Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2016 12:22 - Така се прави ! Препоръчително за либерал-педали и соросоиди !
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 5757 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Един от основните проблеми в Българияе циганската престъпност. Брутална, безнаказана, протектирана, насърчавана !
Има ли начин за справяне с тази напаст? 
Има разбира се !
За целтта е необходимо стъпки във вярната посока -  елиминиране на всички които я потдрепят и насърчават - Хелзенснки комитети, Америки за България и разните му там Британски съвети, и не на последно място - истински мъже които да озаптят самите цигани.
А такива хора днес няма, най-вече в ръконодството на страната ни.
А преди време е имало стински Българи !
Като Чочоолу.

В Пловдив се намира най-голямото гето на Балканите – Столипиново, с над 50 000 души циганско население. Кварталът разположен на южния бряг на р. Марица  възниква преди 110 години, за да приюти катуните с цигани-калайджии. Първоначално е наречено „Новото село“, но впоследствие е наименувано на генерал Столипин, заместник на княз Дондуков. С годините постепенно започва да се превръща в циганско гето. По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население. Въпреки страха от милицията, обаче инциденти не липсват. image

През лятото на 1978 г. млада семейна двойка се разхожда привечер в съседния квартал „Изгрев“.  Маршрутът им минава в близост до „Столипиново“, където са нападнати от местни цигани с цел грабеж. Мъжът оказва съпротива и е заклан от разярените цигани заедно с бременната му съпруга. Впоследствие се оказва, че убитият мъж е племенник на партизанския командир Стою Иванов Неделчев (Чочоолу), издигнал се след 9 септември 1944г. до генерал. В годините на комунистическо управление подобни случаи са били под тотално информационно затъмнение и поради тази причина в пословичното социалистическо безновинарско общество, слуховете са растели мълниеносно, а народната мълва е била страхотна. Всеки чул отнякъде нещо е давал воля на въображението си и допълнително е украсявал случилите се събития. Така се случва и с този криминален инцидент, където истината за случилото се, поради липсата на информация и до днес се преплита с градския фолклор.

imageСпоред градската легенда, след като милицията не успява да залови убийците, се намесва армията. Реакцията на чичото на убития мъж, генерал Чочоолу, е ужасяваща и мигновенна. По това време влиятелният и силен генерал командва армията в Старозагорски окръг. Веднага след като научава, че убийците не са разкрити заминава за Карлово. Бесен, генералът вдига под тревога два батальона от тамошната танкова бригада. Без да се съобразява с никого сам повежда колоната с танкове към Пловдив. Замисълът на потресения 70 годишен вече генерал е била, чрез страха от вида на бойните машини, да въведе ред и дисциплина сред размирното население в квартала, както и да спомогне за по-бързото залавяне на убийците на племенника му. Така и става. Няколко Т-55 тръгват от Града на Левски, за да дебаркират в източния квартал на Града на тепетата, където се намира „Столипиново“. Танковете  обграждат циганското гето, като при вида им всичко живо мигновено се скрива. Страхът плъзва навсякъде и никой не смее да излезе.  В квартала буквално е въведено военно положение.  За назидание бойните машини разрушават една къща, а самият Чочоолу нарежда по мегафона, че види ли мангал по тъмно ще се стреля на месо. И ако до изгрев не предадат нападателите, продължават със следващата къща!   Научили за странните маневри, началниците на пловдивската милиция изпадат в ужас. Прекратени са отпуските на милиционерския състав , поделенията в града са вдигнати по тревога. image В опит да предотвратят погрома на гетото, в него навлизат тежко въоръжени милиционери и роти на войската. Никой обаче не посмява да се противопостави на легендарния генерал и се започва поголовно пребиване на циганите без оглед на пол, възраст и т.н. Група мъже, въоръжени с брадви и ножове се опитват да окажат съпротива, но направо са  пометени от силовите структури на държавата.   Ефектът от акцията е страхотен. Още на следващия ден цигани пропяват в милицията кои са дръзналите да отнемат живота на племенника и снахата на жестокия генерал. МВР ги залавя за ден и ги предава на съда. Развилнелият се генерал дори сам поисква престъпниците да му бъдат предадени, за да може лично да ги разстреля. Все пак под натиск отгоре саморазправата е предотвратена. Всеки в махалата, у когото е намерено нещо, което би могло да се използва като оръжие е арестуван и затворен за превъзпитание в килиите на Пловдивска община, останали още отпреди 1944 година, когато сградата е била Областна дирекция на полицията. Там попадат и жени, които отправяли клетви към милиционерите и военните.

imageПо време на тридневната блокада кварталът е изглеждал сякаш е бил обезлюден. След взетите драконовски мерки, циганите не смеят да гъкнат, а камо ли да дерибействат, както се случва сега. В Пловдив е въведен вечерен час за тях и никой не е имал право да излиза от гетото без причина. Установен е и режим на денонощно наблюдение от милиционери. Ако циганин се осмели да напусне квартала извън вечерния час буквално е бивал осакатяван от бой. Tези, които са работели на смени са им издавани служебни бележки, за това в колко часа им свършва смяната, за да могат да се приберат. Ако тя обаче закъснее и не успеят да се завърнат в уречения час, някои от страх са оставали да спят и на работното си място.

