Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2019 17:21 - Предложение - разработка за продължение и развитие на Марксистката доктрина
Автор: stoyandoychev Категория: Политика   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2019 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предложение - разработка за продължение и развитие на Марксистката доктрина.

 
          Това е Предложение - разработка за продължение и развитие на Марксистката доктрина.

           В историята на човечеството, след научната и индустриалната революции от края на 17 - ти и началото на 18 - ти век, започват борби на народите за премахване на феодално - аристократичния модел на обществените отношения, на властта на църквата  и монархизма, както и за преобразуване на обществената власт в република, тоест за създаване на политическа демокрация. Създава се и се развива парламентаризма, започва премахване на феодалния обществен модел чрез републикански буржоазни революции. Първата такава републиканска либерална буржоазна революция е в Америка. Следващата е Френската буржоазна демократична революция.   

           В средата на 19 - ти век капиталистическия обществено икономически модел (тоест икономическия либерализъм) изчерпва позитивния си и прогресивен възход и изпада в първата си голяма постоянна криза. Това е така наречения късен, западащ или ,,гнил"" капитализъм, за който говори Карл Маркс. Това поставя пред световната интелигенция въпроса за промяна на световния обществено икономически модел или по -  точно за създаване на нов обществено икономически модел. Според създалата се Марксистка доктрина, капиталистическия обществено икономически модел трябва да бъде замени със социалистически (или казано още социалдемократически) обществено икономически модел, при това на световно равнище. Тоест, според Марксистка доктрина човечеството трябва да създаде и да премине към световен социалистически (социалдемократически) обществено икономически модел или още казано световен социализъм (световен  социалдемократизъм). След което, според същата тази Марксистка доктрина, с течение на времето, в бъдещето, световния социализъм (социалдемократизъм) ще премине в световен комунизъм. Или казано по друг начин, според  Марксистка доктрина световния социалистически (социалдемократически) обществено икономически модел ще премине в световен комунистически обществено икономически модел. Политическата цел на световните социалистически републикански революции, които започват в края на Първата световна война, е била създаване на републикански общества от социалистичен тип или по - точно казано на социалистически републики. И най - вече на интернационални регионални федерации / съюзи от социалистически републики (интернационални регионални социалдемократически федерации), които на по - късен етап да се обединят в Световна федеративна или конфедеративна социалистическа република (или още казано Световна социалдемократическа федерация или конфедерация), в която да се включва цялото човечество на планетата Земя. Според Марксистката доктрина, именно Световна федеративна или конфедеративна социалистическа република (или още казано Световна социалдемократическа федерация или конфедерация), в която се включва цялото човечество на планетата Земя следва да бъде основата на световния социалистически (социалдемократически) обществено икономически модел. След което, в бъдещето, според тази доктрина, описания до тук модел трябва да премине в световен комунистически обществено икономически модел. Това поставя въпроса какво следва да представлява световния комунистически модел от обществено - политическа гледна точка? Каква трябва да бъде неговата обществено политическата организация (система)? Как трябва да бъде устроено и организирано политически  световното  комунистическо  човечество? Тези теоретични въпроси не са достатъчно разработени и развити от Марксистката доктрина. Всъщност, в тази част (за устройството на световния комунистически модел) почти няма направени подробни разработки, което поставя въпроса за нуждата от продължение и развитие на Марксистката доктрина в тази насока.  

