Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 17:20 - Украински размисли.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 4648 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 02.03.2014 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От доста време изказвам гласно своето възхищение от действията на елита и задкулисните манипулатори. Наистина, ювелирна работа, достойна само и единствено на признание за майсторството по нейното изпълнение. Което, от друга страна, м никакъв случай не означава, че одобрявам тези действия. По логическа линия, всеки може да заключи, че съм, меко казано, разочалован от действията на останалата част от обществото,. Разликата в действията и резултатите на двете групи, се дължат на пътя на мисълта през отделният индивид. в съответствие на неговите познания . Ако за първите е вярно, че мисълта преминава основно през мозъка и благодарение на огромните познания се изразява в действия гарантиращи успех в начинанията, то за вторите спокойно мога за кажа, че пътя на  мисълта преминава през чревно-отделителният тракт, като в последният етап на този път се намира и "мозъкът" с ясно разграничени полукълба, в много редки случаи, с начали гънкови формирования, предимно, от  целулит. Съвсем естественно, този мисловен процес, е пълно отражение на степента на познание на въпросните индивиди, която се заключава, в тесен диапазон формиран в златният триъгълник (следа) на невежеството - жълта преса, хладилник и телевизионно реалити.  В резултат от разликата в процесите възникващи в пътя на мисълтта, закономерно,  първите се вживяват и възприемат от вторите за елит или по-меко - управляващи. Съвсем закономерно вторите се вживяват и възприемат от управляващите за управлявано стадо или по-меко - електорат.
И така, управляващите насаждат, и то с огромен успех, мантрата, че електората е загубен без тях, и че знаят кое е най-добре за самото стадо ( общество), поради което, електората, няма смисъл и не е необходимо да изменя установеният път на мисълтта в себе си. Самият електорат няма нищо против да бъде воден, и на драго сърце прегръща и приема тази мантра като плод на своята собствена мисъл и работа с мозъка си.
В крайна сметка, след време, си задава въпроса, защо, аджеба, света не става по-добро място за живот. Разбира се, отговора, отново идващ от управляващите, задоволява търсенето на стадото ( електората), а именно - за това положение сте си виновни единственно вие. Което, в интерес на истината, не е никаква лъжа. И докато електората се опитва по някакъв начин да открие собствената си вина, управляващите, продължават да си бачкат по набелязаните задачи, вмъквайки наново електората в спиралата на дуалността. Цивилизовани - диваци,  демократи - комунисти, диктатори - свободни ЕС - Русия и т.н и т.н.
В този смисъл е цирка рациграл се в Украйна последните месеци.
Въпреки безбройните доказателства за главните подстрекатели на събитията в Украйна и опита натрупан от арабските пролети, електората, възприема тезата за народното недоволство и гняв от действията на сатрапа Янукович подкрепен от един друг сътрап,  Путин.  Мозъкът на електората възприема като естествено, че в противодейсвие на тези черни сатрапи могат единствено да застанат светлите, които по своята същност по нищо не се различават от своите "опоненти". Същите онези светли които успешно изградиха образа на своето отроче Бен Ладен и организираха събитията от 9/11 2001 г.,  наложиха демократични общочовешки ценности с демократични действия в Югославия, Афганистан, Ирак, Сирия, Египед, Саудитска арабия. Това не означава по никакъв начин, че защитавам Янукович и Путин! Напротив, казвач, че всичките тези са двете страни на една и съща монета. 
От тази гледна точка никак не са странни действията, нита на Янукович и къмпани.
Преди месец, тъй наренеят, протест на укщраинският народ почна леко-полеко да отслабва, и на Мегдана (Майдана) бяха останали някакви си 50-на души. Имаше тенденция, протеста в Киев да се превърне в огледален образ на този в София ,на днешен етап. Обаче, Янукович, взе че изпрати срещу затихващите протести БЕРКУТ.
И се почна.
В самият му край, когато ставаше ясно, че БЕРКУТ взема в ръце положението и успешно се справя с терористични елементи привнесени от вън, Янукович ги спря.  И за капак на всичко, пусна газовата кралица Тимошенко, която на бърза ръка застна на чело на протеста. Последва бягство в Русия, и Украйна навлезе в първата фаза на безвластие, което пък даде повод на Путин да навлезе в страната. Същевременно, новосформираното правителство, което няма абсолютно никакво уважение и стабилини позиции, се обърна не към кой и да,е, а към НАТО за помощ.
НАТО и "демократичната общонст" за сега се дърпат, но съм сигурен, че няма да се осткавят да бъдат молени дълго, и ще се отзоват на молбите на украинското ръководство. Нищо чудно, след време Украйна да се окаже в положението на Полша след 1939 година. След това действията никак не са трудни за предсказване.
Именно поради тези действия Путин, Янукович, Обама, ЕС, Великобритания  Израел работят в изключителен синхрон, и от тази игра губещи ще бъдат единственно руснаците (народите на Русия, Украйна и Беларус) и славянството в частност (вкл. и България), а може би и целият свят.
Все пак, идеята,  населението на земята да бъде редуцирано до 1 млрд. души никога не е губила актуалност сред управляващите.




