Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 22:07 - Забраната за тютюнопушене на обществени места от днес
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 4909 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 02.06.2012 22:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От днес се забранява тютюнопушенето в закрити обществени места ( всякакъв тип заведения и обществени згради) и някои открити обществени места. До тук добре. Здравите сили натделяха над мръсните и прости пушачи. Ще бъдем по-здрави, трудоспособни, жизнени, дълголетни. Ще цъфтим и прогресът ще връхлети в нашата опоскана родина. Ще налмалеят разходите за здравеопазване. Ще се стабилизира пенсионата система, бюджет и финанси във всичките измерения. Банките ще просперират защото хората ще работят повече и така ще си обслужват дълговете. Икономиката ще тръгне първоначално леко след това със стабилни темпове на горе.
Обаче не бива да прекаляваме с оптимизма. Това няма да стане от утре, все пак се изисква малко търпение и време. Но началото е поставено. Намалената употреба на цигари ще спомогне за стабилизаране на бюджета на всяко домакинство имащо в себе си поне един пушач. Тенденцията е постепенно делът на пушачите да намалее с оглед на подобряване гореспоменатите показатели.

Хубава приказка , нали? Само дето никак не съответства на реалните планове и действителността. Нещо не се връзва в общата картина. Ама никак. Реално картинката ще става далеч по - лоша отколкото е сега.
Длъжен съм да предупредя съвсем ясно и отговорно - ДНЕШНАТА ЗАБРАНА ВОДИ СЛЕД СЕБЕ СИ ПОВЕЧЕ НЕГАТИВИ ЗА ОТДЕЛНИЯТ ЧОВЕК, РЕСПЕКТИВНО ВЪРХУ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
Не се шегувам , напълно съм сериозен!!!
Ще се спра на чисто материалните измерения които ще породи това "благородно" дело.
Но преди това, нещо за мен. Пушач съм от 20 години - около 15 цигари дневно. В компания и събираня с повод, количеството може да достигне и 20 за 6 часа. Чат пат пия алкохол. Кафе - 3 чаши дневно. Висок съм 182 см. Тежа 110 кг. На 42 години. Семеен. Имам двама сина. 
Наскоро, след дълго увещаване,  съпругата ми успя да ме "инсталира"  на уреда "Танита".  След отчитане на резултатите просто остана поразена. Метаболитна възраст на органите 33 години. Сухо костно в-во-  Калции-  4.8 при норма 3,9.  Мускулна маса 83% . Шлаки и отлагания в кръвоноссните съдове 5 при норма макс. 3. Не тревожно и напълно поправимо.
Познавайки начина ми на живот, най-вече свързан с тютюнопушенето, съпругана ми и е очаквала плачевни стойности. Но не би. Една позната веднъж бе казала на съпругата ми - Не се притеснявай за него. Ние най-добре знаем какво трябва на нашето тяло. Умеем да го чуваме , и не само него. 
 Както е видно от картинката никак даже не съм зле. Макар и пушач. А по общо наслагваното мнение и реклама би следвало да бъда с единият крак в гроба.
Защо е този парадокс?
Отговорите са много.
1. Защото знам
2. Защото продължавам да се уча
3.Защото мога да мисля, а не позволявам някой да мисли вместо мен.
Три простички неща, които дават конкретни изненадващи резултати.
Но да се върнем на темата за забраната.
Какви ще са резултатите от нея?
Лоши, много по-лоши.
След известно време ще се увеличат раковите състояния, сърдечно съдовите увреждания. Проблемите свързани с имунната система ще се задълбочат.  От тук ще се увеличат разходите за здравеопазване на индивидуално, респективно на държавно ниво. Ще се задълбочи кризата с пенсионата система поради нарстване на броя на пенсионираните по болест. Дупката в бюджета, в следствие на намаление постъпленията от ДОО, ще се увеличава. Ще нарастне смъртността. Ще намалеят репродуктивните възможности на хората като цяло. Стерилните двойки ще се увеличават. 
Защо ще се получава така?
Защото защитата от действието на ГМО ще намалее.
Както обясних в един пост, тютюна е бирка използвана от хилядолетия. Също така тютюна е пречка за действието на ГМО в организма. Именно с тези негови качества се обясняват парадоксите свързани с отказа от цигари в ЕС. След влизане на подобни забрани и масирани "разяснителни" кампании довели до намаляване на обема на употреба на цигари, при направени проучвания е установено нарастване на заболяванията чието възникване се приписва на тютюна с 15 до 30%. Парадокс който не подлежи на "разумно" обяснение. Подобни изследвания и резултати са проведени и получени в различни страни от ЕС,  което официалните органи и медии напълно игнорират.