            Според съществуващите теоретични разработки, комунистическия обществен модел трябва да бъде световен обществен модел, който да обхваща цялото човечество на планетата Земя. Този модел трябва да се създаде чрез развитие и еволюция от световния социалистически (социалдемократически) обществен модел. А световния социалистически (социалдемократически) обществен модел следва да се изразява в Световна федеративна или конфедеративна социалистическа република (или Световна социалдемократическа федерация или конфедерация). От което следва, че Световната федеративна или конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация или конфедерация) следва да се развие и еволюира в световен комунистически обществен модел. Това трябва да стане в бъдещето, когато човечеството достигне много високо развитие на науките и технологиите, и икономическите материално - производствени отношения се развият и универсализират в много висока степен.  Комунистическия обществен модел, както казахме, следва да обхваща цялото човечество на нашата планета. При него: всички икономически ресурси на света са обществена собственост на цялото човечество на планетата Земя (световна общочовешка обществена собственост); икономиката на света е високонаучна, високотехнологична, дори може да се каже роботизирана и кибернетизирана; не съществува частна икономическа собственост; не съществуват търговия, пазари и тържища, както и не съществуват никакви валути (тоест няма капитал); не съществуват обществени икономически класи и прослойки; не съществуват и значителни културни граници между различните групи от човечеството, човешкия труд в икономиката е почти изместен от технологиите и роботизацията, поради което хората не са длъжни да работят така, както го правят сега и  както са го правили в миналото; икономическата система произвежда, предлага и предоставя на човеците безплатно всякакви стоки и услуги в неограничено изобилие; не съществува дефицит на каквито и да е стоки и услуги; всеки човек на планетата Земя получава безплатно произвежданите и предлагани от икономическата система стоки и услуги; всеки човек може да се занимава с каквото поиска и може да се развива в каквато област желае, като онези дейности и елементи на икономиката в света, за които все пак ще е необходим човешки труд, ще се извършват от хората на доброволни начела. Доброволно, без заплащане, защото платежни средства в Световния комунистически обществено икономически модел не съществуват (няма капитал, защото всички валути са премахнати). Тези характеристики на световния комунистически обществен модел, за които може да се каже, че са общоприети от средите на учените, не описват и не представят обществено политическата система/модел/устройство на човечеството, и въпроса - какво следва да представлява световното комунистическо човечеството от обществено политическа гледна точка остава без отговор.  

             Изхождайки от това, че световния комунистически модел се създава като еволюционно продължение и развитие на Световната федеративна или конфедеративна социалистическа република (която би следвало да е световна демократична система на цялото човечество), най - естествено и логично би било и той да представлява световна демократична система на цялото човечество, но вече изградена и функционираща на комунистическите принципи. Тоест да представлява нещо като Световна демократична комунистическа система, Световна комунистическа република или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя. Изхождайки от принципа на Марксистката доктрина, че в световния комунистически обществен модел държавата, в този и вид, в който я познаваме от настоящето и от миналото (като форма на експлоатация на хората), трябва да отмре, може да се направи извода, че наименованието Световна комунистическа република не е много подходящо, тъй като ,,република‘‘ все пак в форма на държава и на държавно образование. Затова е по – правилно, като понятие и наименование на обществено политическата организация / устройство на човечеството в Световния комунистически обществен модел да се приеме Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна. Тоест, от гледна точка на Марксистката доктрина и при едно нейно продължение и развитие може да се приеме, че световния комунистически модел, от обществено - политическа гледна точка, би представлявал Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество (оттам и самото понятие комун - изъм).   

