Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2014 21:41 - тука има, тука нема, самолет. Украйна сама си вкара автогол.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 6894 Коментари: 18 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера, мразената от мнозина журналистка от БНР Ангелина Пискова пусна една статия относно доставката на военен кораб "Мистрал" от Франция за Русия. Очудване, възмущение и чист гняв се лееше в статията и последвалите коментари. Ситуацията изглеждаше много комично, с оглед на това, че неголямата група на "прогресивно мислещите" ( демократи, русофоби и пр.), до преди часове бяха във неистов възторг от обявените намерения на "демократичната общност" да наложи сурови санкци на Русия ( Путин) заради сваленият Малайзийски самолет в Украйна. Но вместо широко парадираните санкций, ЕС реши да не си слага таралеж в гащите и да си потдържат кинто и стокопотока с Русия, от което, въпросните "прогресивно мислещи" се чустват, едва ли не предадени, излъгани и прее......, аре да не пиша какво.. Точно както се почуства и бат ви Бойко, след акто неговият ментор (координатор, наставник) Станишев заяви, че се оттегля от Българската политическа сцена и отива на по-горно ниво - еврогейският парламент. Но това е съвсем друга тема която в момента разработвам и се надявам скоро време да види бял свят.
Във връзка с тези сътояния на жалките русофоби, реших и драснах два коментара, от които само един видя бял свят. Вторият остана за лично ползване на Пискова, с мотива, че нарушавам някакви етични норми и принципи. Поради факта, че този коментар е свързан с темата за самолетчета, която смятам да развия по-долу, реших да представя това което бях написал на Ангелина.

"Скъпа, въпреки различията които имаме с "прогресивно мислещите", много често ме карате да се просълзявам от смях отколкото да се дразня. Това относно възмущението ти, което е породено от тотално неразбиране на процесите.
Ще го кажа малко остро, но напълно добронамерено:
Ако поне за миг си направите труда да преместите РАз(с)УМА от задника, там където му е мястото (главата), премахнете мантрата "Кремълска пропаганда" и започнете да четете източници не само на официалните Украински власти, то е възможно ( не казвам че задължително ще стане) да видите целият цирк. Но има една малка опасност. Ако това стане има голяма вероятност да изпитате силен гняв (предимно ком себеси) и в следствие на това да възникне желание да станете будистки монаси в най-затънтеният манастир в Индия или да хукнете към Амазония та да се установите при местните индиянци."

