Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 15:15 - За избора по време на изборите.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 2630 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 27.05.2014 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След провеждането на поредните Еврогейски избори,  чистосърдечно ще поздравя победителя в тях.
Честито и се надявам от тук на сетне да осъзнаете вашата сира инаистина да работите за благото на нашата страна.
Ако някой ме е разбрал погрешно, съм длъжен да поясня, че моият поздрав не се отнася до ГЕРБ или Бареков.
Моят поздрав е за всички онези които НЕ отидоха до изборните секции и Не пожелаха да участват в този цирк. Поздрав за тези които със своето неприсъствие казаха ясно и отчетливо НЕ на този еврогейски съюз, на тази еврогейска политика и на тези еврогейски цености.
От близо 6,5 милиона с право на глас до урните (изборните) отидоха ,само, някакви си 2,5 милиона. Колко от тях са твърдите ядра иколко са тези които се продават за паница леща, реално неме интересува. 
По-интересно за мен е мотивът на тези които не пожелаха да стват на маймуни (OFFце).
Управляващата върхушка (нямам предвид БСП както някои слепци биха казали) направиха всичко възможно да има ниска избирателна активност. Че даже, разрешиха риболова 2 седмици преди закнно предвиденият срок (не бяха сигурни, че хората ще излязат за гъби). Но даже и да не бяха направили нито една стъпка по отблъскване на избиратели, то пак щеше да се получи същият резултата.
Чуха се чного призиви да излизим да гласуваме, защата по този начин ще се разруши статуквото. Само дето, никой от тези викачи не посочиха кой е този разрушител на статуквото, защото, реално, не съществува такъв.
Да си припомним реалните "играчи".

ГЕРБ (Бойко Борисов) - символът на мутроикономиката.
За Борисов и компания, може да се изпише тонове хартия и пак няма да е достатъчно. Но най-запомнящото се в този персонаж е способността по даден въпрост, в продължение на няколко часа да изкаже няколко различни становища и ода вземе още толкова различни решения. Впечатляващото през периода на неговото управление е коренно диаметралните позиции по въпросите за различните енергийни трасета, Белене, Спрените блокове в Козлодуй и др.Но най-впечатляващото бе, че той по никакъв начин не удържа на думата си за пълна и безкомпромисна ревизия на Станишевото правителство и справедливото възмездие над БСП, СДС и ДПС, което явно показа неговата тотална зависимост и подчиненост на политикономическата олигархия. Струва си да припомним опоскмането на фискалният резерв, резрева на здравната каса и резерва на НОИ, както и опита да разруши и заличи БДЖ и БАН.
Да припочням ли възхода на Борисов от къде и по настояване на кого започва. Надявам се, че се помни изборът му за главен секратар на МВР от страна на Кобурготски под давлението на Доган. От същата тази формация (НДСВ) произхождат  Кунева И Пеевскси. Първата бе гладен преговарящ а Пеевски - шеф на младежкото НДСВ. Но сега Борисов е "самостоятелен" игра(.Силно се надявам, някой все още да помни олигофрена Дянков. А дали има такива които си спомнят супер успешният кандидат за еврокомисар Румяна Желева. А спомняте ли си кавалкадата министри на здравеопазването намирани по кръстопътища и на автостоп. Да не говорим за онова ГМО Мирослав Найденов където поемаше ангажименти пред Уорлик за въвеждане на ГМО продукти в България. Той същият бе който разреши вноса на 20 годишно замразено телешко от Ирландия. Струва ли си да припомням корпоративните връзки на сегашният президент, тогавашен министър на икономиката Плевнелиев. А връзките на Трайчо Трайков? Също така корпоративни!
Това ли е разбивача на статуквото?

Реформаторски блок. - егати!
Кунева и компания - сбор дегенерати от различни, тотално, изритени от политическата сцена формирования като НДСВ, ДСБ, СДС, РЗС и пр. Сбор от дегенерати, участващи в различен етап от грабежа и съсипването на България и Българскта икономика, част от статуквото, днес с претенцията за неговото реформиране. Това ако нене наглост - здраве му кажи.