Случилото се така наплашва обитателите на гетото, че до началото на демокрацията никой от тях не си позволява да извърши дори и най-малкото престъпление. А близо 2 години жив циганин не посмява да се появи в града. Това е бил и единственият период, в който Пловдив е живял без страх от криминални прояви, а за този своеволен и дързък акт Чочоолу, заплаща с военната и политическата си кариера.




Гласувай:
8



1. yoan2015 - Бай Подводни, значи ако убитото ...
02.07.2016 12:45
Бай Подводни, значи ако убитото момче нямаше чичо военен всичко щеше да си остане така, на самотек?
цитирай
2. yoan2015 - Виж от тези на последната снимка ...
02.07.2016 12:47
Виж от тези на последната снимка може и да се цоцка.
цитирай
3. podvodni - Бай Подводни, значи ако убитото ...
02.07.2016 18:07
yoan2015 написа:
Бай Подводни, значи ако убитото момче нямаше чичо военен всичко щеше да си остане така, на самотек?

За твое огромно съжаление, историята не признава и не познава "АКО"-то.
Съществуват само факти и последствия.
Цигани убили двама души - факт !
Милицията е вневъзможност да открие извършителите - факт !
Чичото на убитото момче е Генерал Чочев - факт!
Твърдите и безкомпромисни действия на генерал Чочев, озаптяват мангалите в Пловдив за цели 20 години - факт !
След тези 20 години, мангалите отново са на върха на престъпната класация, поощтрявани, толерирани и потдържани от разни анти-български НПО-та - Факт !

А какво би станало АКО, убитият не е бил племенник на ген. Чочев, аз определено не зная ! Виж, ако ти знаеш, то би следвало да си най-изявленият и невероятен екстрасензор, ясновидец и мета-пътешественик между паралелните реалности, познат някога на света !
цитирай
4. podvodni - Виж от тези на последната снимка ...
02.07.2016 18:09
yoan2015 написа:
Виж от тези на последната снимка може и да се цоцка.

Щом казваш, че може, значи - може !
Все пак имаш доста голям опит в цоцането от мангалки !
цитирай
5. yoan2015 - Бай Подводни, най - отявленият си ...
02.07.2016 22:43
Бай Подводни, най - отявленият си ти, признавам, колкото до случая, човекът е злоупотребил със влат,защото родната ти милиция не е направила нищо,със сигурност има и други такива случаи и близките на жертвите са пили по една студена вода, ама тогава уж нямаше престъпления, сега ако се случи нещо подобно на някой големец, не само няма да ги съдят мангалите, ще изчезнат безследно и завинаги, въпреки, че сега е много по- трудно заради гласността и оттук идва и последното, ако както казваш ти, искаме да вървим със света и не сме в състояние да диктувамв правилата, си натискаме парцала и вървим в пътя, много е просто, виждаш какво става с така любимата ти Русия. Същото го сполетя и авера Адолфчо, изрепчи се на целия свят и го понаплескаха. Ти най - добре пиши за Трифон Зарезан, че там ти е силата, за 14 февруари имам предвид и да слушаш.
цитирай
6. yoan2015 - И стига с тия педали, че се излагаш, ...
02.07.2016 22:46
И стига с тия педали, че се излагаш, ама много се излагаш.
цитирай
7. podvodni - Абе Йоанчо, стига педерастки но...
02.07.2016 23:56
Абе Йоанчо, стига педерастки номера бе! Всъщност това еприсъщо на вас, европедалите, - като губите с аргументи веднага се насочвате на тема Русия.
Обаче, оставяме на страна международното положение от миналото и настоящето и се насочваме към темичката - мангалите в България 1
Посочих ти два неоспорими факта :
1. 20 години мангалите в Пловдив са по-ниски и от тревата ?
2. Днес мангалите, не само в Пловдив, а и в цялата страна вилнеят необезпокоявани и без страх
Оспори ги ако можеш !
И би ли посочил с кой свят искаме да вървим ние ? Щото ако е с педофилският Еврогейски съюз - много благодаря, но не !
Вземи пример от ингилизите бе !
цитирай
8. born - В средата на 90-те години, когато ...
03.07.2016 13:00
В средата на 90-те години, когато бай мангал пак се бе развилнял, едни момчета с мощни мотори и вериги/синджири/ след подобен на Чочоолувия инцидент в Стара Загора, въведоха ред в циганската махала за известно време. За съжаление- за кратко, тъй като се намесиха Йоанпедалите и полицията започна да изтласква момчетата /все пак кротко и с разбиране/. Сега вече йоанманипулацията кастрира /психически/ доста от младежта и мангалщината се вихри от селата до столицата. Но все пак Стара Загора си има традиции в озаптяването на приматите и някой ден ще се събуди отново. Поздрави за позицията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682690
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031