Не зная дали думата задник или горчивата истина не се вписват във въпросните етични норми, но този коментар не видя бял свят.
Както и да е, минало.
Но наистина въпросната статия и коментарите, ме докараха до як и просълзяващ смях. Защото неистовата русофилска злоба изигра много, ама много лоша шега на "прогресивно мислещите". След съобщението за падналият Малайзийски самолет над Украйна, не бяха прибързани коментари и заключения, които бяха безкрайно идиотски, поради простата причина, че се формираха от представители на едно  фашистко и доста ограничено ментално ( кокто ще се установи по-късно) правителство.
Търпението е добродетел на мъдростта.
Четох тази мисъл в една интересна книга и съм се убедил в нейната правдивост.
И така, на 17 юли 2014г. над Украйна биде свален самолет Б 777 на Малайзийските авиолиний. Поиради факта, че въпросният лайнер е свален над територия контролирана от бунтовниците, то веднага ( катпо бе плранирано) се обвиниха въпросните бунтовници, Русия, Путин, тъща му, тъст му, кучето, котката и народен Петя. Веднага се "установи" че лайнера е свален от ЗРК "Бук" М, като по този начин се целеше чрез някакво руско наименование да се затвърди посоката на възникващият спор. Даже някакъв пишман съветник на президента Порошенко взе че каза, бунтовниците взели та объркали самолетите, кото помислили пътническият лайнер летящ на 10 000 метра височина с военен АН-26 който има таван на полета 7 300 м. Все едно, че със ЗРК "Бук" са оперирали първокурсници от селскостопанският техникум в Плоещ. Същевременно се появиха някакви филмчета направени в Одеската киностудия за щапъркаща самотна установка от ЗРК без една ракета., и някакви записи, все едно правени в някое гаражно студиоы на някакви люде дето коментират свалянето на някакъв самолет. Само, че не бе отченет факта, че сред четящите има и такива които могат да си задавот въпроси и след малко проверки са стигнали до извода, че въпросната ракетна установка, в този самостоятелен вид без задължително съпътстващи радар, машини за обслузвате и наведение,  става единственно за бостанско плашило, а аудиозаписът е качен ден преди свалянето на Боинга. Но тези и други факти, кот този, че главният прокурор на Украйна (краен русофоб) ясно заявява, че бунтовниците не разполагат със ЗРК "Бук" и го знае лично от президента на когото са докладвали от военното министерство на Украйна, незнайно (знайно) защо бяха пренебрегнати от журналисти, трезво и пияно мислещи русофобни демократи. Някъде в промеждутъците на говорене от страна на Украинските власти се обади  клоунът Обама, че видите ли САЩ разполагат със спътникови снимки доказващи, че самолета е свален, именно, чрез ЗРК "Бук". Снимки които и до ден днешен никой никога не евидял и едва ли ще види някога. 
И чрез всичко това се помпаше едничкият извод, а именно, че Бойнга е свален от сепаратистите ( бунтовниците) чрез ЗРК "Бук" предоставен им от Путин. Забележете, не от Русия, а от Путин. Все едно, че Путин сам е докарал в потайни доби, излизайки скришом от Кремълските си покой, цели 4 верижни машини.
О свещенна простота.
Същевременно от Руска страна търпеливо и настоятелно взеха, че показаха някои съвсем нелицеприятни факти.
В един отрязък от 10 минути, в небето над Донецк са се намирали таман 4 самолетчета ( 3 в посока Азия и един в посока Европа) , като само един от тях ( а познайте кой ) е напуснал международно установеният граждански летателен коридор с цели 14 км в северо-источна посока. И някак си, съвсем случайно, това отклонение съвпада с територии контролирани от бунтовници. Що ли имам чувството, че пилотите на Боинга са решили да покажат на пътниците реални военни действия почти на живо. Тъ де, малко да разнообразят скучният полет. И като предпазна мярка, от Украинските ВВС изпращат един СУ-25 да ги защитава от евентуално нападание на вражески летателни апарати. Да де, ама пилота на СУто се е оказал скрита лимонка на кремълската 5 колона, втори ред в дясно и взел, че затворил очите пред една ракета на един БУК. След това покръжал няколко минути, белкем и по него стрелят от БУК-а, та да може да оправдае това проспиване, чрез геройско измъкване, ма изглежда, че на БУКацитее било по-важно да си бъбрят по телефона от колкото да стрелят по СУ-то. Същевременно по протежение на леталеният коридор са били разположени таман 3 комплекта  ЗРК ( а предният ден не са били на тези позиций)  който в него момент са бачкали на пълна мощност.  След това, на следващият ден са се прибарли по домовете си.
Също така, Руската страна представя и ред записи от граждански и военни радари, сателитни снимки и пр. доказателства оборващи яростно потдържаната от Киев и, странно, не чак толкоз ентусиазирано потдкрепяна от Запад теза за руско-сепаратистко участие в свалянето на лайнера. Като капа на всичко, от нета изчезна профила на някакъв испански диспечере на служба в Киевското РВД, чрез което ясно се доказва участието и вината на Украйна в инцидента. Да не говорим за новоизлюпените профили в Сурат книгата на пасажерите пътували със самолета, перфорирани паспорти, съобщения за паднали голи тела, странна миризма на разложено месо, странен цвят на повечето от труповете и още по-странното изчезване на 25 трупа от мястото на катастрофата.
С течение на времето вината и участието на Киев става и ще става все по-ясна.
И понеже съм русофил, тази ситуация би трябвало да ме кефи максимално, ако не бе факта, че главата ми си е още на мястото.  Защото в цялата тази историика нещо яко смърди. И не само смърди, но направо вони на безследно изчезнал и след това появил се мистериозно малайзийски самолет.