             Проектът „Венера“ е неправителствена организация. Доктрината на Проектът „Венера“ е създадена върху идеята, че основния причинител на войните, тероризма, престъпността, корупцията, бедността и всички други обществени проблеми и нещастия на човечеството е недостига на икономически блага, който е продукт на сегашната световна парична (валутна, монетарна) икономика, която е задвижвана и управлявана от стремеж към търговска печалба. В този проект се предлага цялостен план за позитивно развитие на обществото, в който човечеството, технологиите от всякакъв вид и природата на нашата планета ще могат да съществуват съвместно в свръх дългосрочно, устойчиво състояние на динамично равновесие. Чрез предлаганата и представяна от  Проект ,,Венера"" Ресурсно базирана, високотехнологична  и високонаучна икономика, машините и високите технологии от всякакъв вид ще изместят по - голяма част от човешкия труд в икономиката, и в близкото бъдеще той на практика ще стане почти излишен. Също така ще се извършва производство на стоки и услуги в изобилие за цялото човечество, така че всякакви видове недостиг и дефицит ще бъдат премахнати. В икономиката няма да съществуват частна собственост, търговия, пазари, пари, каквито и да е парични знаци или валута (тоест капитала и валутите са премахнати), а произведените от Световната ресурсно базирана, високотехнологична  и високонаучна икономика стоки и услуги се предлагат и предоставят на всички човеци безплатно. Във филмите, лекциите и другите материали на Проект ,,Венера“ са показани дефектите на пазарната икономика, на паричната система, както и нуждата от стратегическото и дори свръх стратегическото използване на всички природни ресурси и дадености в света за доброто и устойчиво развитие на цялото човечество. Основният автор и създател на проекта инженер Жак Фреско казва: държавите не могат да съществуват самостоятелно; не трябва да има национални граници; ако искате да сложите край на войните, трябва да обявите Земята за всеобщо наследство на всички хора; цялата световна инфраструктура да бъде съгласувана и управлявана като интегрирана система, обществото в света да стане едно цяло, светът да бъде дом за всички човеци.

            Основна линия на Проект Венера е това, че за създаването на ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна и неразхищаваща, безтърговска и безвалутна икономика за цялото човечество е необходимо да се използват естествените природни дадености и фактори на цялата планета Земя. За съжаление, в информационните материали на Проект Венера  няма представени идеи за обществено политическата организация (система) на човечеството, в което ще функционира  този вид икономика. Основна характеристика на този проект е неговата аполитичност. Въпросите за обществено политическия модел на световното човечество въобще не са разгледани, а само е представена ресурсно базираната, високотехнологична и безкапиталова икономика от тясно научна гледна точка. Това кара човешките мозъци да разсъждават в посока на запълване на липсващите части от бъдещата картина на света.

            Ако се направи съпоставка между характеристиките на световния комунистически обществен модел (упоменати по – горе) и тези на човечеството, представени във визиите на Проект Венера, се установява, че те имат много общо по между си. Всъщност може да се каже, че те са почти идентични. Както в доктрините за световния комунистически обществен модел, така и във визиите на Проект Венера: 1. на цялото човечество на планетата Земя се гледа като на едно световно общество, в което няма държавни граници, няма и значителни културни граници и различия; 2. човечеството е достигнало високо развитие на науките и технологиите и икономическите материално - производствени отношения  са се развили и универсализирали в много висока степен; 3.всички икономически ресурси на света са обществена собственост на цялото човечество на планетата Земя (световна общочовешка обществена собственост); 4. не съществува частна икономическа собственост;  5. не съществуват търговия, пазари, тържища, пари или каквито и да е парични знаци или валута, капитала и валутите са премахнати; 6. икономиката на света е високонаучна, високотехнологична, дори може да се каже роботизирана и кибернетизирана; 7.поради създадения световен икономически универсализъм не съществуват обществени икономически класи и прослойки; 8. човешкия труд в икономиката е почти изместен от технологиите и роботизацията, поради което хората не са длъжни да работят така, както работят сега и както са работили в миналото; 9.икономическата  система (икономическия модел) произвежда, предлага и предоставя на човеците безплатно всякакви стоки и услуги в неограничено изобилие, като не съществува дефицит на каквито и да е стоки и услуги; 10. всеки човек на планетата получава безплатно произвежданите и предлагани от икономическата система стоки и услуги; 11. всеки човек от човечеството може да се занимава с каквото поиска и в каквато област желае да се развива, като онези дейности и елементи на икономиката в света, за които все пак ще е необходим човешки труд, ще се извършват от хората на доброволни начела. Доброволно, без заплащане, защото платежни средства и инструменти не съществуват (няма капитал, защото всички валути са премахнати). 12. реално се създават условия за приложението на принципа от Марксистката доктрина, че всеки човек ще работи според възможностите си, а ще получава и ползва стоки и услуги според потребностите си. Поради това, много изследователи в областта на политологията, икономиката, обществените отношения и политикономиката казват, че Проект Венера по същество представя Световен комунистически модел на цялото човечество на планетата Земя, защото Световната ресурсно базирана икономика представлява материално - обществено - икономическата същност на Световния комунистически обществен модел. Ние също  мислим, че с пълна сила може да се каже, че Световната ресурсно базирана икономика представлява материално - обществено - икономическата същност на Световния комунистически обществен модел според Марксистката доктрина. И мислим, че Марксистката доктрина трябва да бъде продължена и развита в тази посока.

