взели всички мерки срещу тази възможност. Между едната и другата сили издигнахме стена от взаимно недоверие и терор. По такъв начин сляпата сила на народа стана наша опора, и ние, само ние еднички, ще й бъдем ръководители и, разбира се, ще я насочим към нашата цел.
А за да не може ръката на слепия народ да се освободи от нашето ръководство, ние трябва винаги да се намираме в тясно общуване с него, ако не лично, то чрез най-верните си слепи оръдия – братята масони.
цитирай
3. podvodni - отг. на 2
12.03.2011 16:13
Уважаеми Гриша!! Всичко това е вярно. Обаче не означава че трябва да се предадем. Голяма работа че, притежават банките, медиите, петрола и незнам си друго какво.
Важното е че не притежават душата ми.
цитирай
4. podvodni - отг. на 1
12.03.2011 16:15
Ами така де, като няма кой да копува за известно време, всичко че рухне като мираж.
цитирай
5. анонимен - Въпроса е колко продължително е
12.03.2011 16:33
това "известно време"? Нали трябва да се храним, да купуваме лекарства, гориво, вода? Всичко ще е временно. Какво направиха гърците с бунтовете? Нищо. Зле са.
цитирай
6. podvodni - това "известно време"? ...
12.03.2011 17:30
анонимен написа:
това "известно време"? Нали трябва да се храним, да купуваме лекарства, гориво, вода? Всичко ще е временно. Какво направиха гърците с бунтовете? Нищо. Зле са.

Зависи от какво си готов да се откажеш !!!
А при византииците работата е съвсем друга.
цитирай
7. анонимен - Напълни ми душата с тоя постинг.
14.03.2011 21:58
Много се кефя на умни разсъждени! Браво!
цитирай
8. antimason - ъхъ
18.03.2011 02:53
чул 2-3 интерестни, нови думи - и веднага пост в своя блог. не искам да бъде груб, но първо се научи да пишеш.
цитирай
9. анонимен - EPFqIOqbjjq
25.05.2011 00:20
At last! Someone who unedrstnads! Thanks for posting!
цитирай
10. анонимен - HZxoBPumefGl
25.05.2011 00:35
Great tihnking! That really breaks the mold!
цитирай
11. анонимен - CPKZxXyVBTk
25.05.2011 11:16
You've hit the ball out the park! Incrdbelie!
цитирай
12. анонимен - imqrfvZvrnIBaaSaeDw
25.05.2011 15:07
j6i9zt <a href="http://kqqecnjztxtn.com/">kqqecnjztxtn</a>
цитирай
13. анонимен - PawSnAXDWzvwD
25.05.2011 15:31
aruiIU <a href="http://fpnihurxumiy.com/">fpnihurxumiy</a>
цитирай
14. анонимен - zvCtGOgSbF
25.05.2011 15:32
This has made my day. I wish all potsigns were this good.
цитирай
15. анонимен - lvgwDrrhaEl
25.05.2011 16:10
Your anwser was just what I needed. ItВ’s made my day!
цитирай
16. анонимен - aPfsoJHWyVlnvRTe
25.05.2011 19:14
Cool! That's a clever way of loiokng at it!
цитирай
17. анонимен - JFYfoInIHflGTMwmSJ
25.05.2011 19:17
gOTop2 , [url=http://liljbgvovwgq.com/]liljbgvovwgq[/url], [link=http://pftkwlufvemg.com/]pftkwlufvemg[/link], http://gskbuxqpopok.com/
цитирай
18. анонимен - lGtoldJgA
25.05.2011 19:27
In awe of that ansewr! Really cool!