Някак ми се струва странно, относителната пасивност на Запада около случката в Украйна. Странно как, но Запада предостави много услужливо играта да води Русия. Хвърлиха обвинения без грам достоверни доказателства и предоставиха възможност Русия да се защити и обори тезата с неоспорими такива. Също така някак много лесни се оказаха "пропуските от недоглеждане" във филмчетата и записите пуснати в нета. Нещо не е както трябва.
И така трябваше да бъде. За да може "ясно и ноеспоримо" вината на Киев да бъде доказана, да се оневини несправедливо обвиняваната Русия и най-вече да се скрие и заглъхне сътбата на мистериозно изчезналият Бойнг 777 на Малайзийските авиолиний над Индийският океан през месе малт тази година.
Защото тези, на пръв поглед, два самолета са едни и същ.
Спомнятели си, че във мартенският самолет се намираха някакви специалисти разработили и патентовали някакъв уникален чип или нещо подобно?
Спомняте ли си, че дни след изчезването на самолета в посока Диего Гарсия, в Черно море един американски боен кораб се бе превърнал на купчина непотребен метал от един СУ-25 които някак си, чрез нещо си бе блокирал абсолютно всички системи на въпросният кораб. Цели 12 пъти, което провокира 20 души моряци, буквално, да си бият камшика и никога повече да не помирисват военна служба, колкото и добре да е платена и каквито и привилегии да предоставя.
А спомняте ли си, че се появи и инфо за някакъв опасен товар превазван с мартенският Бойнг, което е наложило спешна доставка на отряд вирусолози на Диего Гарсия? Не е ли някак си странно съвпадението, че на Украинскийт Лойнг са пхътували някакви специалисти отиващи на конференция посветена на СПИН? Т.е. вирусолози!!!!
Та горе-долу картинката, с голяма сигурност, е такава:
В света, за власт над този свят се боричкат няколко фракцийки от ЕЛита. Все пак епохите се сменят, нещо не толкоз приятно предстои и всеки се стреми да се спаси кой като може, вижда и желае. Както обикновенно, Русия се оказва в единят лагер, САЩ и Великобритания в другият, а Европа - в трети, който както и да се извърти все ще бъде оноден. Има и още некви други групички, но те, за сега, са незначителни в своята мощ.
И така, някакви ентусиасти разработват и патентоват един чип, чрез който, този койъто го притежава, може да се окаже едни гърди пред другите. Нищо чудно, че този чип се озовава в Русия и в следствие под крилото на един СУ-25, защото съдружник на пичовете ентусиасти се оказва, не кой и да е, а Родшилд, който по някаква щастлива случайност е биз-бизе с Путин помогнал му да си укрепи властта в Русия, като за мерси е получил доста тлъстичък дял от Газпром. Само, че има една малка пречка. Все пак съществува хипотетична възможност да се раздуха скандал с предоставянето (кражбата ) от Родшилд на въпросният чип без разрешение и знанието на неговите създатели. Още повече след демонстриране на неговите възможности в Черно море.
( Представете си ако такива устройства се поставят и задействат само за 2 часа в близост до важните за световната "икономика" борси в Ню Йорк, Токио, Лондон, Франкфурт, Хонг Конг и др. На третият час светът ще бъде върнат в ерата на разменно-натуралните отношения).
Възможно е всичко да отшуми с известни суми, но далеч по безопасно е, ако се премахне опасността. Речено-сторено и въпросните създатели на чипа спят спокойно вечният си сън. Заедно с това се озаптява доставката на Китай (който можем споко да причислим към конкурентна фракция) на опасен биологичен материал, като за неговото изолиране са били привлечени голяма група специалисти-вирусолози, които също се преселват във вечните ловни полета над Украйна. А въпросният самолет Бойнг 777 с бордови номер 9М-MRO през Израел и Франция се озовава в Амстердам, вече с бордови номер 9М-МRD и превозващ всички онези които трябва официално да напуснат този свят. Участието на Израел и Франция е възнаградено със затваряне на очите за инвазията в ивицата Газа и продажбата на военен гораб "Мистрал".  А как са придумали на Киев да се съгласи на подобна глупава постъпка, не е ясно. Със сигурност на Киев са обещали след тази операция да нагъзят яко Путин, да дадат доста по-голяма свобода на Украинската армия, чужди наемници и пр. в действията им срещу бунтовниците ( сепаратистите). Само че, никой не е имал намерение да подлива вода на Путин, още повече, че на Русия е отредена важна ( но не първостепенна) роля в бъдещият НСР.  Става въпрос за територия, а не за държава.
Съгласили се, от Украинското РВД отклоняват въпросният лайнер над територия контролирана от бунтовниците. Важна подкрепа се осъществява от ВВС на Украйна и Сухопътните сили от противовъздушната отбрана и самолетът е свален (как, въобще не е важно) там където е "невъзможно" бързо да пристигнат съответните разследващи органи и организаций. Защо? Ами защото се водят военни действия и сигурността не им е гарантирана на 100%. Пък и отгоре на това територията е под контрола на сепаратистите. 
Много удобно, нали?
Именно поради тези неудобства ( удобства) мистериозно изчезват 23 трупа !!!!
Къде, отново не е важно! По интересното е, защо 23, а не всичките 268? Какво е специалното на тези 23 тела? Нима от останките на останалите не може да се извелече информация за това как е станало свалянето на самолета?
Може ли тези 23 тупа да са на онези собственици на суперчипа и вирусолозите привикани в Диего Гарсия?
Напълно е възможно и процентът на вероятност това да е така, е повече от 99%.

