Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 23:55 - Charlie or not charlie
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 3196 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да бъдеш или да не бъдеш Шарли? Какво дилема!
Европа  днес е разделена на наши и други, на правоверни и терористи, на цивилизовани и диваци. Не казвам света, а Европа, защото именно за нея се води тази колосалнна битка с всички произтичащи от това събития през последната година. И както винаги, жертви на войната стават и невинни хора. 
Не иде реч за карикатуристите от "Шарли Ебдо"- те са си виновни за участта която ги сполетя. Не иде реч и за алжирските французи (или френски алжирци ако така е по-лесно), защото и те си понесоха участта. Иде реч за всички онези които се потдадоха на менталната агресия извършена съзнателно на 7.01. 2015 г. Защото това си беше един кървав магичен ритуал роден в главите на една деградирала прослойка от земното население с една едничка цел - налагане на абсолютната власт чрез тотален тероризъм и безочлива агресия.
Съвсем не случайно, събитията от 7.01 бяха оприличени, от официалните държавни ръководители, на събитията от 11.09.2001 г. Защото са изпълнени от едни и същи игноранти ( да ги назова хора е изключително погрешно), по един и същи сценарий преследващи една и съща цел.
Съвпаденията на събитията са прекалено очевадни та да си затворим очите за тях и да разграничим двете събития едно от друго. Информационният поток, колкото и добре да се цензурира, винаги предостява достатъчно информация  за да се зглоби голяма част от пъзела.
"Шарли Ебдо" не бе целтта. Нито пък неговите служители. Те са само средството чрез което трябва да се осъществи голямата цел. Списанието публикува, не от вчера или завчера, карикатури с образа на Мохамад. Това то прави от 2008 година - от цели 7 години,но чак сега куклуводите решиха да го използват по предназначение.
Задавате ли си въпроса: Какво е влиянието на двулистиник с тираж 20 000 бр. в страна с население повече от 60 милиона души? 
Точно толкова кавото е влиянието на вестник "Стършел" у нас - почти нулево!
И едва ли "Шарли Ебдо" би претендирало за нещо повече от покривка на "масата" на някой бездомник ако не бе случката от 7.01. Даже жалките опити за преекспониране неговото значение, през годините, че, видите ли, предизвиква вълна от гняв у мюсюлманският свят заради карикатурите на Мохамад, не постигнаха очакваният ефект, както за консолидиране на "европейското общество" така и за увеличение на неговият тираж. Но сега е съвсем по-различно. Пет милионен тираж с опция за многократно увеличение е доста добра новина, най-вече във финансов план.
Но все пак, защо именно сега, а не в началото на карикатурната олигофрения през 2008 година?
Отговорът на този въпрос е многопластов - заради икономическата криза,възходът на Русия, Русия и Китай, Евразийският съюз, Сирийското фиаско, Иранският капан, Иракският и Афганистанския батак, слабото евро, агонизиращият долар, разпадащият се Европейски съюз, евтиният нефт, агонизираща банкова система, огромните национални дългове и т.н и т.н.
Все-повече западняци ( иде реч за обикновенни хора) усещат и разбират че нещо не е в ред в тяхното общество. Нещо не е така и нещата не са такива каквито ги представят СМИ. Започват да усещат, че нещо не е в ред , но все още не могат да разберат, защо. И въпреки това, тенденцията е крайно опасна защото с усещането следват и логичните въпроси които искат своите отговори, а това е крайно опасно и нежелателно. Не казвам, че всички ние (източноевропейците) сме на ясно с нещата, но все пак сме много по-напред от тях.
От 1946 година, до 1990-та, западняка живееше с мантрата, че върховното зло на земята и пречката пред човешкият просперитет и напредък са СССР и социалистическият блок. Е, от 25 години соца не съществува в правният, икономически и социален мир,но нещата никак не се подобряват, а напротив - става взе по-зле и по-зле. И то за самият западняк. Не, че при нас нещата са цъфнали и вързали, но източноевроепееца е друга бира и друга тема. Но западняка усеща, че, май, нещо са го баламосвали доста дълго време.
