Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 16:11 - Народа отново бе изигран.
Автор: podvodni Категория: Политика   
Прочетен: 22275 Коментари: 38 Гласове:
27

Последна промяна: 23.02.2013 20:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От много години повтарям едно и също - Борисов е идиот. Едва на 21.02 разбрах колко дълбоко съм се заблуждавал и грешал. Борисов не е идиот, той е  безмозъчен шизофреноидиот. Даже ощо по-лошо - егоценрично маниакален безмозъчен шизофреноидиот.  Същото, но в малко по-малка степен се отнася за партия ГЕРБ и останалите политически формации. Напълно естествено е сред краставото политическо стадо да има читави хора. Въпросът е , колко време тези хора ще устискат да не се превърнат в същите идиоти?
От много дълго време говоря, че всички наши родни политици са зависими от "елита". Ама не нашият а външният такъв. Защото и нашият "елит" е толкова зависим от външният такъв.
След оставката на Борисов, изведнъж, някак си, протестиращите рязко намаляха. Изведнъж, от няколко хиляди, протестиращите станаха, няколко стотин. Въпреки, че исканията на протестиращите, които в началото по никакъв начин не бе обвързано с оставката на кабинета, а с решаването на конкретни проблеми, и с конкретни искания за смяна на модела,на управление, стана напълно ясно, че самият протест е плод на един добре подготвен сценарий.

