Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 16:04 - ДЕЦАТА ИНДИГО - ОСНОВИТЕ НА НОВИЯ СВЯТ
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 10911 Коментари: 15 Гласове:
10

Последна промяна: 11.05.2010 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е доста интересно явление, за което все още малко се знае и говори.
Наречени са така заради цвета на аурата си. Предполага се, че 90% от децата под 10-годишна възраст попадат в тази категория.

Откъс от книгата на Каролина Хеенкамп "Децата на новата ера"

" И така, обект на тази книга са новите деца, тъй наречените деца-индиго. Цветът на техния живот е индиговият; те проявяват и дават израз на присъщите за него личностни характеристики. По принцип всяко дете се отличава със свой цвят на живота. Той може да е червен, зелен, жълт и син или комбинация от два или повече. Детето с цвят индиго притежава нови, необичайни за нас, донякъде "трудни" личностни и характерологични особености, с които обществото не ще излезе лесно на глава. Напоследък и родители, и учители се виждат принудени да преосмислят и променят отношението си към своите питомци. В детските градини и училищата се наблюдават множество симптоми, свидетелстващи, че у малките има нещо "съвсем различно".
    Индиговият цвят на живота е само един от отличителните белези на най-младите жители на нашата планета, но е толкова показателен, че повечето американски психолози междувременно превърнаха названието "индиго" в термин. След няколко години, когато ще знаем повече за тези нови деца, вероятно ще сме в състояние да прозрем различните им задачи, потенциал и качества и дори може би - да ги разделим на групи.

    Сега бих изброила само някои по-общи личностни характеристики на децата-индиго:

Притежават вътрешно знание за истината в живота.
Знаят, че следва да живеем в хармония със самите себе си и със заобикалящата ни среда.
Често съчетават в себе си мъжки и женски аспекти (андрогинен тип).
Знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни.
Убедени са, че материята и физическият живот са илюзия и че животът се състои от енергия или живо съзнание.
Знаят, че всичко във вселената е взаимосвързано. Времето, пространството, разстоянията и формите за тях не са нещо отделно, каквото е нашето разбиране.
Чувстват, че животът следва да се цени във всичките му форми, а към тях - да се подхожда с чувство за единение, с любов и състрадание*. Духовните категории са им по-лесни за разбиране от материалните.
He позволяват да бъдат ограничавани с отживели идеали или догми.
He могат да бъдат накарани да извършат нещо, в което не вярват.
He се оставят да ги ръководят хора, чиито етически възгледи се различават от техните; дори натискът от страна на обществото не може да ги принуди да им се подчинят. o He е лесно да им вмениш нещо във вина, нито пък - да ги накажеш. Този подход просто не ги впечатлява.
Те не желаят да бъдат напъхвани в никакви калъпи или схеми.
Трябва да могат да живеят живота си според по-висши принципи - така, както го разбират; в противен случай се депресират, поддават се на саморазрушението и страха.
Те са честни, искрени и независими. Често им липсва усет за собственото им тяло. Петте им сетива са твърде изострени и поради тях лесно се превъзбуждат и изтощават. Прекалено чувствителни са по отношение на всичко, което ядат; най-подходяща за тях е непреработената и растителната храна.
Те общуват без проблем с животните, растенията, с другите деца и природата като цяло. Можеш да ги завариш да си контактуват с "невидими" приятели. Затова биват класифицирани като деца с жива фантазия или направо - със странна психика. Тъй като усещат, че всички неща са живи, често не могат да бъдат отделени от обекта на своето внимание. He придават прекалено голямо значение на предметите, а ценят "духа" в тях.
Трудно изразяват идеите си с думи. В повечето случаи чувстват езика като ограничение.
Те не гледат на играта, възпитанието, отношенията, работата като на отделни неща. За тях всички тези аспекти на живота се допълват взаимно и представляват цялостно преживяване.
Те са изключително чувствителни и се разплакват от няма нищо.
Нуждаят се от съвсем малко сън, колкото да се възстановят физически.
Склонни са към уединение, защото рядко се чувстват разбрани от другите деца и приети от средата си.
Много добре усещат кое е правилно и кое не е и не се нуждаят от дисциплиниране. Това, от което истински се нуждаят, са ясно очертани отношения.
Ако родителите и учителите не им позволят да действат според убежденията си, предизвикват у тях сериозна съпротива.
Те са много любознателни и не желаят, нито пък са в състояние да се задоволят с дежурни отговори само защото са давани открай време. Отговорите трябва да им създават усещането за истинност.
Идентифицирането с обичайните, разглеждани в училище теми им коства голямо усилие. В повечето случаи те не виждат връзка между тези теми и духовния живот, който за тях е единственото мерило за нещата.
Често се грижат за онеправданите или несправедливо третирани свои съученици.
Притежават изострено чувство за справедливост.

