Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2015 20:34 - Иран посегна на най-святото нещо на Земята. Дали ще и бъде простено?
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 4025 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От доста дълго време казвам, че хубавите новини следват една след друга.
След кончината на краля на Саудитска Арабия (погледнато от малко по-друг ъгл, това наистина е добра новина с оглед на това, че САЩ губи едно вярно куче в района на Персийският залив), комичната реч на Барак Обама изпъстрена с редица фантастики, самозалъгвания и смешки достойни за представление на "Комеди Франсез", днес ни бе сервирана поредната порция приятно изживяване - Иран официално обяви край на външнотърговските си разчети с долари.
Заместник директора на Централната банка на Иран Голиам Али Камьаб официално заяви, че Иран преминава в разчети с други валути във външнитърговските си взаимоотношения, в това число юан, рубла, евро, турска лира и южнокорейски вон.
Като се има в предвид, че Русия закупи на 80% добиваният газ и близо 50% добиваният  нефт в замяна на отбранително оборудване и въоръжение, храни и селскостопанска продукция, и факта, че Иран е единот големите износители на нефт и газ, то можем само да предполагаме на къде е поеме цената на въглеводородите. В този род на мисли не бива да забравяме, нестабилната обстановка в Саудитска Арабия около наследяването на кралският трон и огромното ко-во претенденти за него.
Наред с Ислямска държава която извърши същият грях въвеждайки своя собствена парична система ( монети изцяло от злато, сребро и др.благородни метали ) и навлече гнева на своите създатели върху себе си, Иран също се осмели да посегне на най-святото нещо на планетата - доларът.
Положението на САЩ от ден на ден става все по-сложно и съюзът е изправен пред огромни предизвикателства.
Дали САЩ ще имат силите и най-вече смеластта да тръгнат на наказателна операция към Иран за наглото светотатство?
С това си решение, Иран даде старт на обратното отброяване за старата на Третата Световна Ядрена Война.




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - когато "подводните" ...
27.01.2015 11:36
koko57 написа:
когато "подводните" публикации в този блог са изчистени от извънземни, рептили, прераждания и др.шъшкънлъци, стават за четене , както е и в настоящият случай)))))

Т.е., за да бъдат интересни за теб, ще трябва да пиша от най-ниската переспектива - материалната?
Сори, не става!
Не защото имам нещо против, но тъй нарачените от тебе шашканлъци са реален факт и в далеч по-силна връзка помежду си, както и с материалната действителност. Това първо!
И второ!
Може би тези които виждат нещата от различни переспективи да не са мнозинство, все пак ги има и техният брой нараства. Пиша и за тях, защото те използват написаното от мен (така както аз използвам написаното от тях) за надграждане, а не за отрицание и противопоставяне.
цитирай
2. born - Пропускаш една от новите новини - ...
28.01.2015 17:11
Пропускаш една от новите новини - Гърция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3691497
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930