Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2014 19:54 - Украйна, Одеса и Руско-Американо -Европеиският театър
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 3131 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 04.05.2014 19:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С всеки изминал ден се убеждавам, че голяма част от хората, все повече и повече, олигофренясват. И понеже факта е многопластов,  би следвало и процесите довели до този краен резултат да се разглеждат също многопластово. Олигофренията е вече фак и както казва един представител на тази общност,  също като глобализацията ще трябва, щем нещем, да приемем и олигофренията. В света на олигоглобализацията (олигофрения + глобализация) фак ю става ценност също като цивилизационните ценности като: педерастия, трети пол, содомия, инцест и пр. А най-голямата ценност и признак за цивилизованост ще бъде дивашкото избиване и изгаряне на тези които не са съгласни с общоприетите цивилизационни постулати. Не зная дали ф.к Челси, Атлетико, Рома или Горно Нанадолнище ще бъдат и са пример за глобализъм, но съм уверен, че Одеса или по-точно изгорените живи в Дома на Профсъюзите в Одеса ще са отправната точка на всеки един цивилизационен процес от тук на сетне.
В един свой коментар направих преположение как ще се развият събитията в Украйна след като МВФ отпусна заем от 17 млрд. долара, но и в най-големият си кошмар не предполагах такова скоростно и скорошно развитие на нещата. Реално, това което мислех, че ще стане след няколко месеца се случи още на следващият ден. Украйна вече е в гражданска война. Реално Третата световна вече започна. От тук на сетне, връщане назад няма.
Вече няма и няма да има никакво значение кой е виновен за наближаващият ужас. То и до сега нямаше значение, за голяма част от хората. Въпреки, че на яве се разиграваше една сценка от селска вечеринка на противопоставящи се страни, на малко от нас бе ясно, че всъщност противопоставящите се страни играят една добре отрепетирана постановка, целяща разделянето ни на фили и фоби. Т.е. задържайки ни в дуалната платформа и изостряйки това състояние се създава предпоставка за налагане на тотална диктатура и робство. Или по-точно казано - вървим уверено и неотклонно към налагане на новият фашизоиден световен ред.
Реално началният сигнал бе даден през едно септемврийско утро на 2001 година с два самолета и два небостъргача, за да се стигне до днешна Одеса в Украйна. Въпреки, че Путин ( не казвам Русия) има много почитатели които се радват на неговото "твърдо отстояване на позиция" спрямо САЩ и ЕС, по-подробно разглеждане на действията му ще доведат до шокиращият извод, че той играе комбина с другите. Но не е само поведението на Пути интересно. Същото се отнася и до Китай. Ако в годините след 2001 година поведението на Русия и Китай може да се обоснове като въздържано с оглед слабостта им, то в последвалите събития в Северна Африка, Сирия и Украйна то буди откровенно недоумение. Въпреки че Китай и Русия, буквално, са стиснали за топките САЩ и ЕС, се държат като деца които са им изтеглили ушите след като са си разляли млякото на килима. Това поведение наистина озадачава много от привържениците на БРИКС. Но както писах по-горе, същността е многопластова. От една страна е притиводействието на Русия и САЩ срещу ЕС, от друга страна са процесите на преразпределение и контрол на енергийните ресурси на планетита, от трета - контрола над прясната вода, от четвърта - контрола над обработваемата земя и храната, от пета - засилването на дуалността и налагане в последствие на ттотален контрол. Не на последно място трябва да спименем и измененията на климата както и бъдещите процеси на терапреформатиране. 
Преминалите няколко зими и най-вече последната ясно посказаха бъдещите проблеми с които ще се сблъска света през идните десетилетия. Въпреки широките твърдения, че ни чака глобално затопляне истината е, че ни чака чувствително захлаждане, което от своя страна ще съвпадне с очакванете катаклизми коти бяха очаквани да се случат през 2012, но де факто ще се случат на няколко периода започващи в средата на 20-те години. Онфанзивата с ограничаването на въглеродните емисии в атмосферата цели не предотвратяване на затопляне, а именно увеличение на температурите на Земята. Тези които са запознати с въздействието на СО2 прекрасно знаят, че с увеличаването на този газ в атмосферата се увеличава и зелената маса и продуктивността на земеделските колтури, но и същевременно се понижава температурата на приземният атмосферен слой и обратното. Следователно, в света има, най-малко, две фракции борещи се за установяването на две коренно противоположни температурни режима. Едната от тях, поради студенокръвното си естество, желае наличието на по-високи температури които са по-благиприятни за тяхното съществуване, а другата, независимо, че са топлокръвни, но нямат ефективен механизъм за саморугулиране на телесната температура, се стремят да постигнат по-хладен климат. В това противоборство, в продължение на десетилетия се използваше всякакъв арсенал от оръжия за постигане на поставените цели - медии, научни работници във вид на рекламни агенти, контрол над изкопаемите горива, енерегетика, скаларно, тектонично, геофизично и не на последно място - психотропно оръжие. По всичко изглежда, че същите тези противоборстващи страни са се убедили, че независимо от тяхното високотехнологично ниво все пак нямат тази власт над планетта, като единен организъм, за сериозно влияние. Именно, разбирайки това можем да си отговорим на въпросите възникнали от неадекватното поведение на страните от БРИКС спрямо действията на САЩ и ЕС в световен мащаб.