            Както е упоменато по - горе, Световната федеративна или конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация или конфедерация), която е основата на световния социалистически (социалдемократичен) обществен модел, според Марксистката доктрина следва да се развие и еволюира в световен комунистически обществен модел. Това трябва да стане в бъдещето, когато човечеството достигне високо развитие на науките и технологиите и икономическите материално - производствени отношения се развият и универсализират в много висока степен. Такова високо развитие на науките, технологиите и съответно на икономическите материално - производствени отношения е достигнато в края на 20 - ти век и началото на 21  - ви век. Тогава е и окончателно разработен, завършен и представен пред обществеността проекта за световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безкапиталова (безвалутна) и безтърговска икономическа система - Проекта Венера с основен автор инженерът Джак Фреско.  

          За съжаление, Световната федеративна /конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация/ конфедерация) не успя да се създаде и да просъществува през 20 - ти век. Подробно описание и анализ на причините и процесите, поради които същата не успя да се създаде и да просъществува, се съдържат  в материала ,,Есе на тема Защо не успя да се реализира доктрината на Световната социалдемокрация или - За мистификацията световен капиталистически ционистки заговор" .  Този материал е публикуван в Интернет и всеки може да се запознае с него на следния Интернет адрес: http://stoyandoychev.blog.bg/politika/2018/11/27/ese-na-tema-zashto-ne-uspia-da-se-realizira-doktrinata-na sv.1636542.     

             Принципно описание на това как е следвало да бъде устроена Световната социалдемократическа федерация/Световната федеративна социалистична република и как същата би функционирала като модел е представено в материала ,,Есе на тема Възможно ли е да се създаде устойчив световен социален демократичен/ляв обществено икономически модел.‘‘, публикуван на този интернет адрес: http://stoyandoychev.blog.bg/drugi/2016/08/28/publikaciq.1473038. В това есе, вместо Световна социалдемократическа федерация / Световна федеративна социалистическа република е използвано наименованието Световната общочовешка федерална държава.

             Ако разглеждаме нещата хронологически, теоретично погледнато, ако Световната федеративна / конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация / конфедерация) беше създадена и ако съществуваше, тя трябваше в края на 20 - ти век и началото на 21  - ви век да започне да изгражда и създава тази икономическа система в своята икономика. Тоест да започне да преминава от световен социалистически / социалдемократически обществено икономически модел към световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безкапиталова (безвалутна) и безтърговска икономика. Това се явява естествено според диалектическото развитие. В края на 20 - ти век и началото на 21  - ви век, при достигане на съответното високо развитие на науките, технологиите и материално - производствените процеси и дейности, обществено икономическите отношения се универсализират в много висока степен и търговията, валутата (капитала) и частната собственост върху икономическите ресурси стават излишни и се премахват. Това е основата на диалектическия процес по преминаване на икономиката на Световната федеративна / конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация / конфедерация) от световен социалистически / социалдемократически обществено икономически модел към световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безкапиталова (безвалутна) и безтърговска икономика. Тоест основата на диалектическия процес по преминаване от световен социалистически (социалдемократичен) обществено икономически модел в световен комунистически обществено икономически модел. И логически погледнато, с осъществяването на този процес, ще се осъществи и преобразуване на Световната федеративна / конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация / конфедерация) в Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя. Тоест по начина и диалектическия процес, описани дотук, би се създал (образувал) световен комунистически обществено икономически модел във формата на Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя. Въпреки всичко изложено дотук, не е достатъчно добре разработен въпросът какво следва да представлява световния комунистически модел от обществено политическа  и от обществено икономическа гледна точка? Каква трябва да бъде обществено политическата и обществено икономическата организация (система) на  световното  комунистическо  човечество (съответно човечеството, в което ще функционира Световна ресурсно базирана, високотехнологична, научна, безвалутна и безтърговска икономика)?

              Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя е публикуван в Интернет през 2016 - та година.  В този проект е разработен, представен и предложен модел / визия за обществено политическо устройство и обществено икономическо устройство на човечеството, в което, според визиите на Проект Венера функционира Световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безвалутна и безтърговска икономика. Тоест към визиите на Проект Венера за световно човечество (или по - правилно казано, за световно комунистическо човечество) е представен, предложен и прибавен модел / визия за обществено политическо устройство и обществено икономическо устройство на света. То се състои в Обединена обществено – политическо -  икономическа система на човечеството на планетата Земя (или съкратено ООПИСЧПЗ). Така Обединена обществено – политическо -  икономическа система на човечеството на планетата Земя (ООПИСЧПЗ) е предложена като конкретен вариант / модел за обществено политическо устройство и обществено икономическо устройство на човечеството, в което, според визиите на Проект Венера функционира Световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безвалутна и безтърговска икономика. Обединената обществено – политическо -  икономическа система на човечеството на планетата Земя (ООПИСЧПЗ), представена и предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя, представлява световна демократична система на цялото човечество, която управлява Световната ресурсно базирана, високотехнологична, безкапиталова и безтърговска икономика. ООПИСЧПЗ също така функционира на базата на марксистките и комунистическите принципи и може да бъде определена като Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя.  Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя  е публикуван в Интернет и всеки може да се запознае с него на следния Интернет адрес: http://stoyandoychev.blog.bg/drugi/2016/09/14/obshtestven-proekt-za-svetoven-mir-i-ustoichivo-razvitie-na-.1476382.

            Напълно основателно може да се твърди, че ООПИСЧПЗ от Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя представлява Световната демократична икономическа комуна, която, според Марксистката доктрина, следва да бъде обществено – политическата организация/структура на Световния комунистически обществен модел на човечеството! В представяната и предлагана  от Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя визия за организация на човечеството и за обществените отношения: 1. цялото човечество на планетата Земя  представлява едно световно общество, което е организирано в Световната демократична икономическа комуна (или ООПИСЧПЗ),  в което няма държавни граници, няма и значителни културни граници и различия; 2. човечеството е достигнало високо развитие на науките и технологиите и икономическите материално - производствени отношения  са се развили и универсализирали в много висока степен; 3.всички икономически ресурси на света са обществена собственост на цялото човечество на планетата Земя, което означава световна общочовешка обществена собственост или собственост на Световната демократична икономическа комуна / ООПИСЧПЗ; 4. не съществува частна икономическа собственост;  5. не съществуват търговия, пазари, тържища, пари или каквито и да е парични знаци или валута, капитала и валутите са премахнати; 6. икономиката е високонаучна, високотехнологична, дори може да се каже роботизирана и кибернетизирана; 7.поради създадения световен икономически универсализъм не съществуват обществени икономически класи и прослойки; 8. човешкия труд в икономиката е почти изместен от технологиите и роботизацията, поради което хората не са длъжни да работят така, както работят сега и както са работили в миналото; 9.ООПИСЧПЗ / Световната демократична икономическа комуна на човечеството произвежда, предлага и предоставя на човеците безплатно всякакви стоки и услуги в неограничено изобилие, като не съществува дефицит на каквито и да е стоки и услуги; 10. всеки човек на планетата получава безплатно произвежданите и предлагани от ООПИСЧПЗ стоки и услуги;  11. всеки човек може да се занимава с каквото поиска и може да се развива в каквато област желае, като онези дейности и елементи на икономиката в света, за които все пак ще е необходим човешки труд, ще се извършват от хората на доброволни начела. Доброволно, без заплащане, защото платежни средства и инструменти не съществуват (няма капитал, защото всички валути са премахнати). 12. реално се създават условия за приложението на принципа от Марксистката доктрина, че всеки човек ще работи според възможностите си, а ще получава и ползва стоки и услуги според потребностите си.