Това не подлежи на обяснение, поради което и не го правят. Различните действия на властимащите, разпръснати във времето, но събрани на куп неизменно водят към един кошмарен извод  - Няматге право да бъдете здрави. Или по-точно - Нямате право на живот  и избор. Да съберем детайлите.
В храните и напитките е пълно със синтетични овкусители, стабилизатори, консерванти, оцветители, силикони и ред други химически боклуци. Натуралните компоненти от храните напълно липсват. Те са заместени от ГМО продукти.
Забрани се продажбата на билки и билкови продукти в редица страни от ЕС. Билковите аптеки напълно бяха закрити преди една година. В САЩ все още на места може да се намери билки и билкови продукти. А парадоксът е Нова Зеландия. Там правенето на билков чай е противозаконно. Ако сам си направиш билков чай то ти си престъпник. Глобата достига до 30 000 новозеландски долара. През 70 - те години на миналият век Мишел Понятовски заявява - "Ние не можем да приемем тези методи на лечение водещи към излекуване, тъй като това ще доведе до увеличаване на продължителността на живот със 7 години.  Пенсионната система и старческите домове няма да се справят с такова количество хора."
Чаткате ли? Вие не сте хора, а ненужно количество хора.
Между другото познайте за кой методи на лечение става на въпрос в изказването на Понятовски?
Всичко това кореспондира с плановете за редуциране на населението на земята. Населението трябва да бъде сведено до една "разумна" цифра, но не с оглед на енергиините и природни запаси на планетата, а по съвсем други причини, едната от която е равновесието. А другата ще разясня по-късно в отделен пост
И така,  ако същите тези властови хора, не само у нас, но и в ЕС бяха наистина загрижени за нашето здраве, то щяха да забранят ГМО и химията в храните и напитките. Щяха да ограничат използването на автомочили в градовете. Щяха да намалят използването на фармацевтичните медикаменти в терапията на различните болестни и други състояния. А не да повдигат съдебни процеси срущу лекари, излекували бизнадежно болни чрез природни продукти, с мотива за нарушаване на лекарската етика !!!!!!!!!!
Шяха, но не го правят защото въобще не ги итнересува вашето здраве.
И още. Този закон, де факто и де юре, е ограничение на свободата на личен избор. Достатъчно е в заведение да има помещение за не пушачи и помещение за пушачи. Мое е правото на избор къде ще седна. Ако седна при не пушачите, съвсем естествено няма да пуша. Мое е правото дали въобще ще посетя ресторант.
Новоприетият закон реално противоречи на конституцията на Р.Бълтария, в раздела за частната собственост. Болшинството от заведения, в странат, са частна собственост. Съгласни ли сте със закон да бъдат определени дните за секс във вашият дом? Не, нали?
Ще кажете - Да, ама в заведенията влизат всякакви хора, следователно са обществени. Добре, но някой задължава ли ги да влизат в заведенията? Ходенето на заведение не е ли въпрос на личен избор?
Ще опонирате, че не искате да ви тровят.
Ехо, като влезете в магазина и напълните количката, давате ли си сметка какво правите? Пазарувате храна? Грешите, пазарувате отрова!! Ако не вярвате, прочетете етикетите.
Преди няколко месеца прочетох една интересна случка.
В САЩ, някакъв човечец, завел дело за обещетение срещу "Коко-Кола", защото намерил в напитката си мишка. Естественно загубил делото. Не защото нямал добри адвокати или адвокатите на компанията били по-добри, а защото "Кока-Кола" успяла да докаже неопровержимо, че от мига на бутилиране до мига на доставка на продукта в магазините има пре достатъчно време киселините които се съдържат в  напитката да разстворят всякаква плът. Следователно, човекът не може да е намерил мишка. 
Разбирате ли за какво иде реч. Разбирате ли какво консумирате?
И още - Защо карате коли? Нима не тровите околните и вашите деца с отработили газове? Колко отрова ще изхвърли колата ви за маршрута от вас до вашата работа? По-малко от  изгарянето на 1 цигара?
Не ставайте глупави, защото положението не е смешно, а тревожно!!!