Силно недолюбвам световният и нашеият "елит", но не мога да не изкажа своето възхищение от техните действия. Докато при нашите големци визията се разпростриа само за 1-4 години напред във времето и властта е носител на материални богатства, то световният, има поглед и визия за десетилетия и парите са средствоза постигане  на абсолютната власт. Естественно за световният "елит", нашият подобен, е само инструмент за изпълнение на техният план и като такива са с временно значение. Независимо от това можем, само да се учим от тяхните действия. 
 А те за  последните 4 години са ярък пример за това.
На какво бяхме свидетели през тези години?
Наложиха един идиот за премиер. Именно такива хора, с невероятен егоцентризъм, жадни за власт, внимание и постоянно признание, са най-лесните са манипулиране. А, че
Борисов си беше управляем и под "чехъл" си бе видно и без да бъдеш на ясно с този род действия. Много от хората навярно са забравили един от пърлвите актове на Борисовото управление - смяната на управителя на БНБ. В края на своето управление, тройната коалиция избра предсрочно старият нов управител на БНБ - Иван Искров, при положение, че мандатът му все още не бе изтекъл. Сиреч, предсрочно.
ГЕРБ съзря, напълно основателно, закононарушение и реши да поправи нещата.
Отмениха акта на предишният парламент и откриха нова процедура по избор на нов управител на БНБ. В крайна сметка, за нов управител на БНБ бе избран ....... Иван Искров !!!! Цирк, абсолютен цирк. Това ако не бе явен знак за тоталната зависимост на Борисов и неговото управление - здраве. И така 4 години, кукловодите използваха своята кукла. Напълно естественно, Борисов бе медийният циркаджия, който чрез своите изяви и присъствие едновременно в няколко телевизии по едно и също време, отклоняваше общественото внимание и насочвайки го към своята божествена персона. Същевремнно, Дянко, - премиер в сянка Трайков, Найденов, Цветанов, един автобус здравни министри, Лъчо мозъка и пр. боклуци, редяха пасианс след пасиянс, под диктовката на своите родни и външни покровители, в ущърб на 6 милиона души. В края на мандата си, марионетките сътвориха поредната простотия - обявиха Хизбулла за организатор на атентата в Бургас. Това се случи след проведеният референдум относно бъдещето на ядрената енергетика. Същевременно избухна скандалът "Буда", преди това бе "Дюни гейт" . А, и да не забравяме "атентата" срещу Доган, макар, че на пръв поглед това няма нищо общо с днешните процеси. Но само на пръв поглед. Съвсем целенасочено, ГЕРБ и останалата политическа клика, нагнетяваха положението в България. И то избухна в напълно подходящият момент. Такова стечение на обстоятелствата бе повече от случайно. Искрата на натрупаното недоволство бе запалена чрез декемврийските сметки за ел. енергия. Манипулаторите получиха това което желаха - изкараха хората на улицата. Първоначално исканията бяха насочени срещу монополите, така, че да се набере достатъчно сила и мощ на тълпата. След додстатъчното развитие на протестите, неусетно, бяха подменени целите и исканията. Главното искане стана оставка на кабинета. Наред с това се издигнаха и някои напълно идиотски искания - Велико Народно Събрание, нова конституция, участиена гражданското общество в управлението на различни органи, смяна на модела на управление, по-малко депутати, премахване на партиите, кръгли, квадратни,триъгълни и пр.. маси и столове.
Винаги съм твърдял, че Борисов и неговата партия ГЕРБ са една сбирщина от идиоти, и нямама ни най-малкото намерение да си променям виждането. На 11-ят ден от протестите, на 20 02, което е проекция на 11.11, Борисов хвърли своята оставка, макар, че предният ден бе на противното мнение. Веднага се появиха гласове и коментари, че
това, видите ли, бе гениален ход на Борисов. По този начин щял да запази пада на ГЕРБ.
Само ако знаете каква тъпня ни сервираха?
Оставката бе приета. И .......
Протестиращите останаха с пръст в уста.
Защо?
Ами защото, съпи тъпундери, няма да има кой, в продължение на няколко месеца, да изпълни всяко едно искане на протестиращите. На 19.02 в онази злополучна пресконфиринция, Борисов обяви, че се стартира процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ. На 22.02. процедурата бе отменена. ЧЕЗ отново е в играта. Същевременно няма правителство и след седмица няма да има парламент. А сметките за ток ще пристигат. Схванахте ли ситуацията? И кой през това време ще изпълни исканията на протестиращите? Случайно да забелязахте самодоволните физиомутри на старите муцуни? Как мислите, защо са доволни?
А в парламента, по време на дебатите по приемане на оставката на Борисов, същите тези муцуни, тотално подмениха наболелите теми на деня, които нямаха нищо общо с исканията на протестиращите (вкл. и абсурдните).
И от тук на татък, в продължение на 3,4 или 5 месеца, цялата сила на недоволството ще бъде концентрирана в свирката на локомотива. Напълно вероятна е възможността и следващият парламент да изкара няколко месеца, който под силата на "народното недоволство" да премине към процедура за свикване на ВНС. След което още ценно време ще бъде изядено. През това време, монополите и свързаните с тях лица какво ли ще правят?
Все още ли мислите, че Борисов направи гениален ход?
Не беше ли много по-добре да остане на поста си до край и ако не да реши проблемите , то поне да даде началото на тяхното действително разрешаване? В този случай, нямаше ли да увелечи доверието  и в следващият парламент да има далеч по-убедително мнозинство? Както писах, не съм си променил мнението за Борисов , и все още мога да мисля със собственият си ум. В предишната си стаия предположих, че с тези протести страната се хвърля в продължителнти социални трусове които ще бъдат трансформирани в икономически проблеми, които от своя страна ще доведат ако не до отмяна, то поне до сериозно преформатиране на валутният борд. Дали ще може сами да се досетите кой ще бъде основният печеливш от това?
В момента се лансира тезата, че най-голям интерес от тази ситуация има "енергийната мафия". Това е така, но донякъде. Реално с тази патаклама се прикриват далеч по-кофти планове.Един от тези планове е началото на чипизацията на населениетто.
Наред със социалното недоволство се засили един процес, който в своят завършек е далеч по-страшен от всякаква криза и игрички с валутният борд. 
Споменах за "покушението" над  Доган и връзката му с оставката на Борисов.
В парламента, в своята заключителна реч, Борисов изтреля "новината", че заради накърнени международни престъпни интереси, Доган (!!!) е "поръчал" Бойко. Това го е научил преди 4 години точно в края на мандата на предишното управление. Веднага възникнаха въпроси от рода на - защо Доган не е в затвора? От кого са тези сведения (конкретно)? Къде са спали нашите служби? Защо все още Бойко е жив?
Нима международнатга организирана престъпност не може да го убие?
Спомняте ли си Земундският клан как се разправи със Сръбският президент? 
Че е имало поръчки за Бойко е неоспорим факт, но че Доган няма нищо общо с това е повече от ясно.  Нима не успяхте да разберете за 23 години, че Доган никога не върши глупости?
Но Борисов е съвсем друга работа. С това си изявление, плод на неговата изключителна умствена ограниченост, Борисов, направи крачка към нагнетяване на етническото напрежение в страната ни, коуто може да има крайно ужасяващи последици. Няма да мине много време, и станалото на конференцията на ДПС ще бъде изтълкувано като отмъщение на Борисов. Това може да стане след като самият Борисов бъде физически елиминиран, което пък от своя страна ще бъде приписано на Доган. Изводът ще бъде направен по подобие на изводите от атентата в Бургас - понеже пострадалите са евреи, а Израел има търкания с Иран и Хизбулла, то Хизбулла е организатор на атентата. Напълно обосновано предположение.
Че Борисов е "пътник" няма никакъв спор, още повече, че преди месец, Сретан Йосич бе пуснат от Сръбският затвор. А с него имат сметки за уреждане. И така, какво следва след това?
"ДПС и Дожган - убийци", "Турците на сапун", "Да избием турците" и в последствие наред с пикономическите трудности, Югоизточна България става част от Турция.
Дано да греша, но се страхувам, че отново ще позная.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. 20.40 ч.
Кое е общото между Френската революция, Октомврийската революция, днешните протести и Марксическата идология?

