Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 17:23 - Бойко вече съжалява
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 11167 Коментари: 32 Гласове:
17

Последна промяна: 26.03.2011 19:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бойко май-сетне разбра простата истина. Късно но я разбра . За какво става въпрос?
Нашият пръв шлангерист в изявление за медиите казва че, вече съжалява че е направил правителство. (http://www.dnes.bg/politika/2011/03/26/borisov-syjaliava-che-systavil-pravitelstvo.114576)
Отне му доста време да проумее че, политиката се играе от играчи с мозък, а не от крещящи безмозъчни напомпани мускули.  Вярно е че политиката в родината ни е средство с което постигаш добър финасов статус, но и това се прави с акъл. Не случйно прехода (разбирай – грабителската приватизация) се извърши  от средите на бившага номенклатура. Ако някой си мисли че разните “демократични” формациики са нещо различно от бившата номенклатура, то жестоко се лъже.
Можеше ли да се избегнат събитията през тези 20 години?
Категорично НЕ !!
Всичко е било дговорено далеч от нас, и без  наше участие. Нима сте вярвали че, ще ви оставят да придобивате предприятия?  Да забогатявате? Нима нистина сте били толкоз найвни? ДА?
Глупаци!!!
Не, не обиждам. Просто казвам истината. Ако ли пък наистина не се имате за глупаци, тогаз как ще обясните поведението си на предишните парламентарни избори?
С надеждата за справедливост? Много глупаво!!!
Много преди 2008-ма година, разни хора се опитваха да отворят очите на заблуденото общество че идват наистина кофти времена. И какво? Бяха осмяни. Да, ама се видя че те излязоха прави. Настъпи криза. И то не каква, ами криза на системата. На всеки, наистина мислещ човек е ясно че, ултра либералният модел, оставен без никакъв регулатор от страна на силна държава води само и единствено до кризи. Въобще ситемата която се нарича пазарна икономика, и разчита на регулацията на някакаво имагинерно понятие – пазар – е крайно не продуктивна. От 1911 година до ден днешен икономическата история изобилства от факти подкрепящи това твърдение.
Само че, от где толкоз акъл в алчният човечец? А да не говорим за себичен и мутирал пожарникар или журналист. Реално тези които знаеха истината отавиха Борисов да “спечели” изборите през 2009 година. Много преди това истинските анализатори в основните партии знаеха реалното състояние на нещата в “световната икономика”, и по-специално в САЩ.  Знаеха какво предстои, за това направипа всичко възможно да НЕ СПЕЧЕЛЯТ изборите. Много добре знаеха че в настъпващата криза “пазарните” мерки и “пазарът” не вършат никаква работа. Реално ,днес, която и партия да е в управлението, прилагаики “пазарните механизми” ще постигне абсолютно същото каквото и постигна кабинета – Борисов.  Господата от ляво и от дясно са напълно на ясно кави мерки трябва да се приложат но ако ги приложат , има огромна вероятност да свършат като Милошевич, Садам, Кадафи или най-малкото като Виденов.  Не, нямам впредвид “диктатурата” на тези “диктатори” а мерките провеждани от тях. В Югославия, Ирак, и Либия всъщност се направиха опити за прокарване на стопански отношения базиращи се на китайският опит. И бяха веднага прекъснати в зародиш – демократично.
Та така, знаеха какво предстои и насадиха Борисов да отнесе плувката. И тай я отнесе. Всъщност поради егоизъм и алчност характерна за Борисов, губи абсолютна възможност за мисловна дейност. Да беше само той на този хал, иди – дойди, ама то всички покрай него са същите галфони.
 Преди известно време, финансовият идиот – Дянков, взе че каза, може би, единственото свястно нещо от самото си раждане до ден днешен:

“В целия свят се качват цените на храните, защото средната класа в света за последните десет години е нараснала десет пъти. Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат. Така че от тази гледна точка да се направи допълнителен анализ, който го има вече по света и в Европейската комисия, за да се подчертава, че това не е тема за България, това е световна тенденция, тя ще продължи. Това също не е инфлация. Инфлация е, когато средните цени за всички неща се качват. А тук става въпрос за повече търсене на храна, повече средно богати хора има по света, така че ние трябва да търсим по-дългосрочни решения как България отговоря на това. Но това не е въпрос като цяло на манипулация на нашия пазар".

Обърнете внимание на фразата - Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат.
Разбрахте ли – там са богати благодарение на ДОБРИТЕ ПОЛИТИКИ.
А разбрахте ли Данков колко е глупав щом като може да изрече такваз мисъл която е в разрез на неговото американско възпитание и обучение в световната банка?
Та така, защо ли тези добри политики не се прилагат и у нас?
Ще ВИ кажа защо. Защото САЩ и ЕС няма да го позволят. А какви са тези политики? Обратните на всички онези които в пордължение на 20 години се прилагаха у нас. Обратните на всички онези които прилага и днешното правителктво.
Липса на частни банки – банковият сектор е 100% държавен. Енергетика, полезни изкопаеми, тежка промишленост външна инвестиционна дейност,   - изключително държавно дело.
Мога да изброявам доста дълго време. Но ще се огранича с няколко думи – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛНА ДЪРЖАВА.  А,  и да не забравя – липса на вътрешен финасов пазар – борса. Богат може да бъдеш, само и единствено от ПРОИЗВОДСТВО. От финасови спекулации – забрави, това е позволено на държавата. Всичко еу подчинено само и единствено за благото на народа. Както се досещате това е в основата на успеха на най-богатата държава.
А тук ще зачестяват случки като тези в сливенската банка и пловдивският самовзривател.
Сега Борисов се разкайва и съжалява. Поумнял ли е? Едва ли!!
Просто е разбрал колко е глупав.





Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. misbis - не,че искам да отклоня отговорността ни
26.03.2011 17:59
но срещу народа в тези диви приватизационни години се приложи мощен контрол над съзнанието,което обърка хората,вся им страх,побърка ги..и какво ли не. по-игдръжливите бяха изтласкани извън страната. Винаги напомням за годините на “кики“. Помните ли бума на полтергайстри, контактьори....всичко това се излъчи чрез устройствата и сателитите на Син Лъч..а вероятно в Бг се е наричало по друг начин. Нискочестотните вълни и предаватели изпращаха в главите на хората какво ли не.Колко подлудяха,колко се самоубиха,колко загубиха представа за реалността...чак ме задушава.
Още си спомням епизодичен разговор с един отдавна бивш колега,който в онези години се беше водещ партиен секретар,и после развихри успешна политическа кариера,и все още я развива. Последния път,когато го видях с гордост ми се похвали,че е горд притежател на престижна масонска степен.Та тогава, в тези години на “кики“, аз го попитах,абе у вас има ли полтергайсти, през къща ,две хората се оплакваха..той се подсмихна и само това ми каза- ако ти се появи,помни,че може би хора го правят това....и отмина...
Та, добре са обмислили всичко.Лудите се налудуваха.Но вече КРАЙ.
цитирай
2. podvodni - Това "забогатяване" на ...
26.03.2011 18:02
Това "забогатяване" на запада го зная. Тук иде реч за най-богатата страна. А тя не е от западен тип.
цитирай
3. podvodni - Много си права миси. Но най-лошото е ...
26.03.2011 18:04
Много си права миси. Но най-лошото е че, нарекоха луди онези които не споделяха общата лудост.
цитирай
4. misbis - ТАКА Е,обаче мам...им..да му мислят
26.03.2011 18:42
podvodni написа:
Много си права миси. Но най-лошото е че, нарекоха луди онези които не споделяха общата лудост.

цитирай
5. momchil - Това "забогатяване" на ...
26.03.2011 23:43
podvodni написа:
Това "забогатяване" на запада го зная. Тук иде реч за най-богатата страна. А тя не е от западен тип.