С падане на бариерата пред ГМО и отровите приемани чрез храната и напитките, ще се увеличи потреблението на фармацевтични медикаменти. Помните ли шумът около цените на лекарствата? Ако го помните ше си останете само със спомена. Цените няма да мръднат, даже на против ще се вдигнат, защото в сила ще влезе златното правило на пазара - цената се определя спряма търсенето. Ще искате да бъдете здрав и да живеете, тогава ще платите толкова колкото ви искат. А ще можете ли?
Друго интересно което ще се случи след влизането му в сила. Заведенията, ако искат да запазят оборотите си, ще бъдат принудени да поставят допълнителни маси и столове на открито. А това е допълнителен приход във вид на такси за общините и бюджета. Макар и малко, все пак е добре дошло.
Ше кажете, че има доказателства за вредата от цигарите. Какви? Такива като доказателствата за виновността на въгледвуокисът за глобалното затопляне? При положение, че се доказа, че в момента сме в период на глобално застудяване! Или че рак на кожата се хваща от дълго седене на слънце. Посочете ми един такъв случай в света и ще ви позлатя. Само че, ще ви разочаровам - никой няма да го огрее защото няма такъв случай.
Разберете - няма никакви доказателства за натписите на цигарените кутии. Всичко е една измама!!!
Закона естественно няма да се спазва. Лично аз въобще нямам намерение до го спазвам, но това не ме кара да се чувствам виновен, въпреки че това е целта.
Скоро ще се търкалят глави. Много скоро!




Гласувай:
5



1. kuba - Za men tozi zakon e diskriminasiq
02.06.2012 08:15
Za men tozi zakon e diskriminasiq
цитирай
2. podvodni - И еленасочено малоумие!
02.06.2012 10:35
И целенасочено малоумие!
цитирай
3. анонимен - Гост
02.06.2012 12:27
Това естествено е ваше мнение. Аз мъж на 56г., отказал цигарите преди повече от 30г., не съм много съгласен с Вас. Започнах ги още на 14г. и пушех по две кутии. Било е голяма глупост от моя страна, но това се разбира по-късно. Надявам се и Вие да го разберете. Успех1
цитирай
4. podvodni - Разбира се, че е мое мнение, но то е ...
02.06.2012 12:41
Разбира се, че е мое мнение, но то е формирано след съпоставка на редица фактори които рязко противоречат на налаганата парадигма.
цитирай
5. анонимен - Скоро ще се търкалят глави. Много скоро!
02.06.2012 18:23
podvodni написа:
Разбира се, че е мое мнение, но то е формирано след съпоставка на редица фактори които рязко противоречат на налаганата парадигма.

Скоро ще се търкалят глави. Много скоро!
Пропуснали сте ефекта в/у тютюнопроизводителите. Сещате се кои са нали? Те вече и картофи не могат да отглеждат, при тази нелоялна конкуренция с вноса. Беше им обещано време за конверсия до 2014 за Джебел и Басма, ама това което се случи, не го е имало и в най - лошите им кошмари - дали ще доживеят до изборите, как мислите? Или ще изпълнят точно затова предсказанието на Севрюкова? Тогава радетелите на бездимието ще се скрият първи, предполагам. Но ние ги помним кои са, както и че сме ги предупреждамали....А от илюмината от следващия пост имате жеста и към другата страна - публично-частно партнъорство в строежа на затвори. Разделяй и владей.
цитирай
6. nikikm - Леко изненадан,
03.06.2012 21:11
прочетох материала, в който защитата на тютюнопушеното се извисява възбог.Също,както го правят из квартала всички общо взето полуграмотни пушачи.Едва ли има по кардинален противник от мен на пушенето.Но,авторът ме разколеба.Заради момента,че пушенето заличава вредите от ГМО продуктите!Ако е вярно,аз съм за правата на пушачите.Друго не приемам от материала.Мотиви:
Някога,когато имаше България,едно от първите неща,които ние децата, научавахме,беше за вредата от алкохола и тютюна!В моя роден град не си спомням жена да е пушила,за деца няма да говоря!Аз самият съм пушил,знам му и жилото и меда.Откак ги спрях се поздравявам и си целувам ръка!Днес за мен е антипод на жена,която пуши,а ги срещам с бебета на ръце и с цигара в уста!Циганска работа.Авторът може и да е здрав,но в национален мащаб...??А,децата?Дробовете им?Кой в природата пуши?За болести и мръсотия,наглост и нахалство,да не говорим!Авторът пропуща,че днес цигарите не са това,което бяха някога.Това е наркотик и ако някога за пристрастяване бяха необходими 5-6 год.,сега за няколко месеца са гтови.И той има ли представа,какво още има в цигарите?Прим.радиоактивност,пестициди и пр.Мога да пиша до сутринта.Според мен защита на цигари,алкохол,проституция,нечестност и пр.пороци са в една и съща категория е който посегне към перото за защита,първо да помисли!Ще ви кажа и още нещо.Понеже били предназвали от ГМО,ако това се установи и пушачите победят,ЩЕ ИМ ВКАРАТ ДРУГА ОТРОВА! Но тази позиция е незащитима,да ме извини авторът,има моите симпатии,но да се обърне към мъдростта на поколенията преди нас. На нашите деди и бащи,които дори и пушачи,ни забраняваха да пушим.Защо ли?Знам за 50 г.мъже,срамещи се да запалят пред бащите си.Д а не би да е случайно.Княз Крум,според легендата изкорени лозята,на нацията и трябват спортисити,а не кашлещи и дрогирани аутсайдери!Ако искаме здрав народ,забравете умувания,оправдания и либерални позовавания за права!Та вие сте роби, нямате реална свобода за нищо,освен ПРИВИДНА! Тютюна и Бг?