отг. Никой не говори за банките и банкстерите. Забранено е да се закачат.
Това най-ясно сочи за манипулацията на протеста. Промяна на модела, без да се посегне на банкистерите е вятър работа.




Гласувай:
33



1. bringo - Демокрацията е едно недоразуме...
23.02.2013 16:34
Демокрацията е едно недоразумение-имаме си работа с недоразвити хора и недорасли за властта. Точно такива хора се избират.
Криминалното минало на Бойко Борисов е ясно, какво повече иска нацията от него-да стане монарх на бял кон ли, или да си пълни трезорите с пари, злато и диаманти. Благодарение на това си богатство той може да си купува гласове, да плаща на протестиращи в негова защита, дори да плаща и на войска, както направи Муамър Кадафи. Ще имаме български диктатор, наречен Бойко Борисов, който винаги ще печели избори и ще плаща на войска да го пази от народното недоволство, а държавата ще се точи докато стигне до спасителни траншове, които отново ще се крадат.
цитирай
2. olivie - Горе-долу
23.02.2013 16:46
В общи линии си "познал" предсказанието на Севрюкова. Това което описваш обаче е в зашита на страната, пък било то и ЗА Бойко. За мне тези протести бяха режисирани от ГЕРБ и службите, точно да не се носи от тях политическата отговорност и да се разпусне парламента. По този начин НАТО няма да иска гласуване на въздушен коридор за 3-а световна. Турция ще удари Сирия преди това, а за награда ще й дадат югоизточна Бъргария. Сега ясно ли ти е защо Аню Ангелов искаше и не получи американска окупация? Още като се върна от САЩ Бойко хукна да подава оставка, ама парланентарната група не му даде повод. А преди това забраната за тютюнопушене, отказът от Белене? Скокът на горивата? Все дърпания за опашката и като разбраха накрая, че иска малко кръв му я осигуриха и нея. Положителното в ситуацията, която ББ създаде е че никой от външните кукловоди не е сигурен какво може да очаква - НЕ на Белене и мораториум за шистовия газ. С една дума пак са там откъдето тръгнаха преди да дойде ГЕРБ на власт. Ще видим утре колко хора ще се съберат. Така че Бойко само са прави на идиот. В дествителност е шопски тарикат, който играе роля на политик. И последно другаде четох, че Ср. Йосич е починал, а ти пишеш, че е жив?
цитирай
3. podvodni - Демокрацията е едно недоразуме...
23.02.2013 19:34
bringo написа:
Демокрацията е едно недоразумение-имаме си работа с недоразвити хора и недорасли за властта. Точно такива хора се избират.
Криминалното минало на Бойко Борисов е ясно, какво повече иска нацията от него-да стане монарх на бял кон ли, или да си пълни трезорите с пари, злато и диаманти. Благодарение на това си богатство той може да си купува гласове, да плаща на протестиращи в негова защита, дори да плаща и на войска, както направи Муамър Кадафи. Ще имаме български диктатор, наречен Бойко Борисов, който винаги ще печели избори и ще плаща на войска да го пази от народното недоволство, а държавата ще се точи докато стигне до спасителни траншове, които отново ще се крадат.


Абе, малко несериозно е това коментарче. За печеленето на избори има далеч по-рафинирани методи. Това за копуването на гласове е само за отклонение на вниманието, което не означава, че го няма. Има го, но не е решаващо за изхода на изборите.
цитирай
4. podvodni - В общи линии си "познал" ...
23.02.2013 19:36
olivie написа:
В общи линии си "познал" предсказанието на Севрюкова. Това което описваш обаче е в зашита на страната, пък било то и ЗА Бойко. За мне тези протести бяха режисирани от ГЕРБ и службите, точно да не се носи от тях политическата отговорност и да се разпусне парламента. По този начин НАТО няма да иска гласуване на въздушен коридор за 3-а световна. Турция ще удари Сирия преди това, а за награда ще й дадат югоизточна Бъргария. Сега ясно ли ти е защо Аню Ангелов искаше и не получи американска окупация? Още като се върна от САЩ Бойко хукна да подава оставка, ама парланентарната група не му даде повод. А преди това забраната за тютюнопушене, отказът от Белене? Скокът на горивата? Все дърпания за опашката и като разбраха накрая, че иска малко кръв му я осигуриха и нея. Положителното в ситуацията, която ББ създаде е че никой от външните кукловоди не е сигурен какво може да очаква - НЕ на Белене и мораториум за шистовия газ. С една дума пак са там откъдето тръгнаха преди да дойде ГЕРБ на власт. Ще видим утре колко хора ще се съберат. Така че Бойко само са прави на идиот. В дествителност е шопски тарикат, който играе роля на политик. И последно другаде четох, че Ср. Йосич е починал, а ти пишеш, че е жив?