Т.е. защо положението се влошава вместо да се подобрява, при все това, че врагът, пречката за земното и неземно щастие, просперитет и благоденствие, вече не съществува? Защо продължават да се появяват кризи и кой е виновен за тяхното появяване? Ако системата в която живеем е генератор на кризи, а противниковата която унищожихме не е, то защо трябваше да бъде унищожена, а не приета и подобрена у нас?
Редица са въпросите които започват, лека-полека, да си задават западняците, и отговорите до които достигат са нелицеприятни както за самите тях, така и за техният елит. Би било огромна заблуда, ако си мислим, че само ние (източноевропейците,де) забелязваме и обръщаме внимание на странното поведение на западната олигархична прослойка. Едва ли само на нас е направило впечатление, приемането за равни на бившите комунистически управници, превъплътили се на ултра-демократи. Едва ли само на нас е направило впечатлението промяната на отношението към арабските ръководители, които от първи приятели и съмишленици в борци за свобода и против комунистическата угроза, изведнъж се превръщат в сатрапи, диктатори и върли врагове. Прави им впечатление и още как. И все по-често задават въпроса - Нима не знаехте що за хора са тези които от приятели се превръщат във врагове на демокрацията? Примерите с Янукович, Саддам, Башар Асад, Кадафи е твърде очебиен та да се възприема за истина измислиците и лъжите разпространявани преди да бъдат премахнати от политическата сцена. Лека-полека, на западняка почва да му просветва, че никога техният елит не е имал и най-малко желание за просперитет на обикновенният човек, бил той западняк, източноевропеец или от друга точка на планетата ни. Единственият мотив който е движил и продължава да движи целият този процес е бил само и единственно в интерес на елита. Едновременно с това, западняка почва да усеща, че наближава времето когато ще трябва да заплати за райският живот по времето на "студената война" и малко след това. Но не само да заплати, но и да компенсира загубите които по един или друг начин, елита е генерирал. С лихвите!
Усещат го, разбира го, но все още не е в състояние да го осъзнаят. Както все още не осъзнават, но започват да се досещат за крайната цел - абсолютната власт.
Присъствал съм на доста семинари от всякакво естество - икономически, политически, социологически, езотерични, религиозни. Независимо от разнопосочеността и тематеката на семинарите, забелязах един ярко открояващ се момент, който обединява всички в една фокусна точка - Това за което сме тук, ще върне ли доброто старо съществуване?
И това не е характерно само за западняка, но и за източноевропееца, южно и севрноамериканеца.
Т.е. усеща се, че положението не е както преди, не е такова каквото е обещавано, че се готви нещо което е неизвестно, но и доста страшно и плашещо, което провокира търсенето и желанието за връщането на доброто старо време.
Не казвам, че всики хора си задават този въпрос и си мечтаят за миналото. Макар  да са все още болшинство, то има и такива които ясно разбират опитите на елита да установи абсолютната власт под формата на англо-саксонски НСР. Именно тази нагласа на първият тип хора се използва от елита за реализиране на своят план, докато вторият тип хора се игнорира с олед по-малкото им количество.. Всички събития през последните 25 години са инсценирани с цел управление и манипулация на тези които все още имат носталгия по миналото. Тенденциозното прекспониране на външният враг носи все още някакви, макар и все по-краткотрайни, успехи. След рухването на СССР, редица фигури заеха мястото на врагът на човечеството и цивилизацията. От първи приятели на най-върли врагове бяха претрансформирани личностти като Милошевич, Саддам, Ахметинединеджат, Кадафи, Бен Ладен, Заркауи, Янукович, Ассад и т.