Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2012 18:16 - Кой и защо продаде България?
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 3522 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Заеби ги мислите.
То не знам дали на луд ми се правиш, или не искаш да разбереш какво искам да кажа, все ми е през оная работа. В прав текст, че явно не разбираш: малка държава сме, никой не ни бръсне за слива. Не сме Гърция, не сме Турция, не сме ядрена сила, просто сме си деветата дупка на кавала. И благодарение на хейтърчета като тебе, винаги ще си останем такава. Хейтър го употребявам в смисъла, че каквото и да се прави, ти ще МРАЗИШ! 20 и кусур години нищо не беше пипнато в тая държава, разграби се селското стопанство, съсипа се здравеопазването, еба му се мамата на образованието.. още искаш ли? Циганите си правят каквото си поискат, митничари си строят където им падне, политици се нагушиха с парцели на безценица.. И ти, от високия си трон на Избирател се опитваш да ми налееш акъл на мене. Е няма да стане. Ти не си избирател. Ти си Хейтър. На баба ми й се реве като дойде време да си взима пенсията, работила е като луда и сега се подиграват с нея. Това е заради прехвалените ти 20 години преход. Гледа ли какъв майтап беше на конгреса на БКП? Аз гледах. И се чудех дали да се смея или да плача. Тия, дето са без грам визия за собствената си Партия се опитват да се вмъкнат пак да управляват. Е няма да стане, поне докато има мислещи в тая държава.
Не очаквам отговор, на подобни гъзобръци ви е срам да отговаряте."