Разбира се и тази теза влиза в кадър.
Реално съм засегнал само малка част от цялата картина. Засягането на всички аспекти ще доведе до доста голяма статия. Изисква много време.
цитирай
5. forest - ПРИЯТЕЛ
23.02.2013 22:14
ЩОМ ПИШЕШ ЗА ДОГАН ОДИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ТОМОВЕ ДОСИЕТА В ДС , А ПЛЮЕШ ПО БОЙКО , КОЙТО ИМА ДВЕ ГЕНЕРАЛСКИ ЗВЕЗДИ ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА---НЕЩО Е ГНИЛО ПРИ ТЕБ...ВОНЕЕ...НО ТИ СИ ЗНАЕШ--
цитирай
6. podvodni - ЩОМ ПИШЕШ ЗА ДОГАН ОДИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ...
23.02.2013 22:34
forest написа:
ЩОМ ПИШЕШ ЗА ДОГАН ОДИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ТОМОВЕ ДОСИЕТА В ДС , А ПЛЮЕШ ПО БОЙКО , КОЙТО ИМА ДВЕ ГЕНЕРАЛСКИ ЗВЕЗДИ ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА---НЕЩО Е ГНИЛО ПРИ ТЕБ...ВОНЕЕ...НО ТИ СИ ЗНАЕШ--

"Готин", Доган е на сцената 25 години, а Боко само 4. Единият се оттегли по собствено желание, другият бе изритан (изоставен) от своите господари.
Ако тези елементарни факти, не ти отворят очите - и Бог не ще може да ти помогне.
цитирай
7. wilim - БРАВО!
23.02.2013 23:19
Възхитен съм от поста! Не съм човек, който се мазни! Възхитен съм! Аз писах подобни м=неща, обаче все ги пиша на прима виста, а Ти си по-дълбок и подробен!
цитирай
8. rustam - Това е най-неграмотно написаният
24.02.2013 00:34
текст, който съм чел последно време в този сайт.
не само неграмотен, но и лишен от вътрешна логика. Ако има някой, който не е с ума си, въобще не е Бойко Борисов, а си ти - авторът на тази глупост.
цитирай
9. demokrat63 - Преди да коментирате с глупости малко се образовайте :)
24.02.2013 00:45
Демокрация - политическа категория, критерии, който показва доколко в едно общество с държавна форма на управление има изградени и функциониращи реални механизми за гарантиране правата на личността, отразени в основния договор формиращ обществото, в контекста на обществения интерес.
Политиката е:
1.поддържане и провеждане на определен курс от действия чрез вземане на решения, включващи: стратегия , тактика за реализиране на стратегията , постигане на опредeлени цели и т.н.
2. взаимоотношения между големи социални групи, групи въобще и личността - това е от мен/ в който те изразяват и отстояват своите интереси.
пресечената точка на тези два основополагащи принципа ще рече: да контролираш и разпределяш жизнените ценности на обществото: природни ресурси, средства за производство, средства за живот, комуникации, статус, длъжности и т.н/ каквото се сетите и прецените, че е ценност, от която се извличат блага или ползи.
и тук е големият въпрос- каква част от населението реално участва в разпределението на ценностите- и как се осъществява контролът. А относно дали провежданите политики са демократични се свежда до въпросът дали само големите социални групи участват във взаимоотношението или и по-малките, дори и самата личност участват в това взаимоотношение на ясни правила/ а тези правила по принцип са закрепени в Конституцията и са известни още като основни/ неотменими // права на личността.
Клика (фр. clique — шайка, банда) e политически или социологически термин с предимно негативен смисъл, това е:
• Някакво общество или група (компания), която има користни цели и се стреми да ги постигне с всички средства [1].
• Група от няколко десетки члена, която е изолирана или част от по-голяма група, състои се от индивиди, принадлежащи на обща среда и свързани от общи интереси.
Политическите партии (на гръцки: Πολιτική — изкуство за управление на държавата; на латински: pars — част) са свободни сдружения на граждани, създадени с цел да съдействат за формиране и изразяване на политическатаволя на народа чрез избори или по друг демократичен начин. Всички партии имат равни права на участие в политическия живот. Държавата им съдейства при еднакви условия за решаване на техните въпроси по осъществяване на дейността им.[1] Отделните страни имат различни закони за политическите партии.
Класификация на партиите [редактиране]
1. По социално-класови критерии:
1. буржоазни
2. на трудещите се
2. По организация (по критерии на Морис Дюверже):
1. масови
2. кадрови
3. По степен на участие във властта:
1. управляващи
2. опозиционни
4. По характер на целите и задачите:
1. консервативни
2. реакционни
3. радикални
5. По идеология:
1. консервативни
2. либерални
3. социалистически
4. комунистически
5. националистически
6. фашистки
7. зелени
8. клерикални
6. По място в партийния спектър:
1. леви
2. центристи
3. десни
7. По организационна структура:
1. от класически тип
2. движение
3. политически клуб
цитирай
10. platon - То и Бойко се оказа с доста интересно досие
24.02.2013 01:59
forest написа:
ЩОМ ПИШЕШ ЗА ДОГАН ОДИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ТОМОВЕ ДОСИЕТА В ДС , А ПЛЮЕШ ПО БОЙКО , КОЙТО ИМА ДВЕ ГЕНЕРАЛСКИ ЗВЕЗДИ ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА---НЕЩО Е ГНИЛО ПРИ ТЕБ...ВОНЕЕ...НО ТИ СИ ЗНАЕШ--