Както споменах, Китай и Русия са гепили за топките целият запад посредством притежаването на над 2,5 трилиона долара дълг на САЩ. За броени дни САЩ а след тях и ЕС биха се върнали в каменната ера при предяваване на иск за връщане на дълга. Някои биха казали, че това ще доведе до неминуеми загуби на двете страни, но реално не е така. Русия и Китай са напълно самододстатъчни за съвместно съществуване стъпили на суровинната база от Русия, икономическата мощ на Китай и общият пазар формиран от над 1,5 милиарда души, свеждайки до минимум външните опасности пораждани от милитаристичните политика на САЩ, ЕС, Великобритания и Израел. Но въпреки този шанс това не става. От 1945 година до ден днешен СССР преди, а днес- Русия имаха възможност на няколко пъти да сринат Запада до кота нула. Единият път бе през 70-те години на миналият век, точно кагото Франция а в последствие още няколко други страни почнаха да връщат долари на САЩ изисквайки съответният им златен еквивалент.  Ако към тази операция се бе включил и СССР то Запада щеше да бъде далечен спомен. Същото би се случило и при излизането на САЩ от златният стандарт.
Другата възможност бе в края на 80-те години, ако не се бе появил игноранта Горбачов. САЩ и Запада бяха на ръба на колапса, и само предателството на Горбачов предотврати техният срив. Следващият такъв момент бе през 2013 година когато САЩ и ЕС бяха на крачка да нагазят в сирийското блато което щеше да бъде техният тотален края. Тук отново неоценима помощ оказаха Русия и Китай с тяхното действие, както в ООН, така и на срещите посветени на Сирия.   На пръв поглед напълно алогични действия, но замисляйки се се стига до извода, че всичко това е добре игран спектакъл с нотки на явна подигравка с малоумната част от населението. Буди недоумение и пасивността на Русия и Китай в Либийската афера. Тук нещата вече са не само на проскост контрол над петролниите и газови залежи, а и контрол над едно съоръжение построено от Кадафи наречено осмото цудо на света. Става въпрос за огромният воден колектор чрез който е възможно снабдяването на абсолютно всяко кътче от Либийската държава с прясна вода, извилчана от огромно подземно море от прясна вода намиращо се под пясъците на Сахара. В този аспект може да се разглежда и Украинската гражданска война. В този случай имаме не само разпределение на контрола над изкопаемите горива, но и контрола над огромни по размер обработваеми площи, способни да усигурят достатъчно храна. В близко бъдеще проблем наистина ще бъде п рясната вода и храната. Споменах за последните няколко зими и процеса на захлаждане на планетата. Ако тенденцията се запази, а тя наистина ще се запази, в близко време Северна Америка, Северна и Централна Европа ще бъдат напълно непригодни за нормален живот. Съчетанието на сурова зима и сухо лято ще направи почти невъзможно земеделските дейности. На ЕС, САЩ и Канада драстично ще се увеличат енергийните нужди. Именно в Украинската гражданска война се очертава ясно общият фронт на Русия и САЩ срещу ЕС. Както е добре известно повече от 30% от енергийните нужди на ЕС се покриват от Русия, а повече от 70% от този внос се осъществява през Украйна. Прекратяване на тези доставки в следствие на войната в Украйна ще бъде равносилно на ядрен взрив в икономиката на ЕС. Европа няма, а в близко бъдеще няма и да има готови опции да попълни недостика на въглеводороди. Няма изграден нито един завод за прием на втечнен газ който предлага Катар. НАБУКО, въпреки голямата шумотевица, си остана само една фикция. Южен поток може и въобще да не тръгне в строеж поради наложени санкции от старана на "демократичната общност" на Русия. Да не говорим за идиотията нарена шистов газ, която няма никакво реално бъдеще ( в САЩ вече започнаха, лека-полека, отделни градове и щати, да забраняват добива на шистов газ, поради еко и тектонични причини). Въпрос на време е САЩ да хвърлят Саудитска Арабия и страните от Персийският залив в огъня на гражданска война. И, пре-спокойно могат да кажат ФАК Ю на ЕС. Не че, не го казаха де, но кой да обърне внимане. По-лесно е да се каже ФАК Ю на село Розово отколкото да се помисли с главата си.
В същото това време на п-в Сахалин, Русия, изгражда ( вече е изградила) два завода за втечняване на газ. В задачата се пита - закого е предназначена тази газ? Ако си мислите, че е за Намибия, Гвинеа Бисау или ЕС, дълбоко се заблуждавате.Същевременно с бързи темпове се изграждат два нови петролопровода към Китай. С китайски пари, във вид на заем, естествено.
