Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 13:57 - 5 март 1953! За какво беше убит Сталин?
Автор: tempis75 Категория: Политика   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.03.2017 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За какво беше убит Сталин Автор: budha2 Автор: nikikm   За какво беше убит Сталин
13.03 2017
  image
В началото на януари 1953 г. Сталин взел под контрола си разследването на престъпленията на кремълските лекари вредители с еврейска националност.
Той починал вечерта на 5 март. Смъртта при такива обстоятелства веднага породила слуховете, че вождът на народите е станал жертва на заговор.
Молотов: „Аз също поддържам мнението, че Сталин не е починал от естествена смърт. Той не боледуваше от нещо съществено; през цялото време работеше… Беше много жизнен…“
И други от близкото обкръжение на Сталин били сигурни, че Сталин не е починал от болест, а в резултат от преднамерени действия.
Арестуването на групата лекари вредители
Преди смъртта на Сталин органите на държавна сигурност разкрили терористичната група от лекари, които си поставили за цел да лекуват по вредителски начин и да съкратят живота на видни дейци в Съветския съюз. Сред тях се оказали професор М. С. Вовси, професор В.Н. Виноградов, професор М.Б. Коган, професор А.И. Фелдман, Я. Г. Етингер и др.
Документи, изследвания и заключения на медицински експерти и признанията на арестуваните установили, че тези лекари били врагове на народа и осъществявали вредителско лечение на болните и сривали здравето им. Те злоупотребявали с доверието на болните, злодейски и преднамерено ликвидирали здравето им, умишлено игнорирали изследванията, поставяли им неправилни диагнози, а след това ги лекували неправилно и ги погубвали.
Престъпниците признали, че скрили диагнозата на Андрей Жданов инфаркт на миокарда и му назначили противопоказен на това заболяване режим и по този начин го убили. По същия начин евреите лекари постъпили и с М. А. Щербаков. Те се стараели преди всичко да сринат здравето на ръководните военни кадри, да ги извадят от строя и по този начин да отслабят отбраната на страната като маршал А. М. Василевски, маршал Л.А. Говоров, маршал И. С. Конев, генерал С. М. Штеменко, адмирал Г.И. Левченко и др.
Разследването установило, че тези лекари били наемни агенти на чуждестранно разузнаване – с международната еврейска буржоазно-националистическа организация „Джойнт“, създадена от американското разузнаване за оказване на материална помощ на евреите в други страни. По същество тази организация извършвала шпионска, терористична и подривна дейност в редица страни, включително и в Съветския съюз. Арестуваният Вовси заявил пред следствието, че е получил директива „за изтребление на ръководните кадри в Съветския съюз“ от САЩ от организацията „Джойнт“ чрез лекаря Шимелиович и известния еврейски буржоазен националист Михоелс. Други участници в терористичната група – Виноградов, Коган, Егоров и др., се оказали агенти на английското разузнаване.
В тази обстановка от еврейските кръгове било изпратено писмо до редакцията на вестник „Правда“, в която се отричали от своите съплеменници лекари, обвинени в участие в антиправителствения заговор. Лично до Сталин изпратил писмо Иля Еренбург, който искал да бъдат строго наказани „лекарите убийци“, които опозорили еврейския народ. Писателят евреин и другите подписали писмото молели Сталин от милост да депортира всички евреи от Москва и други градове в Биробиджан, за да ги спаси от справедливия гняв на съветския народ.
„Делото на лекарите“ десетилетия наред се представя от ционистите като образец на незаконно, измислено преследване на евреи по национален признак.

image

Какво се случило всъщност със заявлението на лекаря от кремълската болница Л. Ф. Тимошук за внушаващите дълбоки съмнения в действията на медицинските светила, които лекували ръководството на страната?
От амбулаторните карти на членовете на правителството, висшите военни чинове направили 12 копия и те били изпратени под измислени фамилии, а някои и анонимно, на лекари в Ленинград, Омск, Киев, Владивосток, Ярославъл, Орел, Курск, с цел да се провери правилността на диагнозата на заболяванията, методите за лечение и профилактиката.
Резултатът бил, че е извършена „целенасочена работа по разклащане на здравето и обостряне на наличните заболявания при всичките пациенти без изключение“.
Наблюдавало се явно разминаване на данните на обективното обследване на пациентите и поставените диагнози, които не отговаряли нито на характера, нито на остротата на заболяванията. По времето на разследването били открити „факти с неправилно назначаване на лекарствени препарати за дадения болен, което имало тежки последици за него, който едновременно с това бил подлагана на продължително психологическо въздействие с цел потискане потенциала на съпротивляемост на организма“. Жертви на лекуващия персонал в Кремълската болница станали Димитров, Готвалд, Жданов, Щербаков…

image

В началото на януари 1953 г. Сталин взел „делото на лекарите“ под контрола си. В последния ден на февруари той извикал в Кремъл Хрушчов, Маленков, Берия и Булганин. След разговора ги поканил в Близката дача да вечерят. Сталин бил в добро разположение на духа и много се шегувал. Гостите си тръгнали около шест часа сутринта на 1 март. След като те си отишли, Сталин изпаднал в безсъзнание и лежал без медицинска помощ 12-14 часа; състоянието на болния било безнадеждно и без да дойде в съзнание, вождът на народите починал вечерта на 5 март.
Лекарският консилиум установил, че в последните си часове Сталин повърнал кръв; той посочил причината за това – съдово-трофичното увреждане на слизестата обвивка на стомаха. Тези симптоми са характерни за отравяне и може би е умъртвен от онези сили, които искали да свалят съветската власт.

image

Волф Месинг върти на пръста си и Хитлер, и Сталин/Предсказания за 2016 г.


image

Милиони хора по планетата смятаха, че са запазили живота си, благодарение на тази кончина. Например бившите приближени на Йосиф Джугашвили, както и затворниците в концлагерите на СССР, България и останалия съветски блок.

image

Освобождаването на обвинените лекари било възприето от старшото поколение съветски евреи като повторение на „пуримското чудо“. Сталин починал точно на еврейския празник Пурим, когато Есфир спасила евреите в Персия от Аман.

image

Възторженият отзив на Чърчил за Сталин
„Голямо щастие за Русия беше, че в годините на тежки изпитания я оглави геният и непоколебим пълководец Й.В. Сталин. Той беше бележита личност, импонираща на нашето жестоко време, в което протече животът му.

image



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tempis75
Категория: Политика
Прочетен: 72472
Постинги: 73
Коментари: 25
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031