цитирай
19. анонимен - ckOhpfBdgtVk
26.05.2011 13:36
HN63EV <a href="http://fmgcounfsisn.com/">fmgcounfsisn</a>
цитирай
20. анонимен - XRTwzmcde
26.05.2011 13:51
yxS37N <a href="http://hosdgxiwmtdh.com/">hosdgxiwmtdh</a>
цитирай
21. анонимен - xXGcQqZDXxz
26.05.2011 14:09
7Yy7hC <a href="http://vqehtjfyzmhi.com/">vqehtjfyzmhi</a>
цитирай
22. анонимен - TLBbfMTKs
26.05.2011 18:40
MmvM3G , [url=http://yufweyykjybj.com/]yufweyykjybj[/url], [link=http://vdvkqnwgaaoe.com/]vdvkqnwgaaoe[/link], http://hwolecnpntxi.com/
цитирай
23. анонимен - dMYYixxOEmRnZIntF
26.05.2011 19:55
QKzX0o , [url=http://payowrevgnws.com/]payowrevgnws[/url], [link=http://ovuavirovqxd.com/]ovuavirovqxd[/link], http://tohgturjpbll.com/
цитирай
24. анонимен - QNdpBoCKFDtk
26.05.2011 20:05
kdnzxL , [url=http://ybwumnhlxfii.com/]ybwumnhlxfii[/url], [link=http://qzfpttuhjacl.com/]qzfpttuhjacl[/link], http://mknxycqzgrqp.com/
цитирай
25. анонимен - fxXSmUPplK
26.05.2011 20:40
Sw68hv , [url=http://nspurhuyvjkt.com/]nspurhuyvjkt[/url], [link=http://fjinxhfufebr.com/]fjinxhfufebr[/link], http://dclcahjzbbae.com/
цитирай
26. анонимен - alKNlttUrV
28.05.2011 16:37
LalfSh <a href="http://kiwoaeadvqdp.com/">kiwoaeadvqdp</a>
цитирай
27. анонимен - oarqVXpDK
28.05.2011 16:39
dgQFUS <a href="http://rulrhxsxaksz.com/">rulrhxsxaksz</a>
цитирай
28. анонимен - xEJmynhUjTCHjoIQK
28.05.2011 17:45
NyXjnE <a href="http://jfowzfkybvem.com/">jfowzfkybvem</a>
цитирай
29. анонимен - SiEQZvesAySCp
28.05.2011 18:07
YvWVSS <a href="http://mitklkrdpbka.com/">mitklkrdpbka</a>
цитирай
30. анонимен - uPIEISjrlpKAtmnJK
28.05.2011 18:17
yY1GBG <a href="http://xfphdcigkjyc.com/">xfphdcigkjyc</a>
цитирай
31. анонимен - CyqfCGHdJpUtC
28.05.2011 19:05
sXvKjb <a href="http://wdzbirpsupbq.com/">wdzbirpsupbq</a>
цитирай
32. анонимен - mbhJxEwFudDuVTl
31.05.2011 19:15
R29J7r , [url=http://bmvdqairgwzv.com/]bmvdqairgwzv[/url], [link=http://ieurfjecesql.com/]ieurfjecesql[/link], http://xbhzuhprwgsw.com/
цитирай
33. анонимен - rYzjuZLXWlL
31.05.2011 19:25
c49Mc1 , [url=http://axtosybkyate.com/]axtosybkyate[/url], [link=http://odanwnrjhrpj.com/]odanwnrjhrpj[/link], http://onfvxvcsabft.com/
цитирай
34. анонимен - annicDEcAZqNNNssFC
31.05.2011 20:31
RQlQsT , [url=http://xjsqtycojtvt.com/]xjsqtycojtvt[/url], [link=http://zclycjymtjxa.com/]zclycjymtjxa[/link], http://feyzgudhicsi.com/
цитирай
35. анонимен - EMBYGRbyslTpmO
01.06.2011 13:27
EMddjl , [url=http://jqcrifgaidkt.com/]jqcrifgaidkt[/url], [link=http://bjjbhsryyvdu.com/]bjjbhsryyvdu[/link], http://rapwzwvzoyom.com/
цитирай
36. анонимен - ePGLQHTehBSQdkP
01.06.2011 13:40
a6GOoT , [url=http://ewsyymelxnus.com/]ewsyymelxnus[/url], [link=http://lbxhlubpaamp.com/]lbxhlubpaamp[/link], http://rmdrtycttsse.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699298
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930