А същевременно Украйна се оказава онодена и изоставена на произвола на съдбата, и най-вече на благоволението на Путин. Самата тя ще се почувства ( вече се чувства) по този начин както се почувства Борисов след като Станишев го напусна и така като се чувстват всички онези "трезво мислещи" русофобско-демократични будали след мъглявите решения на Еврогейският съюз и сделката с "Мистрал"-а. 

Както каза проф. Пол Кристи - На Украйна е отредена ролята на бушон! Необходима задължителна жертва в целият глобален цирк. 

А дали от ЕС и Русия се усещат на къде вървят нещата, особенно след интервюто на въпросният проф. Кристи? Вероятно да! Иначетова което изнесе професора е възможно, само, ако вече не е актуално и е в ход план Б. Т.е планът някъде е дал "на късо" и ситуацията е тръгнала в друга посока. А посоката е, може би, трета световна война.
Ядрена война. 



Гласувай:
23



1. milady - поздрави ,подводни!!Специални и за труда ти!!
24.07.2014 21:56
пак го казвам ,дано те четат повече Хора ...
н.з ..русофоби ,или русофили../Юлия
цитирай
2. raders - Аз не съм русофоб. Напротив, рус...
24.07.2014 23:24
Аз не съм русофоб. Напротив, русофил съм, но подобна идиотщина трудно се възприема. Това е една гавра с паметта на тези двеста и няколко души - човешки същества, загинали невинни заради глупостта на участниците в тази братоубийствена война. То е ясно като бял ден кой свали самолета и този факт не подлежи на коментар. А тези хуморески за изчезналия преди няколко месеца самолет над Тихия океан и появил се като фантом над Украйна, ги разправяй на баба си.
цитирай
3. born - Интересна, аналитична и много в...
24.07.2014 23:25
Интересна, аналитична и много вероятна теория, доста богато илюстрирана с факти. Поздрави.
цитирай
4. injir - Лъжата може да е истина и истината да ...
24.07.2014 23:51
Лъжата може да е истина и истината да е лъжа...
цитирай
5. olivie - Подводни, сигурен ли си, че си ти?
25.07.2014 08:57
Или някой се представя за тебе - този, който му е ред да е "на вахта". И вашият ли интелектуален ресурс вече се изчерпва, че пускате подобни абсурди? Та те и балъците разбраха, че чипът е квантов и е в основата на квантовия компютър. Ако е обаче такъв, какъвто познаваме, то той е негоден - просто е по - бърз. И няма нищо общо със самолетът, накарал американски моряци да хвърлят оставка. Обратът в историята дойде, след репликата на Путин към Обама: "Аз знам, че ти знаеш, че аз знам" Май Пискова те е обсебила, признай си.
цитирай
6. milady - колежке №4 ....
25.07.2014 09:05
Тук няма място за тибетски философии....
Истината е една /доказана /.
Всичко друго са интерпретации/ на ума /,
да не кажаа ...Уйдурми...
аман от объркани глави ...
извини ме ,подводни ...
цитирай
7. bojinkata - На украинските олигофрени не е за ...
25.07.2014 11:03
На украинските олигофрени не е за първи път!
цитирай
8. podvodni - Аз не съм русофоб. Напротив, рус...
25.07.2014 12:15
raders написа:
Аз не съм русофоб. Напротив, русофил съм, но подобна идиотщина трудно се възприема. Това е една гавра с паметта на тези двеста и няколко души - човешки същества, загинали невинни заради глупостта на участниците в тази братоубийствена война. То е ясно като бял ден кой свали самолета и този факт не подлежи на коментар. А тези хуморески за изчезналия преди няколко месеца самолет над Тихия океан и появил се като фантом над Украйна, ги разправяй на баба си.