н, и не на последно място Путин. В началото на 90-те Саддам и Милошевич бяха достатъчни да създадат необходимата почва за тотална манипулация на хората, благодарение на това, че информацията идваше основно от контролирани, от елита, медии. Липсата, или по-точно, слабото разпространение на Интернет и мобилните комуникации спомагаха този процес, но с течение на времето и напредъка на мобилните комуникации и все по-широкото разпространение на Интернет, доведоха до същественни трудностти в осъществяването на операциите по майнд контрола. Количеството на информация в нета - истинска и пълна боза,  даде по-широк поглед от по-висока переспектива на ставащите събития, като тази информация ставаше все по-трудна за контролиране. Ако през 2001 година, след 11.09., до някъде бе възможно да се лансира митологемата за чудовището Ал Кайда и неговият ръководител Бен Ладен, както и лъжата за оръжията за масово поразяване на Саддам, то през последните 5-8 години, все по-малко хора се хващата на тази въдица отнасящи се до други държавни  ръководители. Фиаското на пропагандните операции - ядрен Иран, бойни отровни в-ва на Ассад, нападение на Русия над Украйна, анексиране на Крим, сваляне на пътнически самолет от Новорусия, умни и красиви в Хонг Конг, ИДИЛ, са ярки примери за това, и не успяха да окажат същото въздействие на общественото мнение като използваните подобни в края на 20-ти век, включително и театралната постановка Атентатите над СТЦ. Независимо от голямата си опитност, финансова и технологична мощ, елита допуска все повече и повече грешки, които са неизбежни с оглед на натрупваните дисбаланси на различни нива. Преекспонирането на митологемата външниен враг с повтаряемост по един и същи сценарий в комбинация на предизвикана финасово (банково)-икономическа криза , вместо да спомогне, затруднява реализацията на плановете и мозъчният контрол.. Това от една страна се дължи на факта, че самият елит разбира, но не желае да приеме, че абсолютна, еднополюсна, власт вече не е възможна. Ако в минали епохи и хилядолетия до известна степен, абсолютната власт, е била възможна, то от близо столетие, а и за в далечно бъдеще не ще бъде възможна. Това нежелание за приемане на реалностите на епохата, въпреки огромните си познания ( не иде реч за информираност и образованост) налага, елита, да прибягва до един и същи сценарий по създаване на събития, без ни най-малкият признак за творчество и креативност по изготвяне на основната идей и детаилите в постановките. Именно тази безпомощност, както и набиращата скорост отрезвяване на хората, принуждава елита да прибягва все по-често до магическите езотерични ритуали. Свидетели сме на безперцедентно използаване на връзката отвъден-физически свят и манифестация на идеята за тотателн контрол цели 7 пъти. Което от своя страна ясно показва, че и този метод губи своята сила, за сметка на  еволюционното развитие на човечеството.
Последният, 7-ми, кървав ритуал бе разтрела на 9 души от изданието "Шерли Ебдо", 2-ма полицаи  и 11 ранени в Париж на 7.01.2015 г.

Как бе осъществен и какво манифестира елита - в следващата статия.




Гласувай:
10



1. freeoldmen - Силна статия!
17.01.2015 00:13
"се готви нещо което е неизвестно, но и доста страшно и плашещо".

Хората инстинктивно го усещат, само най- алчните глупаци още
вярват, че ооще мъничко, и ще ги приемат за равни на "елита", с цялата произтичаща от това неприкосновеност и благ милионерски живот...
цитирай
2. podvodni - "се готви нещо което е неиз...
17.01.2015 00:32
freeoldmen написа:
"се готви нещо което е неизвестно, но и доста страшно и плашещо".

Хората инстинктивно го усещат, само най- алчните глупаци още
вярват, че ооще мъничко, и ще ги приемат за равни на "елита", с цялата произтичаща от това неприкосновеност и благ милионерски живот...


Надзирателят никога не ще бъде приет за равен от господаря си!
Защото надзирателя също е роб, но с по-висок ранг, камшик и шоколад за десерт. Именно шоколада замъглява разума на робът-надзирател и го кара да си мисли, че е незаменим, без да осъзнава, че винаги може да бъде сменен ако се появи също толкова амбициозен роб. А в най-добрият случай, поста му ще бъде унаследен от неговите наследници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3699584
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930