Децата-индиго, както и много от останалите нови деца почти не са кармично обременени. Те се раждат в онези части на света, които тъкмо "са се отворили" за по-осъзнат живот. "

Можете да прочете цялата книга онлайн тук
http://www.yosif.net/bg/s4etinin/index22.htm
или да си я изтеглите от Спиралата
http://www.spiralata.net/kn_bul/indigo.zip

В сайта
www.e-puzzle.ru
можете да намерите много книги на руски език по темата, както и руския документален филм "Теория на невероятността"
http://www.e-puzzle.ru/getfile.php?f=indigo_new.wmv
Информация на английски има доста в интеренет.
През януари излезе и филм за тях, който се казва "Индиго".

И между другото, има и "възрастни - индиго".
В Англииските сайтове много често се споменава за Българските деца - Индиго !




Тагове:   новият,   основите,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. zahariada - Поздрави!
10.05.2010 20:22
Най-оптимистичното е, че методите на сегашните световни манипулатори не действат върху тях. Няма връщане назад, каквото и да измислят илюминати и разни други.
цитирай
2. анонимен - Jindo
10.05.2010 22:48
След -на- няма пълен член, ерго: ДЕЦАТА ИНДИГО - ОСНОВИТЕ НА НОВИЯ СВЯТ.
Поздрави
цитирай
3. podvodni - След -на- няма пълен член, ерго: ...
10.05.2010 23:29
анонимен написа:
След -на- няма пълен член, ерго: ДЕЦАТА ИНДИГО - ОСНОВИТЕ НА НОВИЯ СВЯТ.
Поздрави

Явно това е най-важното от всичко написано!?!?!? Въпреки това си взимам бележка. Обаче в замяна разум не мога да ви налея.
цитирай
4. dqd2 - Интересна информация, но си опи...
10.05.2010 23:41
Интересна информация, но си описала само положителноата страна на тези деца. А те могат да бъдат изключително опасни ако околните не внимават с поведението си. Има неща, които за останалите хора са нормални, но дразнят децата индиго. Те не го показват веднага. Трупат в себе си отрицателните емоции, които изригват по ужасен начин. Не притежават чувство за вина, нито са способни да изпитват състрадание ако бъдат наранени, което ги прави изключително хладнокръвни, жестоки, последователни и пресметливи в поведението си ако бъдат предизвикани. Издържат много по-силна болка от обикновените хора, смъртта не ги плаши. Способни са да се мобилизират в моменти, когато останалите биха полудели, но самите те могат да полудеят заради нещо дребно. Възприемат всички, които са различни от тях за "по-низши" еволюционно, което е причина за надменното им държание и пълно пренебрежение и егоизъм спрямо останалите. За тях те са просто една сива маса, нищо по-различно от мравките по звмята.
Тяхната омраза може да нанесе също толкова вреди, колкото ползи може да донесе съзидателната им сила. Никога по никакви поводи не вредят на други като тях, но са способни да го сторят с обикновени хора ако смятат, че така трябва.
цитирай
5. анонимен - Indigo
12.05.2010 05:33
Това е излкю4ително интересно от къде знаеш толкова много неща за нас? Това, което казваш е вярно, но не зна4и 4е непременно е лошо. Наистина ние не вярваме в равноправието понеже то е представено погрешно. Равноправие има само в Любовта, но в Мъдростта и Истината раввноправие няма. Ала хора, които не живеят в Любовта нямат никакви права! 4овек, който мрази или лъже той е враг на Единството на Любовта, този 4овек не може да има никакви права. 4овек, който яде месо, пуше или пиянства, той губи правата си на 4овек. Този 4овек лесно може да умре. Как можем да гледаме на хора, които са срещу Любовта? Ние търпим, но не можем да търпим ве4но.
Земята навлиза в нова фаза. Малко ще оцелеят. Тази планета е раз4етена за 100 милиона популация в момента е към 70 пъти пове4е! Това е поради енергийна инерция от епохата на рибите, която оба4е приклю4и преди около 100 години. Сега навлизат все по-нови енергии. Хора, който не са подготвени лесно ще си заминат.
Най елементарното! Пре4истване на храната!
Никакво месо, никакви цигари! как може да слагате във вашите тела тези извращения!?
По възможност спрете алкохола! Спрете мле4ните продукти - в по голямата си 4аст те са вредни за вас!
Как може толкова да сте се развратили!? За нас това е непонятно!
Ако хора ходят по улицата и пушат това за вас не е проблем. Макар 4е е извратено! Но ако две души с мъжки тела се оби4ат и не го крият, това за вас е перверзно!
Вие мразите хора, които проявяват Любовта, понеже тя ви разобли4ава!
Какво можем да мислим за вас? Някои от вас са по-долу и от животните! Какво съжаление да изпиташ ако един механизиран робот (в каквото сте се превърнали) страда!?
цитирай
6. dqd2 - Знам, защото се познавам. Цигари, ...
12.05.2010 16:05
Знам, защото се познавам. Цигари, алкохол, дрога ако щеш - те влияят н обикновените хора. Индиго умеят да се пречистват. Това става с определен начин на мислене, който оформя убеждението, че конкретни неща не вредят на конкретен човек. Обикновените хора не го могат, защото вярват на всичко, което им се казва и смятат тези, които не го правят за луди или глупаци. Възможно е да пушиш, пиеш и се дрогираш без това да ти вреди, както е възможно да се изцериш от смъртоносна болест по чудо. Но трябва да знаеш как...
цитирай
7. podvodni - На скептиците
13.05.2010 00:15
Не смята те ли че нашите "правила" не са техните правила? Не смята те ли че нашите "норми" не са техните норми? Не смята те ли че Те носят новото в себе си за нас? Това не е страшно. Защо се страхувате от тях? Нима не усещате че новата епоха изисква своите обитатели. И те трябва да бъдат с друга ценностна система. Нима искате да се повтори "потопа" - всичко старо да изчезне от веднъж та да направи място на новото. Това ли искате? Нима не разбирате че те са тук заради нас, а не заради себе си? Защо тогава се мъчите да ги вкарате в нашите тесногръди егоистични рамки? ТЕ СА БЪДЕЩЕТО! По-лесно е да го следваме, а не да му се противопоставим!!
Поздрави на ИНДИГО!!
цитирай
8. eien - Прочетох за тях и това е любима тема на софийския /и не само/ салонен разговор
13.05.2010 05:44
..само не се пише и говори за тяхното усещане за Любовта и Бог. Нула са без Господ и Неговата сила, обич, мъдрост.

