Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 12:22 - Изтеглете парите си от банките и ще бъдете свободни.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 4056 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 01.07.2014 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И така, вчера бе обявен краят на банковата криза.
Ура, държавата е спасена, икономиката - тоже. банковата система непокътната. Алелууя!
От тук на сетне който дръзне, даже и да се помисли, да направи нещо мръсно на банките да бъде готов да изпита пълната мощ на държавата.
Обаче, въпросът е: срещу коя банка не може да се говори?

Отговор - срещу Първа Инвестиционна Банка - банката на българската олиго(френска)мафия.
Не Ви ли направи впечатление какво бе държането на правителство, президент, политическа класа и БНБ в два идентични случай - КТБ и ПИБ?
При КТБ, както и при ПИБ, имахме също слухове, усилено теглене на влогове и опашки. Но.......
Но нашата родна олигархия остави нещата да достигнат до своя логичен завършек - фалит. Но не така бе в случая с ПИБ. Още от самото начало всички олигарси застанха да бранят тази банка.
Защо?
Поради няколко причини.
1. Там са им парите.
Представете си, как ще се почевстват те, скътали по някой и друг милион (че да же и в левове) и изведнъж се окажат (според закона за гарантиране на банковите депозити) с някакви кирливи 100 000 евро. Ми за това ли са се трепали през всичките тези години? За това ли са били всичките безсънни нощи, стрес, сърцетуп и язви? За някакви въшливи жълти стотинки? Не, не и хиляди пъти - не. Това никога не бива да се допуска. Това е престъпление което ще трябва да бъде и ще бъде преследвано с цялата тежест на закона.
Не случайно най-гласовит от всички бе Буда Борисов. А да не говорим за Плевнелиевци, Местанци, Рашидовци, Каролевци, и пр- измет.

2. И с не малка тежест, а мога и да кажа с много по-голяма е факта, че без банки контролън над населението отива на кино.
Ако случайно чухте какво каза Искров, преди време, би следвало да Ви стане ясно, кой е най-големият страх на олигархията. А именно - загубата на контрол.
Та гусина чифутутидна сороска подлога Искров каза - "Муха и банка се убиват с вестник"
По-точно сравнение никой не може да направи - банките са толкоз полезни колкото и мухите които се подвизават в нужниците. Т.е., реалната полза за хората и икономиката от банките е никава. Поради факта, че банките са толкоз лесни за унищожение, става ясно, че реално не са никакъв икономически субект, а просто един паразит. Те не произвеждат принаден продукт поради което са и най-слабото звено (унищожаемо със слух) в цялата либерална исономическа постройка на днешният свят и, в частност, в България. В този случай, чрез различни примамливи оферти за доходи под формата на лихава, банките, реално, осъществяват пълен контрол над парите на хората и самите хора. А за още по-голям контрол се въвеждат и различните видове електронно и картово разплащане. Съгласилите се на този подход на финансови взаимоотношения стават притежатели на цифри, които  могат лесно да бъдат заличени под различен предлог. Т.е. наградата за положеният труд е, едниствено,  контрол и зависимост.
Тук е момента да препоръчам на тези които пожелаят, да си отговорят на един въпрос.
Как става следният фокус: Странат ни е с нулев икономически растеж (няма повишаване на приозводството и ръст в икономиката а то там на количеството кинти в обръщение), във валутен борд ( левовете в обръщение съотвестват на определено количество евро в БНБ), а банките предлата невероятно огромни лихвени проценти както за депозити така и за кредити? О къде ще се вземат кинти, както от населението, така и от банките, за тези лихви?

И така, с огромна и неприкрита паника, олигомафията успя да тушира банковата паника. Защото положението на банките никак не е розово. А сривът на банките и тяхната олигофренска система ще направи контрола над населението абсолютно невъзможен, а ще загубят инструмента на своята сила - парите.
С по-прости думи:
Ако искате да бъдете свободни, станете господари на парите си. Иземете силата на олигомафията - парите, като си ги приберет при вас. Не ги оставяйте на банките.
И не само ще бъдете свободни, но и ще бъдете наистина силни!




Гласувай:
17



1. milady - 6******
01.07.2014 13:09
от мен, нали си ми Любим№1 ;)
цитирай
2. tonistanchev - Добре ама си проверявай фактите
01.07.2014 13:34
Объркал си банката, пич... Редактирай. КТБ се казва банката за която мислиш, другата няма абсолютно нищо общо с тоя медиен и политически цирк в момента.
цитирай
3. podvodni - Объркал си банката, пич. . . Реда...
01.07.2014 13:42
tonistanchev написа:
Объркал си банката, пич... Редактирай. КТБ се казва банката за която мислиш, другата няма абсолютно нищо общо с тоя медиен и политически цирк в момента.

След две цигари време се сетих, че съм згафил в наименованието на тези банки. Вече е поправено.
цитирай
4. kostas - Дано колкото се може повече хора ..
02.07.2014 10:44
проумеят този тъй лесен и ефективен метод . И тъй като днешните пари са необезпечени с нищо ( къс хартия , имагинерни , виртуални , илюзия ) само с този акт се разсича "Гордиевиятвъзел" на тази измамна т. н . "банкова система " . Отдавна съм им показал средният си пръст !!!
цитирай
5. born - Има две причини, поради които по...
02.07.2014 15:56
Има две причини, поради които подобна случка не може да се случи. Първо, че природонаселението в голямото си болшинство има само някакви мижави парички в т.н. банки, изтеглянето на които не е проблем за банките и техните хора във властта и икономиката. Второ : народът изпростя дотолкова, че вече не знае и не разбира за какво иде реч и е абсолютен мазохист.
цитирай
6. eien - Вече чета по пресата съвети като
10.07.2014 07:00
"парите заробвали". По-свободни ще сме, ако ги нямаме.Чудничко, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682868
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031