Атака - силно начало  по пътя към жалкият  край.
Макар че,  Атака се появи с идеята за отстояване на Българщината благодарение на което имаше повече от успешен старт, то последвалото и поведение, най-вече по време на управлението на ГЕРБ,  положи началото на логичният им край. Вярно, все още не настъпил, но Сидеров върви с уверени стъпки към него. Едвали истинските националисти, ще могат леко да преглътнат сервилното поведение на Сидеров и компания по време на управлението на ГЕРБ. Въпреки негативите  които носеше от това си поведение, Атака не успя да хване тънкият момент в който можеше да изчисти името си и не само да запази позиции, но и да натрупа точки (гласоподаватели). Тънкият момент бе налата на този палмаент.  Разпределението на силите в парламента позволяваха на Атака, да диктува условията още от самото му начало. Но безгласната подкрепа доведе до слагане на началото на падежа на Сидеров. От тук, в продължение на 1 година ( до извънредните парламентарни избори) Атака има последена възможност за стопиране на упадъка и ако не привличането на нови почитатели и привличането на разочарованите, то поне оставането на същите позиции
Тук не мога да оставя без аплодисменти, невероятният търговски нюх на Краси Каракачанов, който правилно надуши от къде могат да дойдат бъдещи финансови изгоди. Не че, от ВМРО, която е една от най- богатите (да не кажа - най-богатата) партия откъм материални активи, са закъсали за кинти, но е хобаво кагото има повече постъпления.

България без цензура. - Бойко Бареков или Николай Борисов, както и да го наречете няма да има разлика.
Сценарият по който се пръква политикът Бареков , си лно напомня и в много случай копира пръкването на Борисов в политическото пространство. Отново имаме силно надъхана и умствено ограничена личност с огромна ЕГО за своята политическа значимост подплатена с материален импулс, материално подкререна от външни фактори по предложение на вътрешните предатели в чнозинството евреи. Също като своят ментор борисов, Николайчо веднага след укпешното си представяне на еврогейските избори (първото победа на Борисов бе на предишните еврогейски избори), нададе глас и призив за преформатиране на въптрешното политическо пространство с цел вписване на статуквото и иземане ролята на Атака не само като балансыор, но и като разпределетелен център на порциона ала Доган и Камов (представителя на Билдерберг за България) взети заедно.

БСП - задкулисие с маска на издъхваща старица в маскарада.
Олигархичната структура концевтрирала в себе си всички властови постове - политически, икономически и силови, се нуждае от запазване на имиджа на защитник на трудещите се и онеправдани слоеве на населението под формата на социалистическа и социална партия. Това налага да имитира силно намаляваща политическа и социлна подкрепа. нейното обезличаване и отдръпване от светлината на прожекторите позволявайки да се възприема като залязващ фактор м политиката, измества фокуса на внимание от реалната и сила и същност. Както на по-предишните парламентарни избори, така и сега, а най-вероятно и на следващите  такива БСП ще направи всичко възможно да се изявява като една загиваща и стопяваща се формация, като по този начин фокусира вниманието на обществото върху останалите играчи (пионки) в политическият маскарад. Даже и да ограничим погледа си, само в повархностната плоскост, на тази партия, редица неща ще възбудят нескрито очудване. Реално, Станишев няма нито едан победа над Борисов, но въпреки това остава твърдо на чело на партията. Човек би помислил, че тези хора са тотално изперкали с това свое поведение. За сметка на това направиха всичко възможно да изгонят, буквално, Първанов, при положение, че бившият президент има ореола на възродител на БСП след болезненият погром в следствие на  Виденовото управление. А да не говорим за автогола който си вкараха с номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС. Да се чуди и мае човек, тези хора дали сас със всичкия си. Но пак повтарям това е само погледнато повърхностно. В дълбочина и детаили нещата придобиват съвсем друг, и то ужасяващ, смисъл. Защото там, всички представители на политическият цирк имат своята значителна роля.