цитирай
7. podvodni - Ако тютюна бе отровен, щяха да за...
04.06.2012 13:19
Ако тютюна бе отровен, щяха да задължът неговата употреба. Така като искаха да разрешат отглеждането та ГМО или добива на шистов газ. Прови ли впечатление, че въпреки огромните доказателства за вредата от Е-тата, никой не отваря дума за тяхното отстраняване и забрана? Прави ли впечатление, че забраняват разпространението на билки и билкови продукти? Нима те са вредни?
Да не говорим за ваксините!
Всичко което е полезно и води до подобряване на здравето или възпрепятстване на отровите се забранява. Толкова ли е трудно да се събере 2 и 2?
цитирай
8. nikikm - Е,
04.06.2012 16:33
podvodni написа:
Ако тютюна бе отровен, щяха да задължът неговата употреба. Така като искаха да разрешат отглеждането та ГМО или добива на шистов газ. Прови ли впечатление, че въпреки огромните доказателства за вредата от Е-тата, никой не отваря дума за тяхното отстраняване и забрана? Прави ли впечатление, че забраняват разпространението на билки и билкови продукти? Нима те са вредни?
Да не говорим за ваксините!
Всичко което е полезно и води до подобряване на здравето или възпрепятстване на отровите се забранява. Толкова ли е трудно да се събере 2 и 2?


бадева съм писал!
цитирай
9. podvodni - Според теб, факта че съм здрав, е ...
05.06.2012 11:52
Според теб, факта че съм здрав, е изключение. Обръщаш внимане в национален мащаб. Добре. на година в Бълтария умират от рак около 3000 души. Повече от 80% са непушачи. Това не се вписва в разпространеите теории, но се премълчава за да не се задават неудобви въпроси.
Казваш че в тютюна има радиоактивност и пестициди. Ами посочи ми продукт на пазара без радиоактивност ипестициди! Просто няма такъв. Има един факт който по никакъв начен не се споменава от "научната общност", а той е, че тютюна "извилча" радиоактивноста от човешкото тяло.
От 1910 годита до 1992 година в България има ускорено нарастване на употребата на тютюн, но има нарстване на населението. През 2006 година употребата на тютюн е била в колкото през 1970 година. Сиреч има спад в употребата на цигари, но стерилните двойки са 200 000 ( 1 000 пъти в повече от 1990 година, годината на най-голяма употреба на цигари). Нещо някъде куца в цялата пропаганда.
цитирай
10. nikikm - Байка,
05.06.2012 18:40
дори не ти чета писанката!Като знам ние, българите, пред какви проблеми сме изправени,ти си защитаваш цигарките!Пуши си бе! Ама ти, българин ли си,ненормалник ли си,какво си?Каква кауза защитаваш и къде си расъл?Що не четеш внимателно? И аз бъркам,но имам сили да се извиня,даже и сила не ми трябва,истината си е истина,така съм научен!Понякога,като се напия пиша,че ме е срам на другия ден,НО НИКОГА НЯМА ДА ОТКАЖА,ЧЕ СЪМ НАПРАВИЛ ГЛУПОСТ! ЧОВЕК СЪМ! Ти, ко прайш?Май не си българин или баща ти и майка ти не са българи,което е едно и също.България гледай чичо,България,не себе и щенията си,дето край нямат!Или поне мълчи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699109
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930