Не разбрах коя е най-богата страна в света, Китай ли дето БВП на човек е 380 долара годишно ли. И това след 30 години успехи. Благодаря!!! Предпочитам българската бедност с 9000 лева
цитирай
6. mominasylza - според гугъл
27.03.2011 17:28
най богатата страна в света е Лихтенщеин.А от не западен тип,ако не е Китай, за некой арабеск ли имаш предвид?
цитирай
7. alexs - Просто го оставиха и сега му гледат сеира и чакат да се върнат "Ние пак сме тук"
31.03.2011 22:53
Реално тези които знаеха истината отавиха Борисов да “спечели” изборите през 2009 година. Много преди това истинските анализатори в основните партии знаеха реалното състояние на нещата в “световната икономика”, и по-специално в САЩ. Знаеха какво предстои, за това направипа всичко възможно да НЕ СПЕЧЕЛЯТ изборите. Много добре знаеха че в настъпващата криза “пазарните” мерки и “пазарът” не вършат никаква работа. Реално ,днес, която и партия да е в управлението, прилагаики “пазарните механизми” ще постигне абсолютно същото каквото и постигна кабинета – Борисов.
цитирай
8. alexs - Високите лихви са основна причина за продължаване и задълбочаване кризата в България
31.03.2011 23:06
"Липса на частни банки – банковият сектор е 100% държавен. Енергетика, полезни изкопаеми, тежка промишленост външна инвестиционна дейност, - изключително държавно дело. "
Ако искаме да излезем от кризата лихвения процент на банките трябва да се върне към този отпреди кризата. Това го разбраха на Запад добре и в САЩ намалиха лихвите и това дава резултати. Сигурно има бакерски лобита а и банките са 100% частни в България. Голяма грешка трябваше да се остави поне една държавна банка. За да може държавата да се намеси при това положение.
Писал съм за това http://alexs.blog.bg/politika/2011/02/07/dori-i-bankite-biha-imali-interes-ot-namaliavane-na-lihvite.681788
цитирай
9. анонимен - xjiRSPWwIePc
24.05.2011 23:20
Wow! That's a ralely neat answer!
цитирай
10. анонимен - aRZqTNIVCQHKuPOKv
25.05.2011 06:09
Haha. I woke up down today. YouВ’ve ceeherd me up!
цитирай
11. анонимен - oFidaaHHYGvYzIeoJo
25.05.2011 07:19
You're the greteast! JMHO
цитирай
12. анонимен - fmyExzzvFhyybiylA
25.05.2011 12:05
Walking in the preecsne of giants here. Cool thinking all around!
цитирай
13. анонимен - djIYqkwbLGXGPNzkKO
25.05.2011 13:16
wpEgev <a href="http://cafrvnmidvnt.com/">cafrvnmidvnt</a>
цитирай
14. анонимен - sALQMqPAHdWio
25.05.2011 15:00
hjB6VH <a href="http://zrszxodaftzn.com/">zrszxodaftzn</a>
цитирай
15. анонимен - kqjdVhsuso
25.05.2011 15:41
asuKCP <a href="http://qvvrfwjgmprb.com/">qvvrfwjgmprb</a>
цитирай
16. анонимен - VORSYjTjuONFkZEY
25.05.2011 20:10
tkBjzD , [url=http://tuttufjgkrzw.com/]tuttufjgkrzw[/url], [link=http://phziujidjxgv.com/]phziujidjxgv[/link], http://vhfdlrymkxiy.com/
цитирай
17. анонимен - IBMiVqrVEqBjCiPLQNq
25.05.2011 21:02
Now thatВ’s sbulte! Great to hear from you.
цитирай
18. анонимен - BELrtLfLsMc
26.05.2011 13:25
yS4zL1 <a href="http://plyklkwnfctv.com/">plyklkwnfctv</a>
цитирай
19. анонимен - CyqGqfYNovMPpbli
26.05.2011 13:30
8HjrFP <a href="http://ykbncxrxenhc.com/">ykbncxrxenhc</a>
цитирай
20. анонимен - cGhqTFuEvuTzkxeunVs
26.05.2011 18:11
P2UtFn , [url=http://ziusszmxltnl.com/]ziusszmxltnl[/url], [link=http://xoisafqvbria.com/]xoisafqvbria[/link], http://xgavhasebcve.com/
цитирай
21. анонимен - dTTlKPPtGnPCmzVMIvA
26.05.2011 18:48
y9o0CA , [url=http://zsalkmoijljh.com/]zsalkmoijljh[/url], [link=http://vitgmdopntre.com/]vitgmdopntre[/link], http://rgcmziuhukue.com/
цитирай
22. анонимен - IUppAwgUsswHPwIThm
26.05.2011 19:07
jZjT4I , [url=http://mwxbggxactdo.com/]mwxbggxactdo[/url], [link=http://bxgnamjstocy.com/]bxgnamjstocy[/link], http://igbsasfpvukp.com/
цитирай
23. анонимен - zyGGLxQCzBLsVH
26.05.2011 20:35
Q21LF7 , [url=http://fxhszgtbwxps.com/]fxhszgtbwxps[/url], [link=http://kuwlzwndwcsk.com/]kuwlzwndwcsk[/link], http://sitnarcrerte.com/
цитирай
24. анонимен - XNSiBYWjA
28.05.2011 16:46
mmm4CB <a href="http://pvqclytvfszr.com/">pvqclytvfszr</a>
цитирай
25. анонимен - erKNDdTNAqGOJbiS
28.05.2011 16:52
dDHak0 <a href="http://rcusoslauxbd.com/">rcusoslauxbd</a>
цитирай
26. анонимен - WsfIYKDfdO
28.05.2011 17:12
eaEOHw <a href="http://bgewpnsuktir.com/">bgewpnsuktir</a>
цитирай
27. анонимен - GVckprtnlypUJXKokhS
28.05.2011 17:13
9GNr9D <a href="http://fbwhxoyexusb.com/">fbwhxoyexusb</a>
цитирай
28. анонимен - CUekeZsEFpJvLGCRL
28.05.2011 18:37
aPMFA1 <a href="http://ihthwjxqhrse.com/">ihthwjxqhrse</a>
цитирай
29. анонимен - uciXtVnJdX
31.05.2011 19:12
bl9xzk , [url=http://caszopqfgbup.com/]caszopqfgbup[/url], [link=http://wznzzbvmivbq.com/]wznzzbvmivbq[/link], http://idijurplmsqv.com/
цитирай
30. анонимен - aWtqIPAsTHQgNf
31.05.2011 19:31
uD0DUD , [url=http://jmjrascvdlud.com/]jmjrascvdlud[/url], [link=http://slhphekmiqaq.com/]slhphekmiqaq[/link], http://uttdikmswbtp.com/
цитирай
31. анонимен - nlIxascXzWCa
31.05.2011 20:29
9e8umu , [url=http://ocolrhfijcrn.com/]ocolrhfijcrn[/url], [link=http://zglmqxpmkddk.com/]zglmqxpmkddk[/link], http://lvuffwgivrid.com/
цитирай
32. анонимен - byBbIZlIA
01.06.2011 13:26
7p8kxB , [url=http://qdzttuydwwlm.com/]qdzttuydwwlm[/url], [link=http://fchxieqjurcl.com/]fchxieqjurcl[/link], http://arnvqtevjfwj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3698883
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930