Явно, аргумента, че Раша ще загуби от прекъсване на газовите и нефтени доставки за ЕС, тотално олеква, и е предназначен само за изтъкнатите наши икономисти и финансисти.
Измъквайки Обама от сирийският капан и отредената им роля на втора цигулка, Путин предостави възможността САЩ да влезат отново в голямата игра като водеща сила на Запада. Днешното правителство на Украйна е изцяло структурирано от САЩ с одобрението на Русия. След отделянето на Крим и вливането му в състава на Руската федерация, на Киев се "дръпна лайното" и бе готов да предостави исканата автономия на Югоизточна Украйна. Но Русия чрез външният си министър Лавров, в течение на няколко дни, чрез СМИ даде гаранции, че Русия няма да нахлуе с войски в Украйна независимо от ситуацията. И, изгарянето на живи хора в Одеса бе вече възможно и, най-вероятно, ще остане безнаказано.  По всичко изглежда, че ескалацията ще нараства, което от своя страна ще доведе до нахлуване на войски,  като на НАТО, така и на Русия. От тук третата световна е на една крачка която ще бъде направена с лекота. Украйна,най-вероятно, ще бъде поделена между САЩ и Русия, ЕС ще бъде поставен на колене а Китай ще бъде притиснат до стената с прекратяване на достъпа до огровмна част от въглищата необходими за неговото електропроизводство.  След тази война, която според редица видни личности, ще продължи
не повече от 4 години, светът ще бъде разделен на 10 зони на влияние, томно според представената карта от наскоро канонизираният папа Йоан-Павел 2.


Къде сме ние в цялата тази схема.
От изтеклите записи на разговорите на двама руски посланници (чудно защо се поздравяват по еврейски с "ШАЛОМ", вместо, по руски, със "здраствуй дорогой") в Африка, става ясно, че нито ЕС, нито Русия, нита САЩ ни желаят за партньор. Ако подходим логически, това означава, че не се предвижда нашето физическо съществуване. Защо? С какво сме заслужили тази участ която ни е определена?
Обръщайки се към народните ни предания, които са отразяване на действително станали събития в далечно минало и сравнявайки ги с аналогични такива на останали народи, откриваме едно много странно нещо.
Единственно в нашите предания се споменава, че ние сме успявали да подчиним дявола и да го заставим да ни служи. Друго  не по-малко интересно е, че само ние си позволяваме да се обръщаме към Бог с Дядо Боже.  Такава фамилиарност и отношение към обслужващият персонал може да си позволи само богоравен народ. Именно тази богоравносте заплаха пред плановете на световният елит. Поради тази причина, куцо, кьораво и сакато се опитва да ни втълпи, че сме лош матриал на когото са присъщи всички отрицателни черти съществуващи, не само на Земята, но и във Вселената.
Та като казва един олигофренясал цървул - Това е глобализацията. Щем не щем има я.
Има я, вярно, но само до толкова колкото им позволим ние!
Колкото и да се пъне Челси никога не ще бъде Манчестър или Арсенал.




Гласувай:
15



1. meladi - Както обикновено
04.05.2014 20:53
Както обикновено най - точният анализ . Няма какво да се добави !
цитирай
2. reptiloid - Добър анализ.
05.05.2014 12:05
цитирай
3. djani - Хм, хм...
05.05.2014 13:41
Почти се съгласих. С малки резерви...
цитирай
4. kostas - Всеки осъзнат Българин става действащ герой от приказката за
05.05.2014 13:47
" ЮНАКА И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА" - ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИ !! Тук е тънкият момент!
цитирай
5. podvodni - Почти се съгласих. С малки резерви. ...
05.05.2014 14:02
djani написа:
Почти се съгласих. С малки резерви...


От чисто любопитство, но без смисъл за заяждане, какво съм пропуснал или буди съмнение?
цитирай
6. valentor - Шефе, на блога си, положих усилия да ...
08.05.2014 21:01
Шефе, на блога си, положих усилия да прочета, което си написал.
Личното ми мнение за което е :
Опитваш се да погледнеш по-отвисоко случващото се.
Обаче/Но : имаш ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН проблем,според мен.
Проблемът е следният:
Искаш с възприетите ,на долното стъпало, ценности=оценки=нагласи ... да се качиш на горното стъпало и .. там да употребяваш...ценностите=нагласите=оценките от .... предходното стъпало.
Нали се сещаш че няма как да се получи нещо ? Или по друг начин казано :получилото се няма местостоене на горното , а единствено и само на долното стъпало.
Нямам намерения да те поучавам как да се "настройваш" , но твърдя, че погледът на ТРЕТИЯТ НЕЗАВИСИМ не предполага вижданията на единият от другите двама.
Дано съм бил полезен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682703
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031