Следва преосмисляне, ако желаете.
цитирай
9. dqd2 - Живеем в интересни времена, все го ...
14.05.2010 18:08
Живеем в интересни времена, все го повтарям. Който има интуиция, нека усети. Никога преди светът, хората, околната среда, начина на мислене не се е променял с толкова бързи темпове. Ако човек следи промените около себе си даже и да не е ИНДИГО (аз повече харесвам наименованието деца-КРИСТАЛИ) може да научи много. Но трябва да се интересува от ставащото по света и да се опитва да си го обясни, да разгадае закономерностите, които стават причина за дадените явления... Звучи много абстрактно, но аз знам, че все някой ще ме разбере. Знанието, което човек може да придобие в следващите няколко години е съизмеримо с това, което преди се е придобивало в родовата човешка памет за стотици или хиляди.
цитирай
10. анонимен - Indigo
14.05.2010 23:08
Кристалните деца са разли4ни. Индиго сме разли4ни. Кристалните идват след Индиго те са по-малки от нас и имат други ка4еста и друг път.
цитирай
11. osi4kata - кристалните деца
18.05.2010 00:56
кристалните деца комуникират помежду си телепатически.

За тях няма разстояния и време. Те могат да "скачат" от настояще в минало и бъдеще.

За тях парите и материалните неща не са интересни. Може би най-накрая духовното ще вземе превез над материалното.
цитирай
12. dqd2 - Вярно е, че са доста по-съвършени от ...
21.05.2010 11:13
Вярно е, че са доста по-съвършени от духовно от хората и са по-близо до това, което част от хората оприличават като "Бог", но не знам с каква цел са на Земята...
цитирай
13. dqd2 - мнение
29.06.2010 15:14
Не разбирам защо се възмущават от това, че хората от 5-тата раса са се отдали на изучаване повече на материалния свят, отколкото на духовния. Та нали и сътворената материя трябва да бъде изучена, изживяна, разбрана? Ако не сега, то кога? Защото човек не може да разбере духовните закономерности без да е разбрал материалните. Не може детето да се научи да решава уравнения, ако не може да събира и изважда. Опознаването и потапянето в материалния свят е необходимо стъпало по пътя към съвършенството. Вярно, едно са по-напред (децата индиго), други - по назада в усвояването на материята и знанията, свързани с нея. Но слабите ученици не бива да бъдат пренебрегвани, защото изначален закон гласи, че всички сме едно цяло, от което следва, че щом едните изостават, то и напредъкът на останалите е само илюзорен. Затова никой няма право да критикува глупавите, злите, алчните и др.под.хора. Те ще се научат. Просто им трябва време. Понеже друг изначален закон гласи, че времето е само илюзия на съзнанието, то тогава злите хора вече са се научили. Трябва само да го осъзнаят. Именно това е функцията на земния живот на всички представители на 5-тата раса. А оцеляването, опитът, трудностите са най-добрия учител...
цитирай
14. ok3223 - Не ви разбирам
24.07.2010 06:52
Индиго, кристали, 5-та раса и тн., дрън-дрън...
Хората са хора, децата деца. И вчера, и днес и утре, и преди и след 1000 год. ще са такива. Има еволюция естествено, промени...но индига, кристали и 5-ти, защо не и Н-ти раси? Що за глупотевини и изчанчвания.
Разбира се, науката и техниката, прогресът ще ни поднесът изненади. Изкуствен интелект, клонинги, роботи със свръх интелект и огромни възможности, това е бъдещето на човечеството. Чудесата- наука и техника тепърва ще ни сервират изненади, но индига, кристали, извинете...май не сте в час с прогреса човешки.
цитирай
15. apostapostoloff - Както казваше на времето Тодор Колев:
29.06.2011 04:57
"цвят говнян". Така стоят нещата с аурата им- тя е с цвят говнян. И ги кара да мислят, че автомагистрала "Тракия" води до Русе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3691654
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930