Това получих като коментар в предпоследният си постинг.  Автора хем го интересува как гласувам, хем му е през оная работа. Хем сме девета дупка на кавала, хем тука всеки се опитва да гепи парче от незначителната ни родина. И че благодарение на нас, хейтърите ( в интерес на истината нямама никакво понятие какво означава хейтър ), държавата ни ще остани такава.
Няма да го разказвам изцяло, но инак е много готин отговор.
Защо избрах да почна поста си с този отговор?
Защото той най-добре кореспондира с тезата която искам да развия. А именно - Кой и защо продаде България?
Преди няколко дни на "гости" в нашата родина бе катарският министър Ал-Тани и президента на Турция - Реджеб Ердоган. Тези двамата, които са дюнме, преди това участваха в сбирката на масонерията в парк - хотел "Москва". Какво са си говорили там масончетата, не стана ясно. Всъщност върху срещата се наложи пълно информационн затъмнение. 
И така, след срещата, катарецът и Ердоган започнаха своеото настъпление в България.  Ал-Тани депозира в БНБ 200 000 000 долара като гаранция за инвестиционне интерес! !!!!! Така да се каже, Катарецът даде капаро. А капаро се дава когато се закопува. Какво ли иска да купи Ал - Тани? Или иска да помогне та Ердоган да придобие нещо? Какво? Нямаме предприятия. Нямаме почти никаква държавна собственост. Но все още имаме държавност. Ами ако искат да откупят държавноста над дадена част от страната ни?
Каквото и да е, то след време ще си проличи. Даже е предсказано какво ще да е .
А каква е ролята на Ал-Тани в цялата тази схема?
Самият премиер, като всички от региона е също марионетка в голямата игра на световната олигархия. За разлика от Саддам, Кадафи, Мубарак и Асад все още е верен на Запада. Едва ли Ал-Тани му минава мисълта за самостоятелна игра на политическата сцена. Все пак живото е доста мил даже и на коронованите глави. За сега заедно с Абдул Азис (няма нищо общо с "костинбродският славей" ) са верните кучета на запада в арабският свят.  След онфанзивата на САЩ в Афганистан се наложи на "терористичните радикални елементи " вкл и измислената Ал Кайда да се даде трибуна за изява. Това бе наложително за да потдържа страха в демократичното западно общество. И трибуна услужливо стана ( по заповед на олигархията)  катарската Ал Джазира.  Не можеше да бъде и друго яче. Едва ли западните телевизии биха излъчили посланията на "терористите".  Съвсем логично е да се предположи че това ще го направи само арабска телевизия.
Другото което е интересно около Катар е , че тази страна се оказва най-големият спонсор на арабските революции. Финансирането на вълненията и въоръженията на бунтовниците в Мароко, Тунис, Египед, Либия и сега в Сирия се осъществяват именно от Катар. Катар заедно със Саудитска Арабия  бе сред най-силно настояващите за военна интервенция н Либия. Катар и Саудитска Арабия са сред учредителите на групичката "Приятели на Сирия". Въпреки че арабските революций бяхя представени като демократични и освободителни, то в Катар Саудитска Арабия и Йемен те бяха смазани. Даже в Йемен навлезоха военни формирования от Саудитска Арабия и Катар именно за потушаването на надигащото се недоволство. В тези 3 страни арабската пролет не се състоя, а потушаването и бе отминато от "демократичната общност" с пълно мълчаливо одобрение.
Основна подкрепа за терористите в Сирия се осъществява от Катар и Саудитска Арабия. Но парите не са техни. Тези страни са само посредници.
Така се процедира и тук.  Действията на Ал-Тани  са в същият контекст. От близо 10 години Катар и Саудитска Арабия наливат огромни финанси в Турската икономика. Благодарение на това Турция бележи устойчив икономически разтеж година след година, включително и в дните на всеобща икономическа криза. Възхода на Турция в икономическата свера придава на южната ни съседка статута на водеща политическа и икономическа сила в Близкият Изток и по-специално в тъй-наречената "Ислямска дъга".  Въпросната дъга тръгва от Албания и достига до бившите съветски кавказки републики. Пътят и преминава през България и за нейната реализация трябва да се създаде подходящите условия.
Всъщност почвата за реализирането на "дъгата на исляма" започна да се подготвя още през далечната 1990 година. В началото на промените България имаше 8 000 000 000 долара външен дълг, и приблизително 90 000 000 000 долара материални активи изключителна държавна собственост. Въпреки тези показатели и възможността за постепенно преструкториране на икономиката спрямо новите пазарни правила, всички правителства положиха огромни усилия за нейното тотално унищожаване. Днес след всички усилия имаме външен дълг близо 30 000 000 000 евро и почти никакви държавни активи.  Фактически България е във фалит.  Последното правителство със своята тотална продажност и некомпетентност сложи край на процеса почнал преди 20 години. Всяко едно от правителствата (изключение прави Виденовото), в името на собственото си и на приближените му, лично икономическо благоденствие, изпълняваше безропотно нарежданията на чужди на нашата страна елементи. Прословутият план на Ран и Ът бе прилаган стриктно точка по точка. Реално тоталното обедняване на България засяга най-силно  населението намиращо се именно на пътя на "Ислямската дъга"  Системното унищожаване на поминъка в района на Родопите и Странджа води единственно и само до тотално обедняване на населението, което в огромната си част е мюсюлманско. Напрежението покрай ГОРУБСО в Мадан и ОЦК в Кърджали са последните акорди по насилственото обезверяване и обедняване на хората от региона. Поради влошеното икономическо и финансово  състояние, благодарение на откровенно глупавата политика водена от финасовият министър с пълната подкрепа на премиера, държавата няма да бъде в състояние да поеме своята социална функция.  Настъпващата бедност граничеща с просперираща държава на юг има огромна вероятност да доведе до зараждането на идеята за автономия и последващо присъединяване на района към южната ни съседка. Няма да се учудя ако подобен факт бъде представен като единственно неизбежен в интерес само на благополучието на населението в района и поради невъзможност от държавата да поеме социалната тежест.  В същият контекст би следвало да се погледне на опитите за добив на шистов газ в Добруджа.  Отравянето на водите и почвата в Добруджа в следствие на добива, ще лиши населението в региона от основният им поминък - зърнодобива.  Не е случайно изборът за добив газ да става именно  там, поради наличието на мюсюлманско население в районите на Шумен, Разгвад, Добрич , Търговище. 
Може ли да се разглежда капарото на Ал-Тани от 200 000 000 долара като първата вноска около "закопуването" на Югоизточна и Североизточна България? 
ДА !!
Ако Югоизточна България се вписва в "Ислямската дъга", то апетитите към Североизтока трудно може да се впише в същата.  Тогава, каква е причината? Едва ли е ислямското население.  Причината може да се търси по линията Бучеджи (Румъния) - Странджа - Багдат. Или по-точно под тази линия.
Ще бъдем ли свидетели на подобен развой на събитията в близко бъдеще?
Да!!
Може и не в тези подробности, но крайният резултат ще бъде точно този- териториални загуби. И поради факта че предателството е окончателно завършено от Борисов, то можем да предположим с голяма доза достоверност, че следващите избори ще спечели отново ГЕРБ. Независимо от настроенията на хората.
Просто защото предателството трябва да бъде финализирано от този който ще бъде бушона. Бушона който ще поеме народният гняв. Този бушон е именно Борисов. Още повече, че ББ е планираната жертвена пешка.. Токава каквато бяха  Саддам, Мубарак, Кадафи, Ассад и Бин Ладен.



Гласувай:
10



1. tomcat2 - подводни толкова много думи, защо ...
22.05.2012 18:25
подводни толкова много думи ,защо когато една е достатъчна ....Костов
цитирай
2. podvodni - Не е само Костов. От 1990 година до ...
22.05.2012 18:40
Не е само Костов. От 1990 година до ден днешен бяха доста със съществен принос.
цитирай
3. dolsineq - Разбрах какво имаш предвид Подв...
22.05.2012 21:33
Разбрах какво имаш предвид Подводни, дано само не се сбъднат пророчествата ти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3698809
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930