в службите. Та кой и защо му зазе двете звезди на Боце? Един недоучил сержант/ Симеон когурботски/ и двама ефрейтори от резерва- Пегър Стоянов и Георги Първанов Последния също с досие в ДС. Не ми е симпатичев Доган, но все пак в политиката той влиза от университетската катедра където е многообещаващ учен, а не от борческите среди. Следтоватой е офицер от службите което е престижно във всяка страна, а другия е бил информатор или е гласен за такъв, като ценното в случая е близостта му с престъпния свят. Това не понадлежи на коментар защото е написано и прошнуровано в досиетата им. Бъди здрав и силен:)
цитирай
11. anonimen65 - i sega kakvo
24.02.2013 03:20
dogan i stanishkata ne sa mutri.boiko e mutra.boiko sa go izritali a dogan ne sa?prosto na edinia mu napraviha reverans da se ottegli i da raboti na drug front,zashtoto ne e bulgarin i n eigrae za bulgaria,a boiko kato bulgarsko momshe makar i mutra ne e nai -poslushen/taka iztiposali v bruksel doklada,she nikoi ne mu oburnal vnimanie etova mai prelia i go podsgoniha s tsenite s protestite uj narodno nedovolstvo,koeto te oburnaha sreshtu nego.i toi pichovski v poslednia moment dostoino napusna da ne go iziadat a da se iadat te samite.
цитирай
12. vmir - "Силно недолюбвам световният и нашеият "елит", но не мога да не изкажа своето възхищение от техните действия"
24.02.2013 07:11
... "можем, само да се учим от тяхните действия".


Машалла, бе пашала! А другите ти били "шизофрен-идиоти"???
цитирай
13. wilim - СМЯХ В ЗАЛАТА:):):)
24.02.2013 08:27
forest написа:
ЩОМ ПИШЕШ ЗА ДОГАН ОДИ , ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ТОМОВЕ ДОСИЕТА В ДС , А ПЛЮЕШ ПО БОЙКО , КОЙТО ИМА ДВЕ ГЕНЕРАЛСКИ ЗВЕЗДИ ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА---НЕЩО Е ГНИЛО ПРИ ТЕБ...ВОНЕЕ...НО ТИ СИ ЗНАЕШ--

Не знам как може да има хора, които вярват в подобни идиотщини! Какви генералски звезди, какви пет лева??? Боко Главата е назначен за главен секретар след като неговите хора от СИК плащат 500 000 долара рушвет за това. И не да бори престъпността, а да я пази! Колкото до звездите - подариха му ги, защото знаят че е самовлюбен! Това е! А и между Доган и Боко няма кой знае каква разлика! Само никовете им са различни - Сава и Буда:)
цитирай
14. comfy - !!!
24.02.2013 09:04
http://comfy.blog.bg/politika/2013/02/23/bylgariia-ciala-sega-nazi-gleda.1056976

к.к.
цитирай
15. sestra - Режисьорите са отвън,
24.02.2013 10:21
това е ясно.
цитирай
16. podvodni - . . . "можем, само да се учим от ...
24.02.2013 10:37
vmir написа:
... "можем, само да се учим от тяхните действия".


Машалла, бе пашала! А другите ти били "шизофрен-идиоти"???

Уважаеми, всяка сутрин куклуводите се събуждат и се чудят, дали днес, OFFчето стадо (защото за тях всички са такива) ще направи опит, поне за миг, да бъде достоен противник като започне да мисли със собствената си глава. И понеже това не се случва, те, за сетен път се убеждават, че тълпата напълно си заслужават съдбатада бъдат роби.
Наистина смятам, че трябва да се учим от техните действия, защото, те, са ЕДИННИ в своите ТВОРЧЕСКИ действия за постигането на КРАСОТА в крайният си резултат.
цитирай
17. bringo - ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА ...
24.02.2013 10:37
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗА СВАЛЯНЕ НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕЗИДЕНТЪТ, КОЙТО Е ОТ СТАРИТЕ МУТРИ НА ПРЕХОДА !!!
цитирай
18. podvodni - dogan i stanishkata ne sa mutri. ...
24.02.2013 10:41
anonimen65 написа:
dogan i stanishkata ne sa mutri.boiko e mutra.boiko sa go izritali a dogan ne sa?prosto na edinia mu napraviha reverans da se ottegli i da raboti na drug front,zashtoto ne e bulgarin i n eigrae za bulgaria,a boiko kato bulgarsko momshe makar i mutra ne e nai -poslushen/taka iztiposali v bruksel doklada,she nikoi ne mu oburnal vnimanie etova mai prelia i go podsgoniha s tsenite s protestite uj narodno nedovolstvo,koeto te oburnaha sreshtu nego.i toi pichovski v poslednia moment dostoino napusna da ne go iziadat a da se iadat te samite.