ДПС - говорещите които никой не се стреми да чуе.
Тази формация, реално се явява говорител на задкулисието и е много очудващо, че много малко хора наистина обръщат сериозно внимание на това което излиза от там. Почти никой не чува това което казват нейните лидери. Всички слушат, но съм убеден, че пховечето са впечатлени от изказа на Местан, а по-рано и на Доган, вместо да вникнат в съдържанието на казанато от тях. А повярвайте, те казват много неща.  През цялата кампания, повърностно мислещите, се фокусираха върху личността на Пеевски, а когато той направи изявление, многто малко обърнаха внимание на казаното от Местан след това. Красноречникът каза, че вече имат готов човек който ще заеме местото на бъдещата евродепутатак в правителството на Орешарски, което веднага навежда на мисълтта, че Пеевски бе ползван като фокус на внимание и реално никой не е имал намерение да го праща в Брюксел. А какво се крие зад това, внимателно следящите изказванията на Местан, моного дсобре могат да разберат.



И така, мотого на тази кампания бе да изберем по-малкото зло. Да де, ама има едно малко НО което "умните и образовани" никак не забелязаха. А това е, че става въпрос за избори за еврогейски, а не за роден парламент. Т.е. тези избори по никакъв начин не влияят на българският парламент и разпределението на силите в него. Намам представа на колко души е направило впечатление, но в тази кампания нито веднъж не стана на въпрос за европейски проблеми и не се повдигнаха европейски теми, а се наблегна на вътрешни такива, все едно, че иде реч за родни парламентарни избори. О където и дойде пълната заблуда на почитателите на гласопускането.
След тези избори в Народното събрание, независимо от резултатите,  ще си присъстват Атака, БСП, ДПС и ГЕРБ, а Барекив, Кунева и Първанов ще са извън него. Коте означава, че всичките тези призиви са били, меко казано, тъпи. Защото в Брюксел отдавна са определени комисалрите, представителите, шефовете и т.н. ръководни лица. Изборите бяха само маскарад по демокрация с цел узаконяване, проформа, направените назначения. А депутатие...., от тях нищо не зависи, еле пък от нашите. При положение, че в миналият еврогейски парламент, всички наши депутати, с малки изключения, гласуваха, ЗА, узаконяване на осиновяването на деца от гей двойки, декриманилизиране на педофилията, зоофилията и некрофилията и изваждането им от списъка на психичните заболявания, би трябвало да говори много за тяхното въздействие и сила.  Т.е., тезата че се избира някакво зло тотално губи своят смисъл, защото има само едно зло без никакви квалификации.

От всичко това, извода който мога да направя е, че олшинството от тези които теглиха една майна на изборният процес са разумно мислещи, със собствената си глава,  хора, а останалите - тотално манипулирана и немислеща маса.

И отново - Честито на победителите!!!





Гласувай:
12



1. injir - Видя ли сега? Като не гласуваш до...
07.06.2014 20:43
Видя ли сега? Като не гласуваш доброволно, сега ще те накарат да гласуваш задължително доброволно.:)
цитирай
2. podvodni - Видя ли сега? Като не гласуваш до...
08.06.2014 18:37
injir написа:
Видя ли сега? Като не гласуваш доброволно, сега ще те накарат да гласуваш задължително доброволно.:)


Просто тръпна от нетърпение да приемат закона и час по-скоро да има избори, та да хукна към избирателната секция. Даже ще бъда там, 2 часа преди да я отворят.
цитирай
3. injir - Ще тичаш, щото вече ще има глоби. . . ...
09.06.2014 05:11
Ще тичаш, щото вече ще има глоби... :)
цитирай
4. podvodni - Ще тичаш, щото вече ще има глоби. . . ...
09.06.2014 16:34
injir написа:
Ще тичаш, щото вече ще има глоби... :)


Ма много му у шубе, щъ знайш. Просто не мога да спя. Стряскам се на сън и се събуждам целият облан в пот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699115
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930