И кой свали самолета?
А къде е мартенският самолет?
цитирай
9. podvodni - Лъжата може да е истина и истината да ...
25.07.2014 12:17
injir написа:
Лъжата може да е истина и истината да е лъжа...


Истината е твърдение, на което обратното твърдение не е истина!
Абсолютната истина е твърдение на което обратното, също е истина!
цитирай
10. podvodni - Или някой се представя за тебе - т...
25.07.2014 12:26
olivie написа:
Или някой се представя за тебе - този, който му е ред да е "на вахта". И вашият ли интелектуален ресурс вече се изчерпва, че пускате подобни абсурди? Та те и балъците разбраха, че чипът е квантов и е в основата на квантовия компютър. Ако е обаче такъв, какъвто познаваме, то той е негоден - просто е по - бърз. И няма нищо общо със самолетът, накарал американски моряци да хвърлят оставка. Обратът в историята дойде, след репликата на Путин към Обама: "Аз знам, че ти знаеш, че аз знам" Май Пискова те е обсебила, признай си.


Олив, знаеш ли от къде започва изработването (конструилането) на едно огнестрелно оръжие? Например, обикновен пистолет!
Започва от куршума!
Т.е. първомка се създава куршумчето, пък спрлямо него се натамънява и пищова.
Та горе-долу така стоят нещата с чипа. Създаден е чип (курщум) и на неговата база се създават редица прибори, с един от които е възможно да превърнеш ултра модерен боен кораб в дъбре конструирана купчина желязо.
А Обама и Путин, просто, много добре си играят ролите. След това ще седнат на по чаша коняк с Кубински пури да обсъдят как е минало представлението.
цитирай
11. podvodni - Тук няма място за тибетски филос...
25.07.2014 12:29
milady написа:
Тук няма място за тибетски философии....
Истината е една /доказана /.
Всичко друго са интерпретации/ на ума /,
да не кажаа ...Уйдурми...
аман от объркани глави ...
извини ме ,подводни ...

Милейди, извинена си!
Но скъпа, нали всеки има право на мнение, пък било то и противоположното на нашето.
цитирай
12. podvodni - На украинските олигофрени не е за ...
25.07.2014 12:30
bojinkata написа:
На украинските олигофрени не е за първи път!