Малко мми е трудно да прочета написаното на латиница, но въпреки това схванах смисъла.
Тезата ти е напълно погрешна. Обратно на всеобщото схващане, считам, че Доган бе именно фактора който не допусна Косовският вариант в България, а Боко е този който, в името на светлината на прожекторите, пренебрегна интересите на страната и народа ни.
цитирай
19. podvodni - това е ясно. Реижисьорите са далеч ...
24.02.2013 10:43
sestra написа:
това е ясно.

Реижисьорите са далеч зад граница. От вън са техните марионетки.
цитирай
20. podvodni - ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА ...
24.02.2013 11:03
bringo написа:
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗА СВАЛЯНЕ НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕЗИДЕНТЪТ, КОЙТО Е ОТ СТАРИТЕ МУТРИ НА ПРЕХОДА !!!

Това е само половината от истината. Същинска и промяна ще има едва тогава, когато се пристъпи към смяна на икономическата парадигма на върха на която са банкстерите.
цитирай
21. podvodni - ХристOFF, мястото ти винаги ще бъде ...
24.02.2013 11:52
ХристOFF, мястото ти винаги ще бъде във фекалната яма.
цитирай
22. vmir - 19. podvodni,
24.02.2013 12:13
podvodni написа:
vmir написа:
... "можем, само да се учим от тяхните действия".


Машалла, бе пашала! А другите ти били "шизофрен-идиоти"???

Уважаеми, всяка сутрин куклуводите се събуждат и се чудят, дали днес, OFFчето стадо (защото за тях всички са такива) ще направи опит, поне за миг, да бъде достоен противник като започне да мисли със собствената си глава. И понеже това не се случва, те, за сетен път се убеждават, че тълпата напълно си заслужават съдбатада бъдат роби.
Наистина смятам, че трябва да се учим от техните действия, защото, те, са ЕДИННИ в своите ТВОРЧЕСКИ действия за постигането на КРАСОТА в крайният си резултат.


Съжалявам, но не виждам мислене, а единствено повтаряне на подхвърлени "обяснения". Мисленето е съвсем друга категория дейност, която НИКОГА не се изчерпва с папагалстването, а ЗНАЕ и може да покаже опорните твърдения, от които ИЗВЕЖДА констатациите си.

Не си първия който повтаря, че Доган е спасител на България от косовския вариант, защото за никого не е тайна, че косовският вариант е струнката, на която Доган и Ко. дрънкат вече трето десетилетие, за да оправдават беззаконията си, и ако мислиш, че този претекст оправдава недосегаемостта на типове, които уж ни пазели от собственият си етнос, значи просто повтаряш претекстите и целите на вербовчиците на Доган. Защо не почетеш малко повече за междуетническите отношения и какво означава да има един човек - гарант за етническия мир? Ще научиш какво означава задържането на това положение повече от един общоприет мандат. Да не би да твърдиш, че турците по природа са гадове, а целта в живота им е да изколят българите, или поне да отслабят България? За твое сведение, точно такава презумпция работи за отслабването и ликвидирането на България, защото капсулира турците и ги мотивира да държат все повече на изолацията си.

Твърдението ти за "банкстерите" e не по-различно от това, а да обясняваш вътрешното положение дълго време с външна намеса, говори за трайна дебилност, некадърна да види поне очертанията на собствената си роля, камо ли да решава конкретни проблеми.
цитирай
23. blogerka - Да никой от
24.02.2013 12:19
протестиращите не говори срещу банките. Спешно трябва в НС да гласуват закон за кредитните институции. СЕга става по-голямо ограбване от банкерите от 1996 когато изкуствено фалираха повечето банки.
цитирай
24. podvodni - Не само, че съм чел неща за междуе...
24.02.2013 12:35
Не само, че съм чел неща за междуетническите отношения, но имам и директтен впечатления от рисковите места.
А "турците" не са гадове (както се опитваш да ми поясниш какво мисля аз), но са много лесно манипулируеми хора.
Изказването ти за Банкстерите и външната намеса ще оставя без коментар. Предпочитам да си останеш в матрицата.
цитирай
25. podvodni - протестиращите не говори срещу ...
24.02.2013 12:36
blogerka написа:
протестиращите не говори срещу банките. Спешно трябва в НС да гласуват закон за кредитните институции. СЕга става по-голямо ограбване от банкерите от 1996 когато изкуствено фалираха повечето банки.