            Изхождайки от всичко гореизложено се стига до извода, че предлаганата от Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя визия за организация на човечеството представлява  визия за Световния комунистически обществен и обществено икономически модел на човечеството според Марксистката доктрина. Също мислим и твърдим, че Марксистката доктрина трябва да бъде продължена и развита в тази посока.

            След всичко изложено дотук следва да се зададе въпроса, какво трябва да се направи, за да се премине към визията за организация на човечеството, представена и предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя? По - точно,  какво трябва да се направи, за да се премине от сегашното обществено икономическо състояние / статукво на човечеството, представляващо световна търговско - пазарна икономика, основана на капиталистическите принципи, към световен комунистически обществено икономически модел на човечеството, основан на Световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безвалутна и безтърговска икономика и Обединена  обществено – политическо -  икономическа система на човечеството на планетата Земя (ООПИСЧПЗ, Световната демократична икономическа комуна на цялото човечество)?

             Първият възможен вариант за преминаване е да се започне преход от сегашното обществено икономическо състояние/статукво на човечеството директно към визията за световен комунистически обществено икономически модел, представена и предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя. Това обаче би било много трудно, дори невъзможно, защото, между двата световни обществено икономически модела съществуват огромни разлики. Затова, в Марксистката доктрина е предвидено Световния социалистически/ социалдемократичен обществено икономически модел да служи като преходен вариант между Световния търговско – пазарен капиталистически обществено икономически модел и Световния комунистически обществено икономически модел. Да се осъществи преход от Световния капиталистически обществено икономически модел директно към Световен комунистически обществено икономически модел, без Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел като преходен вариант между тях, влиза в противоречие с принципите на диалектическото развитие на човечеството, които са основата на Марксистката доктрина. А както знаем от историята, Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел и Световната федеративна/конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация / конфедерация) не успяха да се създадат и да просъществуват през 20 - ти век (за съжаление).

             Вторият възможен вариант за преминаване е човечеството да  започне световен политически курс към създаване на Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел и съответно на Световната федеративна/конфедеративна социалистическа република (Световната социалдемократическа федерация/ конфедерация), като, в съответствие с принципите на диалектическото развитие, следва да се очаква в бъдещето същите по естествен път да еволюират и да се развият в Световен комунистически обществено икономически модел. Тоест  човечеството отново за започне изграждането на Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел и Световна федеративна/конфедеративна социалистическа република (Световна социалдемократическа федерация/ конфедерация) и, след като създаде същите, да чака в бъдещето те по естествен път да еволюират и да се развият в Световен комунистически обществено икономически модел (ООПИСЧПЗ, Световната демократична икономическа комуна на цялото човечество). Тук обаче следва да се отбележи, че времето за създаване на Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел е отминало, тъй като в края на 20 - ти век и началото на 21 - ви век човечеството е достигнало много високо развитие на науките и технологиите, поради което икономическите материално - производствени отношения и дейности са се развили и универсализирали в много висока степен, която изисква създаване и функциониране на Световна високотехнологична, научна, ресурсно базирана, безвалутна и безтърговска икономика. Тоест науките, технологиите и икономическите материално - производствени отношения и дейности са се развили и универсализирали до такава висока степен, че естествено предразполагат към ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безвалутна и безтърговска икономика, а не към социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел. И в бъдещето същите ще се развиват все повече и повече, което означава, че все повече ще предразполагат към  комунистическия световен обществено икономически модел, а не към социалистическия/социалдемократическия такъв. Това означава, че, ако човечеството започне изграждането на Световен социалистически/социалдемократичен обществено икономически модел, на всеки стадий, етап и елемент от неговото създаване и функциониране ще се появяват признаци, че съществуването и функционирането на същия не е толкова необходимо и полезно за устойчивото развитие на човечеството, колкото Световната ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безвалутна и безтърговска икономика, (тоест колкото Световния комунистически обществено икономически модел и ООПИСЧПЗ, представени в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя). Оказва се, че и втория  вариант за преход към визията за Световен комунистически обществен модел на човечеството, предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя, е неосъществим. Така отново се поставя въпроса - какво трябва да се прави за в бъдеще, за да стане този преход осъществим и да се реализира?

