Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 11:41 - Германският президент подаде оставка
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 1436 Коментари: 0 Гласове:
6



  Свят
Германският президент подаде оставка 17.02.2012 12:45 44 Кристиан Вулф се оттегли след серия от скандали    
 
image

Вулф направи обръщението си в присъствието на съпругата си Бетина. Снимка: Reuters

Президентът на Германия Кристиан Вулф подаде оставка. Държавният глава съобщи това в телевизионно обръщение.

Вулф обоснова решението си със загубата на обществено доверие. В последното си изявление като президент той каза, че държавният глава трябва да може изцяло да се посвети на своята работа и да се ползва с доверието на гражданите. По думите му обаче това доверие е намаляло значително, затова той не може повече да изпълнява своите задължения като президент.

Вулф призна, че е допуснал грешки, но заяви, че винаги е действал в рамките на закона.

Вчера прокуратурата в Хановер поиска от Бундестага да свали имунитета на президента, за да започне разследване на евентуални злоупотреби със служебно положение.

Според източници от управляващата коалиция в Берлин в събота ще започнат преговорите за кандидат за заместник на Вулф.

Очаква се да бъде потърсена кандидатура, която е приемлива и за опозиц

От средата на декември германският президент е в центъра на скандал заради връзки с богати бизнесмени. Той бе критикуван, че когато е бил премиер на Долна Саксония, е взел от съпругата на свой познат голям заем при много изгодни условия и че пак като ръководител на провинцията през 2007 г. се е възползвал от безплатна почивка, осигурена му от бизнесмен.

Обвинен бе и в опит да окаже натиск върху главен редактор, за да скрие неудобната за него информация за заема.

Кристиан Вулф вече се извини, че преди време не е казал за заема, който взел, за да си купи жилище и отхвърли призивите да подаде оставка.

Заяви също така, че си е платил за тридневния престой в германски курорт, за който се твърди, че му бил осигурен от бизнесмен.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментарът на Пддводни

И така, след дълго умуване и инат германският президент най-сетне си отиде. Но не под натиска на  общественото мнение или вестникарските писания, ами защото прокуратурата запо(на да му диша във врата. Явно че и в супернемско както и в останалата част от "циливилизованият и демократичен" свят никой от елита не бръсне за слива общественото мнение и вестниците. Един вид стигнаха до извода който ние отдавна сме приели като неизменна част от битието - Кучетата си лаят, а кервана си върви. Обаче има останала една сила която да им издърпа ушите, ей така за пред хората.  И тя се нарича прокуратура. Едва ли е далеч времето когато и западната прокуратура като обобщение, ще започне да действа като родната и посестрима. Но за сега пхривидно си върши работата. Може и само да замаже на хората очите но си върши работата. След тонове вестникарсака хартия и мастило отишли за разслезване на далаверките на президента ( в сравнение с действията на нашият елит са си направо аматьдрска и кокошкарска работа ), се намесва тяхната прокуратура. Дали ще има по-нататъшно развитие на процеса или всичко е прах в очите на хората, времето ще покаже. Важното е, че парата е изпусната. Особенно в дни на задълбочаваща се системна криза.

А у нас прокуратурата даже и привидно не си върши работата. Не само че не гони престъпниците, в това число и корумпираните политици, но и е тяхна последна защитна линия срещу правосъдието. 
Спомняте ли си скандала с Мишо бирата и покровителството от страна на ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - БОЙКО БОРИСОВ? А скандала с лобирането за назначаване на митничаря - приятел на ритнитопковеца Борисов?        
Спомняте ли си?
И какво направи прокуратурата?
Почна разследване как е изтекла класифицирана информация !!!!!!!!
Пълно безумие. Вместо да разследва Борисов закорупция, търговия с влияние и ред други неща, нашага прокуратура се захваща с казуса, как, аджеба, се изнася държавна тайна. 
Наистина това не е нормално, но пък си е съвсем в реза на нещата.
И докато имаме такива правоохранителни, законодателни и прочие органи все по-често ще бъдем обискирани, арестувани само поради едното съмнение, без грам доказателство и обяснения. Я за прокурорска или съдебна заповед - ЗАБРАВЕТЕ !!!!
Ако ли се опълчиш и потърсиш правата си, ще пълзиш и правиш лицеви опори докато на полицайчето му е кеф. Кларнетистта от "Ку-ку Бенд" ,професор Илия Илиев,  някакси се размина с това, но еадва ли това ще стане и с други.
Какъв е изхода?
Ако си мисрите че нещата ще се оправят със законодателни промени, реформи в съдебната система или силен "граждански контрол" ( термин който абсолютно никой не може да обясни какво е всъщност това ), жестоко се лъжете. Единственият изход , е чрез уреда за справедливост на доктор Гилотен и неговият ефикасен метод на лечение - ампутация на глава. 







Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3698187
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930