Както писах, това е тема ТАБУ.
цитирай
26. vmir - 27. podvodni,
24.02.2013 13:28
podvodni написа:
Не само, че съм чел неща за междуетническите отношения, но имам и директтен впечатления от рисковите места.
А "турците" не са гадове (както се опитваш да ми поясниш какво мисля аз), но са много лесно манипулируеми хора.
Изказването ти за Банкстерите и външната намеса ще оставя без коментар. Предпочитам да си останеш в матрицата.


Посочвих елементарните следствия от твърденията ти. Унищожението е много по-лесно от отстраняването на повредата, но унищожението те закотвя за бедността. Няма как да е матрица работата по поддръжката и управление на системата. Матрица е вярата ти, че като бутнеш колата си в пропастта, защото резервоара ти е изпразнен, това ще те отърве от разходите по придвижването. Няма такъв филм, вервай и не наливай вода в мелницата на унищожителите и бандитите.
цитирай
27. podvodni - Онстраняването на повредата е з...
24.02.2013 13:50
Отстраняването на повредата е в задължителното унищожаване на сегашната икономическа и социална парадигма. Кризата е социална, икономическа, финансова и нравствена. С една дума - системна. Поддържката на системата означава само едно - задълбочаване на кризата, Ето това е закотвяне в бедността Матрицата на системата е определила тази твоя позиция.
Да, в автомобила няма бензин, но също така е блокирал двигателя и ходовата част се е разпаднала. Разходите по подръждата са много по-скъпи, и нейното бутане в пропастта наистина ще спести огромни средства.
Това е действителността, а не филм. Филмите се изработват в Свещеното Бодливо Дърво.
цитирай
28. mustaci - Решаването
24.02.2013 14:05
Решаването на изброените проблеми, макар и натрапени отвън, е само и единствено в наши ръце (на народа). Но за да стане това се иска единство и постоянство, което в конкретната ситуация не виждам как би било възможно. Могат и ни контролират единствено с това, че те си имат план и си го следват, а ние сме една инертна маса, в която няма 2-ма човека с една обща идея и визия. Докато не се обединим около обща кауза и да я следваме на всяка цена, не виждам как е възможен какъвто и да било прогрес (не икономически, а предимно духовен, защото той е предшестващ). Според мен за да се случи това (утопично) обединение трябва да има човек като Левски (но без масонските глупости), който да създаде организации (комитети) по населени места, които да организират хората и всички да държат за една идея и да се организират. Но това дори и на мен ми звучи по-скоро утопично на този етап. Предполагам че рано или късно някоя държава (може би Турция) ще откъсне парче от територията ни и това би трябвало да е спусък и катализатор за организиране на българите под една обща идея.
Живеем в интересни и динамични времена и с нетърпение очаквам бъдещите събития (макар че предполагам повечето от тях ще бъдат негативни за хората).
цитирай
29. podvodni - Решаването на изброените пробл...
24.02.2013 14:22
mustaci написа:
Решаването на изброените проблеми, макар и натрапени отвън, е само и единствено в наши ръце (на народа). Но за да стане това се иска единство и постоянство, което в конкретната ситуация не виждам как би било възможно.

Обща кауза ще се появи едва тогава когато претърпим огромно сътресение. Откъсването на земя от нашата територия ще бъде именна тази трагедия и сътресение.
Времената наистина са много интересни, аще повече, че тази година е на Змията. Именно в годините на Змията са ставали огромни планетарни социални катаклизми. Направи справка и сравнение на събитията. - 1989 - 1917, 2001 - 1929, 2013 - 1941
цитирай
30. vmir - 30. podvodni,
24.02.2013 14:26
podvodni написа:
Отстраняването на повредата е в задължителното унищожаване на сегашната икономическа и социална парадигма. Кризата е социална, икономическа, финансова и нравствена. С една дума - системна. Поддържката на системата означава само едно - задълбочаване на кризата, Ето това е закотвяне в бедността Матрицата на системата е определила тази твоя позиция.
Да, в автомобила няма бензин, но също така е блокирал двигателя и ходовата част се е разпаднала. Разходите по подръждата са много по-скъпи, и нейното бутане в пропастта наистина ще спести огромни средства.
Това е действителността, а не филм. Филмите се изработват в Свещеното Бодливо Дърво.