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - А защо там имаше американски ком...
03.03.2014 12:16
А защо там имаше американски командоси от спесразузнаването?!
А трябва ли някой да защити руската общност, която колкото и да мразите съществува и има права...
Защо не се изпълни договореното и защо да е сътрап Януйович а убийците от майдана въоръжени от Запада ангели а вие дявол
цитирай
2. podvodni - Както писах, дсвете страни, които ...
03.03.2014 13:01
Както писах, дсвете страни, които на пръв поглед са непремирими врагове, реално играят в един отбор. Питаш за присъствието на американски командоси. Всъщност, по време на събитията, че и до ден днешен, в Украйна присъстват не само американски спецотряди, но и "представители" от Великобритания, Израел, Франция, както и пратеници на арабските революций. Когато от страна на Путин се говори за защита на руската общност в Украйна е хубаво да се чуе, че останалите защитават, от своя страна, "демократично настроените" жители на западна Украйна или най-новиата версия - запазване на териториалната цялост на страната. В този смисъл, когато явните противници, всъщност се окажат играчи в един задкулисен отбор не става въпрос за договорености, а за план и неговото изпълнение.
И нека да се разберем! Никого не мразя! С Русия ни свързват много повече неща - манталитен, душевност, сакрамност и пр., отколкото със западната "демократична" общност, които също не мразя, но в никакъв случая не означава, че обичам и уважавам.
цитирай
3. olivie - Е, появи се най - сетне
03.03.2014 17:29
Моята покана обаче беше да направиш нумерологичен паралел м/у олимпиадите в Лондон и Сочи. Предвид, че и тук, отново нещо, което се очакваше НЕ СЕ СЛУЧИ.
цитирай
4. dimat - Поздравления,за точния,сбит и съдържателен анализ.
03.03.2014 19:12
Лично на мен повече ми допадна първата част на анализа,отнасящ се за стадото.Точно там се коренят всички проблеми на Света и в частност,на България.
Втората част възприех, по-скоро,като илюстрация на първата.За голямо съжаление и националното и видимо,световното стадо, покрива изцяло, съдържанието на Вашия анализ.В това се състои трагедията на всички ни.Имам само едно несъгласие с Вас - отнася се ,за ювелирната работа,на елита и задкулисието.В моите очи,тя не е ювелирна.Даже е много елементарна,но за съжаление ефектива и причината за това е наистина "мозъкът" на стадото,в който най-непонятното е, НЕЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ВИДИ ОЧЕВАДНОТО.
цитирай
5. podvodni - Моята покана обаче беше да направиш ...
03.03.2014 21:16
olivie написа:
Моята покана обаче беше да направиш нумерологичен паралел м/у олимпиадите в Лондон и Сочи. Предвид, че и тук, отново нещо, което се очакваше НЕ СЕ СЛУЧИ.

За езотеричният анализ не бери грижа. За целта трябва да се наканя да изгледам откриването и закриването на игрите в сочи.
Междо другото, какво се е очаквало, та не е станало?
цитирай
6. podvodni - Лично на мен повече ми допадна пъ...
03.03.2014 21:18
dimat написа:
Лично на мен повече ми допадна първата част на анализа,отнасящ се за стадото.Точно там се коренят всички проблеми на Света и в частност,на България.
Втората част възприех, по-скоро,като илюстрация на първата.За голямо съжаление и националното и видимо,световното стадо, покрива изцяло, съдържанието на Вашия анализ.В това се състои трагедията на всички ни.Имам само едно несъгласие с Вас - отнася се ,за ювелирната работа,на елита и задкулисието.В моите очи,тя не е ювелирна.Даже е много елементарна,но за съжаление ефектива и причината за това е наистина "мозъкът" на стадото,в който най-непонятното е, НЕЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ВИДИ ОЧЕВАДНОТО.

Ювелирността се сътои именно в нейната простота и не на последно място, на въпросното нежелание.
цитирай
7. zarenkow - "С Русия ни свързват много ...
07.03.2014 22:26
"С Русия ни свързват много повече неща - манталитен, душевност, сакралност и пр." , а не трябва , защото приликата в същност е в осакатените душевност, манталитет и сакралност днес и на двата народа. Едва ли трябва да се гордее някой точно с тези налични качества днес, моделирани вещо и фатално. " възхищение от действията на елита ", ами точно в това е проблема , това не е елит, това е международна мафия . Един диктатор , мошеник, насилник по обстоятелството, че постигнал целите си , това изобщо не го прави елит. Какъв елит може да е синът на готвача на Брежнев и офицер в най мракобесните служби. Та той дори професия няма освен измислени титли , интриги и мръсотии. Джуджето може да впрегне още няколко медийни империи и пак ще си е джудже и само в очите на еднаквата ни "душевност", "манталитет " и "сакралност" ще изглежда покачен на столчето на елита.
цитирай
8. podvodni - "С Русия ни свързват много ...
08.03.2014 21:04
[quote=zarenkow]"С Русия ни свързват много повече неща - манталитен, душевност, сакралност и пр." , а не трябва , защото приликата в същност е в осакатените душевност, манталитет и сакралност днес и на двата народа. Едва ли трябва да се гордее някой точно с тези налични качества днес, моделирани вещо и фатално. " възхищение от действията на елита ", ами точно в това е проблема , това не е елит, това е международна мафия . Един диктатор , мошеник, насилник по обстоятелството, че постигнал целите си , това изобщо не го прави елит. Какъв елит може да е синът на готвача на Брежнев и офицер в най мракобесните служби. Та той дори професия няма освен измислени титли , интриги и мръсотии. Джуджето може да впрегне още няколко медийни империи и пак ще си е джудже и само в очите на еднаквата ни "душевност", "манталитет " и "сакралност" ще изглежда покачен на столчето на елита. [/quot
Друже, малко си далечко от смисъла на това което съм писал.
Под елит не визирам мижитурките наричащи се политици и бизнесмени в бившият соц. блок.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682788
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031