             Изхождайки от всичко гореизложено, ние предлагаме трети вариант за преход от сегашното състояние/статукво на човечеството (световна търговско - пазарна икономика, основана на капиталистическите принципи) към онова, което е предложено в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя. Този трети вариант за преход е предложен, представен и описан в  материала ,,Допълнение към Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя"". ,,Допълнение към Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя"" е публикуван в Интернет и всеки може да се запознае с него на следния Интернет адрес:  http://stoyandoychev.blog.bg/drugi/2019/02/23/dopylnenie-kym-obshtestven-proekt-za-svetoven-mir-i-ustoichi.1646810. В него са предложени няколко неща, които, ако се приложат така, както са изложени и описани във въпросния материал, ще  се създадат механизъм и начин за преход от сегашното обществено икономическо състояние / статукво на човечеството към визията, която е предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя. Тоест в ,,Допълнение към Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя"" са предложени няколко неща, които, ако се приложат така, както са изложени и описани във въпросния материал, ще  се създадат механизъм и начин за преход от сегашното обществено икономическо състояние / статукво на човечеството (световна търговско - пазарна икономика, основана на капиталистическите принципи) към визията за Световен комунистически обществено икономически модел на човечеството, предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя.

 

           Изхождайки от всичко гореизложено ние считаме, че то трябва да послужи за продължение и развитие на Марксистката доктрина. Мислим и твърдим, че подробно сме обосновали тезата, че Марксистката доктрина трябва да бъде продължена и развита в насока на това, което е изложено до тук в настоящия материал. По конкретно твърдим, че Марксистката доктрина трябва да бъде продължена и развита в следните конкретни насоки и да застъпи следните неща:

          1. Световна ресурсно базирана, високотехнологична, високонаучна, безпазарна и безвалутна (безкапиталова) икономика (икономическа система) представлява материално - обществено - икономическата същност на Световния комунистически обществен и обществено икономически модел според Марксистката доктрина.

          2. Световния комунистически обществен и обществено икономически модел от обществено - политическа гледна точка би следвало да представлява Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя (оттам и самото понятие комун - изъм).  Тоест обществено – политическата организация/структура на Световния комунистически обществен и обществено  икономически модел на човечеството би следвало да представлява Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя.

          3. Обединената обществено - политическо - икономическа система на човечеството на планетата Земя (ООПИСЧПЗ), представена и предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя, представлява Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя. ООПИСЧПЗ  функционира на базата на марксистките и комунистическите принципи и представлява обществено – политическата организация/структура на Световния комунистически обществен и обществено икономически модел на човечеството. Най - точно може да се определи, че ООПИСЧПЗ  е работно наименование на Световна демократична комунистическа система или Световна демократична икономическа комуна на цялото човечество на планетата Земя.

         4. Предлаганата от Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя визия за организация на човечеството в света представлява  визия за Световен комунистически обществен и обществено икономически модел на човечеството според Марксистката доктрина.

         5. Преход от сегашното обществено икономическо състояние / статукво на човечеството (световна търговско - пазарна икономика, основана на капиталистическите принципи) към визията за Световен комунистически обществен и обществено икономически модел на човечеството, предложена в Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя е най - възможно да се постигне и да се извърши по механизма и начина,  изложени и описани в Допълнение към Обществен проект за световен мир и устойчиво развитие на човечеството на планетата Земя.  




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoyandoychev
Категория: Други
Прочетен: 13795
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930