Аха, демек - "Банкстер" е всеки от портиера и чистача, през касиера и експерта, до директора и като такъв, трябва само да се присегнеш да хванеш за ушите първия срещнат в банката и хоп-хоп, докато се усетят, и - всички в чувала, после чувала - в затвора. А сградата трябва да се подпали, или за по-сигурно - да се взриви, и едва, когато на мястото й остане дълбок димящ кратер, ще можем да бъдем сигурни, че благоденствието е дошло и при нас, така ли да те разбирам?
цитирай
31. mustaci - С теб
24.02.2013 14:38
С теб (ако може да говоря на ти) споделяме доста сходни виждания по по-важните житейски въпроси. И двамата четем един и същи сайт (предполагам се досещаш кой е) и затова сме и на едно мнение. Което води и до това че имаме и сходни гледни точки за нещата, погледнати от различни ъгли (не само от 3Д реалността). Най-много от всичко си пожелавам да съм жив да видя идването на промяната на земята, която вярвам че ще започне от тук.
И все повече ми се струва че има няма 5 - 6 години и нещата ще се развият така, както никой не е предполагал (за по-добро надявам се).
А за това че има цикличност на събитията (всички събития - от Атлантида до днес) - човек трябва да е сляп за да не го види. Има малки и големи цикли, но цикличността е очевидна. Все пак не случайно се нарича "колелото" на историята.
Хайде със здраве.
цитирай
32. podvodni - ВМИР-е, що се правиш на ударен с м...
24.02.2013 14:47
ВМИР-е, що се правиш на ударен с мокър парцал. Чистачката, счетоводителя или портиера определят "политиката" на банката? Или те плащат на политиците за удобните им закони?
Хайде малко да пораснеш, а! Стига стоял в детската ясла!
цитирай
33. vmir - 35. podvodni,
24.02.2013 17:22
podvodni написа:
ВМИР-е, що се правиш на ударен с мокър парцал. Чистачката, счетоводителя или портиера определят "политиката" на банката? Или те плащат на политиците за удобните им закони?
Хайде малко да пораснеш, а! Стига стоял в детската ясла!


Ми нали досега ми разправяше, че повредата била системна и затова трябвало всичко да се бута в пропастта? Сега пък твърдиш, че нищо не било повредено, а трябвало да се смени единствено пътната карта? Ама моля ти се, уточни се, все пак това е единствената държава, от която в най-голяма степен зависи единствения живот на всеки един българин!

Да не би да съм пропуснал какво да се прави с парите на банката? Можеш да приемеш щастливата хипотеза, че след взривяването на банката, парите се разхвърчават във въздуха и вятъра ги разнася равномерно във всички посоки, след което бавно започват да валят над целия град, очквани като манна небесна от щастливите граждани от селски произход, които най-културно и възпитано си разпределят всяка следваща банкнота...
цитирай
34. podvodni - ВМИР-ски, системата е низ от пра...
24.02.2013 18:26
ВМИР-ски, системата е низ от правила, и тези правила се "спускат" на мнозинството от малцинството в интерес на това малцинство. Чистачката е принудена да работи и живее в системата, но тя не определя правилата.
Слездователно, ромяната на правилата е промяна на системата.
И на коя банка са собственост парите? Кои пари? Въз основа на какво тя претендира за собственост на парите. С какво е гарантирана тяхната стойност? ДМА? Има ли право да емитира пари, та да претендира за собственост върху тях?
цитирай
35. podvodni - А ти, нали знаеш, че когато на някой ...
24.02.2013 18:27
анонимен написа:
А ти, нали знаеш, че когато на някой главен актьор му писне да играе
някоя роля или ако му предлагат да играе в друга сапунка, обикновено
умира, защото трябва да излезе от сериала.:))))


И защо някой трябва да бъда актьор и пионка в предварително написан сценарий?
цитирай
36. vmir - 38. podvodni,
26.02.2013 08:29
podvodni написа:
ВМИР-ски, системата е низ от правила, и тези правила се "спускат" на мнозинството от малцинството в интерес на това малцинство. Чистачката е принудена да работи и живее в системата, но тя не определя правилата.
Слездователно, ромяната на правилата е промяна на системата.
И на коя банка са собственост парите? Кои пари? Въз основа на какво тя претендира за собственост на парите. С какво е гарантирана тяхната стойност? ДМА? Има ли право да емитира пари, та да претендира за собственост върху тях?


Абе, знаех си аз, че не си толкова тъп, на колкото се правиш понякога...
цитирай
37. brig - Първа Юстиниана
01.03.2013 13:58
Само възстановяването на Екзархията може да ни спаси.
Сега протестиращите трябва да се насочат към светия синод.

п.п. Сега сме разграден двор, всеки може да обере плодовете на трудът ни. Екзархията ще бъде оградата.
цитирай
38. romanticgirl25 - аз пък харесвам постинга....
24.03.2013 15:30
стига са ни лъгали:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podvodni
Категория: Политика
Прочетен: 3682690
Постинги: 304
Коментари: 4467
Гласове: 3151
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031