Е, кой каквото си направи и Бог не може да му го направи!
цитирай
13. podvodni - Една молба
25.07.2014 12:38
Уважаеми колеги, моля Ви за малко сдържаност в отношенията. Спорете с аргументи и факти, а не с гола идеология и пропаганда. Все пак един спор без обиди и ругатни е много по-обър и води до много по-приятни моменти. Не са редки случаите добрите отношения на върли и непримирими противници, да отидат много далеч, понякога стигащи и до откровен секс. Именно тогава се получава огромното удоволствие от това да го начукаш на противника, в буквалният смисъл на понятието. Удоволствието е гарантирано и взаимно!
цитирай
14. kasnaprolet9999 - Отдавна вече няма борба между ид...
25.07.2014 15:14
Отдавна вече няма борба между идеологии, има борба на бизнес -интереси на големите корпорации. Русия не е това, което си представят хората, наричащи себе си русофили и русофоби. Правилно казваш, че борбата е за влияние върху територии, а не за държави. Ние може да сме благодарни за това, което навремето е направила Русия за нас, да поднасяме цветя на загиналите руснаци по нашите земи. В същото време трябва да не си правим илюзии, че това е същата Русия. Аз не упреквам Путин, че си отстоява интересите, разбирам го. Той поне не ходи в Америка да ги търси, а се задоволява да ги търси в териториите, които е имала СССР, до като САЩ ги търси навсякъде и от години се изживявя като световен полицай. В този смисъл Путин ми е по-симпатичен, прави нещо като реституция, но в глобален мащаб. Ако погледнете нашите реститути, как се бият по между си за земите на прадядовците си, въпреки че не им трябват и не ги обработват, ще го разберете. Той смята, че си търси своето, не чуждото и е готов на всякакви сделки, за да си го получи. Не съм убедена обаче, че е влязъл в комбинация с тези, които са пожертвали живота на пътниците в Боинг 777, това не е точно неговия стил. Иначе в ретроспекция много добре си представил развитието на този случай, но не съм съвсем съгласна с твоите хипотези. Тя и Пискова от самото начало, от първия ден след падането се разлая, че Путин е виновен. Казах на места, че трябва да се изчакат резултатите от разследванията на комисията, но тя се хвърли да ме нагрубява. Надявам се да не постъпиш като нея. Винаги съм те уважавала и не искам да ме разочароваш, както тя го направи и не само с мен.
цитирай
15. podvodni - Пролет
25.07.2014 17:26
Почитател съм на спор или разговор на умерен тон, аргументи и факти, но без ицлишна демагогия. Не съм голям привърженик на конфронтацията и острите зблъсъци, но това не означава, че неги използвам в определени случаи.

Това което излагаш за Путин в голямата си част е вярно. Наистина, Путин се стреми към връщане на "своето" и старите позиций не само в регионален, но и в глобален мащаб. Но има една същестествена разлика! За разлика от преди 25 години, този път Русия е решила да бъде лидер, но малко по-софт вариант. Точно поради тази цел, той привлече за съюцник доста по-малката група на радикални евреи в Русия, които бяха и са подкрепяни от Родшилд. Напълно осъзнава какво рискува и, че на моменти трябва да играе по нечия свирка. Повече от вероятно, е влязъл в схемата с Бойнга, но също така не е допуснал един друг сценарий, при което отсрещната страна прибягва до резервен план на действие.
А Пискова, напълно оправдава поговорката - Бързата кучка - слепи ги ражда.
цитирай
16. milady - Любими колеги ...
25.07.2014 21:15
Успокойте се ,плиййз !!
ВСички сме. прави, т.е....невинни ;))
Просто Играта ..има нужда от
restart ...
Вал Валериан /Златната матрица /
цитирай
17. podvodni - Скъпа Лейди, много си права, но не ...
25.07.2014 22:09
Скъпа Лейди, много си права, но не зная дали уважаемият Вал има впредвид, че играта е възможна поради наличието на играчи. И тук е тънкият момент. Тази наша мъничка планетка има едно огромно предимство пред всички останали цивилизаций в нашата галактика - свободният избор. Т.е. за да има рестарт е необходимо изричното съгласие на играчите. А това е огромна сила, която никак не се нрави на останалите галактически обитатели.
И по всичко изглежда, че църквата е била права да твърди векове на ред, че Земята е центърът на "вселената" и човек е черешката на тортата в творението на Източника.
Но за това подготвям едно интересно писанийце.
цитирай
18. staler - става за филмов сценарии но отго...
30.07.2014 05:21
става за филмов сценарии но отговори ми драги на следния логичен прост въпрос--за къв у.. му е на некои си след като е направил да изчезне цял боин777г/надявам се си виждал такъв на живо /да го вади и сваля неиде в украина маина,при това да го представя за друг самолет?за какво са му тия разследвания ,шум,миришещи на мърша пасажери и пр главоболия? виждам че си впечатлен от атракцията на руския пилот над амер.кораб.няма нищо сензационно.русия превъзхожда сащ в въоръженията доколкото те са създадени да се борят именно с сащ.американските такива са създадени да разпръскват демокрация по целия свят ,тоест в държави безпомощни в военно отношение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3690675
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930